"Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Çocuk ve Peygamber sevgisi

SEVGİYE en güzel şekilde ve hemen karşılık verenler, çocuklardır. Sevgi çocukların ortak dilidir. Birkaç aylık bir bebeğe güler yüzle baksanız, o da size gülerek karşılık verir.

Dili, dini, rengi ve ırkı ne olursa olsun, her çocuk sevgi dilinden anlar.

Peygamber Efendimiz’in (asm) çocukları ne kadar çok sevdiği, gerek hadis-i şeriflerinde, gerekse sahabelerin şahitlikleri ile sabittir. Şefkat ve merhamet timsâli olan Efendimiz (asm), sadece Müslüman çocuklarına değil, gayrı Müslim çocuklarına da aynı şefkat ve muhabbeti gösterirlerdi.

Çocuk sevgiye hemen karşılık verir demiştik. Allah’ın Resûlü (asm) çocukları çok sevdiği gibi, çocuklar da onu çok severlerdi. Tertemiz kalplerinin en müstesna köşesinde onun sevgisini taşırlardı.

Peygamber sevgisi de çocuklara küçük yaşlarda aşılanmalıdır. Zaten dinî hassasiyet taşıyan bir aile içinde yetişen çocuk, farkında olmadan bu sevgiyi kazanır. Zira devamlı ibadet yapılan bir evde, Allah’ın adından sonra en çok anılan ve saygı gösterilen isim, Hz. Muhammed (asm) ismidir. Çocuklar da büyüklerinden böyle gördükleri ve duydukları için, onların küçük kalplerinde Hz. Muhammed (asm) sevgisi yerleşir.

Küçükken bize “En çok kimi seviyorsun?” diye sorarlar, bizden de “En çok Allahımı seviyorum” cevabını beklerlerdi. “Allah’tan sonra kimi seviyorsun” diye sorduklarında da “Peygamberimi” cevabını verirdik. Ondan sonra anne ve babamızı diye sevgi sırası devam ederdi.

Sahabeler, “Anam babam sana feda olsun Ya Resulallah” diye ona olan sevgilerini ifade etmeye çalışırlarmış. Bir çocuk önce anne babasını sever, onların başına kötü bir şey gelmesini istemez. Ama bir Müslüman, Peygamber sevgisi söz konusu olduğunda, anne ve babasını da feda etmekten çekinmez.

Çocuklara Peygamber Sevgisi aşılanırken, Peygamber Efendimizin (asm) çocukları ne kadar çok sevdiği izah edilmelidir. Hayatından örnekler verilerek çocuklarla ilgili kıssalar anlatılmalıdır. Zaten her türlü sevgiye açık olan küçük kalpler, Peygamber sevgisine de büyük bir istekle açılacak, bu sevgi kalplerinin en derin köşelerine ebedî olarak yerleşecektir.

29.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  GÜNÜN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Çocuk ve Peygamber sevgisi

  Teşekkür

  YUMURTALI KÖFTE

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır