"Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Maaşlar bankaya yatacak

MAAŞLARIN bankadan yatırma zorunluluğu 10 işçiye indirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı son toplantıyla maaşları elden verme uygulamasını bitirecek düzenlemenin 1 Ocak 2009’da yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. SGK Başkan Vekili Fatih Acar, düzenlemenin sağlıklı işleyebilmesi için çağrıda bulundu: “Toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz.”

1 Ekim’de yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SGK Başkan Vekili Fatih Acar, kayıt dışıyla mücadele için önemli bir adım atıldığını söyledi. 2008-2009 yılını kayıt dışıyla mücadele yılı ilân ettiklerine dikkat çeken Acar, “Ücretlerin bankalar aracılığıyla yatırılması zorunluluğu getirdik. 50 işçi yerine 30 işçi çalıştıran bütün işyerlerinin işçi maaşlarını bankadan yatırması zorunluluğu getirdik. Etkili olması için bunu 10 işçiye düşürdük. 2009’dan itibaren maaşlar elden değil bankadan yatırılacak.” dedi. Uygulamayla, sigortasız işçi sayısını azaltmak istediklerini belirten Acar, işveren, işçi ve sivil toplum kuruluşlarından bu konuda duyarlılık beklediğini ifade etti.

SAĞLIK HARCAMALARI 7 AYDA 14.8 MİLYAR YTL OLDU

Sağlıkta vatandaşa tanınan kolaylıklarla sağlık harcamalarında artışlar yaşandığına işaret eden Acar, “Bu senenin 7 aylık döneminde 14.8 milyar YTL’ye ulaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24.8 artış var. Bu hakikaten dikkat çekici bir artış. Özel ve üniversite hastanelerinde yüzde 70 civarında. Bunu kontrol etmemiz gerekiyor.” tesbitinde bulundu. Suiistimallerin önlenmesi açısından kısıtlayıcı kurallar getirdikleri bilgisini veren Acar, mükerrer ödemeleri, gereksiz film çekimlerini önleyecek yazılımlar geliştirdiklerini belirtti. Acar, 16 ilde yapılan özel ve kamu hastanesi kontrollerinin bundan sonra yılda 3 kez yapılacağını sözlerine ekledi.

04.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Borsada kriz düşüşü

  Maaşlar bankaya yatacak

  Cepten banka bilgileri çalınıyor

  Bu ay kart ekstrelerinizi mutlaka sorgulayın

  Maliye, gaiplerin mallarını da yönetiyor

  Hacılar ucuza konuşacak

  Kriz, AB pazarını daralttı

  Bor rezervi dünyanın enerji ihtiyacını karşılayabilir

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır