"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karadeniz mutfağı Nalia’da

İSTANBUL'da, Güneşli Radar’da hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı’nda mıhlamadan Rize kavurmasına, hamsi çilihtasından turşu kavurmasına Karadeniz’in meşhur yemekleri katkısız malzemelerle hazırlanıyor ve müşterilere sunuluyor.

İsmini Karadeniz Bölgesi’nde hasat edilen mısırları korumak için evlerin yanına kurulan ahşap ambarlardan alan Nalia Karadeniz Mutfağı’nı Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı kardeşler işletiyor. İstanbul, Güneşli Radar’da 2006 yılında açılan Nalia Karadeniz Mutfağı, otoparkı, kablosuz internet bağlantısı, 220 kişilik yemek salonu, 60 kişilik toplatı salonu ve özel peyzaja sahip bahçesiyle müşterilerine hizmet veriyor. Süleyman Tarakçı, her kesime hitap ettiklerini ve fiyatlarının uygun olduğunu söyledi. Yemeklerinin bu kadar beğenilmesini de kullandıkları malzemelere ve ustalıklarına bağlayan Tarakçı, “Yemeklerimizde hiçbir şekilde endüstriyel margarin kullanmıyoruz. Nalia’da meralardan tabiî yöntemle elde edilen tereyağı, katkısız koleti peyniri ve Rize kavurması kullanılıyor” dedi. Gündüzleri genelde çevresindeki işyerleri çalışanları, akşamları ise daha çok aileleri ağırlayan restoranda kuru fasulye, mıhlama ve Karadeniz pidesi ilgi görüyor. Pide çeşitleri de bir hayli geniş. Kıymalı, pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, kuşbaşılı, mantarlı, kaşarlı, Trabzon peynirli ve isteğe göre karışık pide çeşitleri farklı damaklara hitap ediyor. Kara lahana sarması, Rize kavurması, Hemşin mıhlama, Çayeli kuru fasulye, Trabzon yaprak döner, hamsili pilav, turşu kavurması, hamsi çilihtası ve kara lahana çorbası da Nalia’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Yeni Asya / İstanbul

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğal gaz zammına büyük tepki

  Elektrik zammı kesinleşti

  İran, bizden çimento ithal edecek

  Esnaf ve sanatkâra “sıfır” faizle 25 bin YTL kredi

  KEY’de itirazın tesbiti kolay

  İstanbul bölgesel finans merkezi olacak

  Karpuz üreticisini sezon sonu sevindirdi

  Karadeniz mutfağı Nalia’da

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır