"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sivas’ın kayıp surları aranıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Arkeoloji ve Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sivas’ta Anadolu Selçuklular döneminden kaldığı tahmin edilen surların ortaya çıkarılması ve Sivas Havaalanı yolu üzerinde bulunan Huykesen Kilisesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.



Dicle’nin 10 gözlü köprüsü yenileniyor

DİYARBAKIR'DA eski Silvan yolu üzerinde bulunan ve orijinalı Roma döneminden kalan ancak 1065 yılında tekrar yapılan On Gözlü Köprü, Dicle Nehri üzerinde ayakta kalan kullanılabilir tek tarihî köprü olarak biliniyor.



Yer altındaki servet gün yüzüne çıkıyor

YOZGAT'TA üç ayrı koldan yürütülen çalışmalar ile antik şehir kalıntıları, madenler ve jeotermal kaynaklar yer üstüne çıkartılarak, ekonomiye kazandırılacak



Antalya, Unesco dünya mirası listesine hazırlanıyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığının Karain Mağarası, Kekova, Perge ve Myra Antik şehirleri ile Noel Baba Kilisesi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması için hazırlık çalışmaları başlattığı bildirildi.



Tiyatroda klâsikler geçidi

SEZONA başlamanın tatlı koşuşturmacasının yaşandığı Devlet Tiyatrolarında (DT) bu yıl, Türk edebiyatının klâsikleşmiş eserlerinin bir bakıma “geçit töreni” yapılacak.



“Nasrettin Hoca halen yaşıyor”

ATATÜRK Üniversitesi (AÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Düzgün, dünyaya yayılmış Nasrettin Hoca fıkralarının günümüzde bile üretildiğini söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır