"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nereye varacağı belli olmayan kriz devam ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ‘’Nereye varacağı belli olmayan dünyadaki ekonomik kriz devam ediyor’’ diye konuştu.

AKP İl Başkanı Yusuf Alemdar’ın Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) düzenlediği değerlendirme toplantısına katılan Dişli, Türk demokrasisinin çok önemli bir sınavdan geçtiğini belirtti. Anayasa Mahkemesinin AKP hakkında aldığı kararın ardından Avrupa ve dünyanın Türkiye ile beraber derin nefes aldığını kaydeden Dişli, ‘’Ülkemizin gözü aydın. Dünyadaki hemen hemen bütün sorunların kesişme noktasında olduğumuz için Türkiye’deki gelişmeleri herkes yakından takip ediyor’’ diye konuştu.

Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla ekonominin daha da canlanacağını belirten Dişli, günlük politikalar yerine daha uzun süreli planlamalar yapılacağını bildirdi.

Tarım sektöründeki büyümeye de değinen Dişli, ‘’2007’de yüzde 7,6 küçülen tarım sektörü bu yıl yüzde 5,5 gibi büyüme gösterdi. Bu büyüme olumsuz hava şartlarına, ve hasat alınamayacak illere rağmen gerçekleşti’’ dedi.

“DÜNYADAKİ EKONOMİK KRİZ DEVAM EDİYOR’’

Ekonomik belirsizliğin Avrupa ve dünya piyasalarına yansımalarının devam ettiğini belirten Dişli, şöyle konuştu: ‘’Nereye varacağı belli olmayan dünyadaki ekonomik kriz devam ediyor. Amerika’da 7. bankaya da el konuldu. Amerikan Hazinesinin 2 büyük bankayı kurtarmasına rağmen devlet tarafından yine de el konuldu. Bu, nereye kadar gidecek belli değil. Aslında biz hep şunu düşünüyoruz, (Krizin sonuna geldik, dibe vurdu, yavaş yavaş iyileşmeler başlayacak) Ama bir türlü kriz dibe vurmuyor. Belirsizlik devam ediyor. Hükümet olarak önümüzdeki dönemin ekonomisini, kalkınma hamlesinin devamını planlamamız ve organize etmemiz gerekiyor. Bu konuları masaya yatıracağız.’’ Dış politika açısından en önemli konunun İran meselesi olduğunu kaydeden Dişli, ‘’Dışişleri Bakanı’mız çok çalışıyor. Amacımız İran’ın başına bir kaza gelmeden, masa etrafında bu nükleer meselesinin görüşülmesini sağlamak. Aksi halde İran’ın başına bir kaza gelirse ilk önce İran halkını, daha sonra da komşusu olan bizi etkileyecek. İnşallah ilgili ülkeler ikna edilir ve masa başında anlaşmaya devam edilir’’ diye konuştu.

/ Sakarya

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bakan Atalay: İhmal varsa araştırılacak

  3-4 BİN HEKTAR ORMAN YANDI

  Hükümetin önceliği, AB olmalı

  Yeni anayasa gündemde

  İddianamenin ekleri de dolu

  Osman Yağmurdereli Ebediyete uğurlanıyor

  "Sevmiyorum" diyen Bezirgan’a takipsizlik

  Kriz halen olduğu yerde durmakta

  TBMM’deki boş sandalye sayısı 3'e yükseldi

  5 korucu şehit oldu

  5 terörist tutuklandı

  10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

  Nereye varacağı belli olmayan kriz devam ediyor

  CHP iptal için çalıştı

  Meclis ziyaretçi akınına uğradı

  Meclis ziyaretçi akınına uğradı

  Kredi kartının esiri olma

  Türkiye aday ülke, bunda bir değişiklik olmadı

  Sokağın çocukları şiddet mağduru

  Kırıkkale’de taş üstünde taş kalmayacak

  Esentepe Merkez Camii ibadete açıldı

  Ankara’da 4-6 Ağustos’ta elektrik kesintisi

  Özel şirketler santral kurmak için su kaynağı arıyor

  Tatilcilere broşürlü ‘hız uyarısı’

  “Köyümüze Vizontele geldi”

  Sulama kanalları halı yıkama mekânı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır