"Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

YASEM AJANDASI 5 TEMMUZ 2008/26

YASEM Yaz Okulu bugün sona eriyor

1-5 TEMMUZ 2008 tarihlerinde yapılmak üzere planlanan yaz okulu programı Asya Termal Kızılcahamam Tatil Köyünde bugün tamamlanıyor.

YASEM olarak öğrenmeyi zevkli ve sürekli kılacak vesileleri etkili olarak kullanmaktadır. Dünya okulunda hayat derslerinin kesintisiz devamını sağlamak için yaz okulları iyi bir vesile olmaktadır.

Yıl içinde okul dersleri ve sınav hazırlıklarının yoğun stresinin meydana getirdiği yorgunluklara, dinlenme zamanı olan yaz tatilinde öğrenmeyi cazip hale getirmeyi YASEM başarabilmiştir.

“Eğlenme, dinlenme ve öğrenmeyi eş zamanlı yürüten program içerik ve akışında hayata dair pratikler ve moral değerleri yükselten dersler yapıldı.

EĞLENME, DİNLENME, ÖĞRENME İÇİN YAZ

OKULU

Öğrenme zevki, öğrenmeyi kolaylaştıracak araçları kullanabilmektir. Hafıza geliştirme ve hızlı öğrenme teknikleri ile öğrenme zevkli hale getirilebiliyor.

Hafıza pratikleri ile beyni etkin kullanma, hafıza potansiyelinden faydalanma, hafıza teknikleri, öğrenme araçları, duyuların ve duyguların etkin kullanımı, çoklu zekânın farkına varma ve zekâ geliştirme araçları uygulamalı olarak derste işlendi.

Eğitici drama dersinde ise, kendini ifade edebilme, özgüven kazanımı, yeteneklerinin farkına varma, başarı için, hazcılığa karşı direnç, sabır, sebat metanet, konsantrasyon gücünü arttırarak, güzel alışkanlık ve davranışların kazanımının metotları dersi verildi.

Diksiyon ve güzel konuşma eğitimi, insanlar arasında iletişimde ve zamanın en etkili araçlarından olan “belâgat-ı eda ve cezalet-i beyan”ın günümüz versiyonu diksiyondur.

Regaip Kandiline tevafuk eden yaz okulu programında Perşembe akşamı ve Cuma günü moral değerler ve Risâle-i Nur dersleri yapıldı.

HER KONU ALANINDA UZMAN EĞİTİCİLER

TARAFINDAN VERİLDİ.

Her gün, her öğrenci bir kitap takip ediyor ve günlük tutuyorlar. Akşamları günün değerlendirmeleri yapıldı, günlüklere yazılanlar paylaşıldı. Eğitim zamanı dışında açık ve kapalı havuzlarda yüzme, spor alanlarında spor yapıldı.

TESİSLER İÇİNDE YER ALAN LUNAPARKA

GİDİLDİ

Türkiye’nin dört bir köşesinden, Şanlıurfa, Adana, Niğde, İstanbul, Ankara’dan katılan öğrenciler tanıştılar, kaynaştılar ve yeni arkadaşlıklar kurdular. Modern eğitim araçları ve servis imkânları ile donanımlı eğitim salonları, açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ve sosyal imkânlara sahip. Kızılcahamam’ın yayla havası dünya cenneti orman ikliminde gerçekten eğlenme, dinlenme ve öğrenme bir arada gerçekleşti. “Helâl dairesi keyfe kâfidir…” ölçüsünü dikkate alarak 2008 yılının yaz okulu özgün, farklı formatta başarı ile bu gün tamamlanıyor. Geçen yıl Yasem Yaz Okuluna katılan öğrencilerin bir kısmı yine bu yıl da katıldılar. Gelecek hafta yaz okulu izlenimleri bu sayfada okuyucularla paylaşılacak…

İyi tatiller.

YASEM İLETİŞİM

GMK Bulvarı No. 38/8 Maltepe-ANKARA

TEL: 0.312.232 65 91 – 92

web: yasemgelisim.com

iletişim: [email protected]

05.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Başlıklar

  Dünya okulunda hayat dersleri

  Misafirperverlik asil bir ruh

  YASEM AJANDASI 5 TEMMUZ 2008/26

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır