"Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyondaki düşüş sevindirmedi

RUMELİLİ Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Vehbi Varlık, açıklanan rakamların sürpriz olmadığını söyledi.

Varlık, “Sanayici olarak bizler en azından mevcut durumun muhafaze edilmesini istiyoruz. Zam ve enflasyon haberlerine alıştık. Gergin bir döneme girildi. Bu saatten sonra hükümetin yapacağı tek şey; mevcut durumu korumaktır. Durgun sular artık iyice kabardı. Hükümetin işi bu saatten sonra çok daha zorlaştı. İçine girdiğimiz durumun düzeltilmesi zor görünüyor. Gündem sakinken yapılamayan işleri, bundan sonra yapmak mümkün değil. Biz krizlere alıştık. Enflasyon rakamlarının yeni seçime kadar yükseleceğini düşünüyorum” dedi.

Yaşanan gergin ortamdan piyasaların olumsuz etkilendiğini belirten Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği Başkanı İbrahim Burkay, siyasî çalkantılarla boğuşan Türkiye’nin ekonomik olarak küçülmeye ve içine kapanmaya mahkûm edildiğini söyledi. Açıklanan enflasyon rakamlarının zaten beklenilen yönde olduğunu açıklayan Burkay, tek haneli enflasyonu neredeyse unuttuklarını, istikrarın bozulmasının, bu rakamları daha da yukarılara çekeceğine inandıklarını söyledi. İstikrar ortamının bir an evvel sağlanması gerektiğini vurgulayan UTİB Başkanı, sanayicinin büyümeyi bir kenara bırakarak mevcut yapısını korumak için savaş verdiğini açıkladı.

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu Başkanı Serhas Bekişoğlu da, açıklanan rakamların hiç kimse için sürpriz olmadığını söyledi. Gündemin tam olarak neden kaynaklandığı bilinmeyen şekilde ekonomi dışında tutulduğunu vurgulayan Bekişoğlu, “Enflasyon rakamları iki yıl önceki gibi tek hanelerde değil. Zam haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Ancak biz yine de sun'î gündemlere takılmış durumdayız. Gemi çoktan su aldı. Biran önce kendimize gelerek sıkı önlemler almalıyız” diye konuştu.

Enflasyon rakamlarının beklenen seyirde çıktığını vurgulayan Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras, son zamanlarda yaşanan gelişmelerin iç açıcı olmadığını kaydetti. Plastik Üreticileri Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Biliktü, artan petrol doğal gaz ve elektrik fiyatları tüm sektörleri büyük sıkıntı içerisine soktuğunu ifade ederek; “Plastik sektörü de bu zamlardan en çok darbe alan sektörlerin başında geliyor. Sektörümüzün içine atıldığı dar boğaza karşı önlemler alabilmek için önümüzdeki günlerde BTSO’da sektör temsilcilerini toplantıya çağıracağız. Sektörümüz içerisindeki dar boğaz sebebiyle tüm sektörlerde olduğu gibi plastik sektöründe de dükkânlar kapanıp kepenkler inmekte” dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ise, üst üste gelen yüksek rakamlardan sonra düşüş trendi yaşanmasının bir nebze de olsa sevindirici olduğunu kaydetti. Tak, “Tabi enflasyondaki bu gerilemenin hemen piyasalara, çarşıya yansıması mümkün değil. Esnaf ve sanatkâr kesiminin içinde bulunduğu durum ortada. Siftahsız dükkân kapatılıyor. Bunun üstüne bir de yüzde 31’leri bulan elektrik zammı eklendi. Doğal gaz zammı kapıda. Bu ay gerileyen rakamlar ile bizi sevindirdiler. Ama önümüzdeki ay zam oranlarının da etkisiyle yeni bir yükseliş olabilir. Artık acil tedbirler almak gerekiyor” dedi.

/ Bursa

05.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Emeklilere zamlı maaş

  Enflasyondaki düşüş sevindirmedi

  Karpuz üreticiye traktör sattırıyor

  MB: Enflasyon yüksek seyrini koruyacak

  Gurbetçi, oto kiralam şirketlerine kazandırıyor

  TOKİ’ye rekor başvuru

  Hazine, haftaya 1,9 milyar YTL iç borç ödeyecek

  TMO’ya kırmızı mercimek ithalatı izni verildi

  Yabancılara mülk satışına vize

  TŞOF: Trafik sigortasındaki artış esnafı zor duruma düşürdü

  Hazine’den “trafik sigortasına zam”ma yalanlama

  Tatilci Ruslar istedi, balıkta ihracat engeli kalkacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır