"Gerçekten" haber verir 16 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Trabzon lider dönmek istiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de, 19 Ekim Pazar günü İstanbul Ali Samiye Yen Stadın'da Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor, İstanbul'dan lider olarak dönmeyi hedefliyor.

Ligin son 2 haftasını lider olarak kapatan bordo-mavililerde, kulüp basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Levent Erkuloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl yeni kurulan bir ekip olmalarına rağmen uyum sürecini çok kısa bir zaman içerisinde ortadan kaldırmayı başardıklarını belirterek, ''Çok tecrübeli, skoru her an lehimize çevirebilecek yetenekli futbolculardan oluşan bir kadromuz var. Şu an tüm Trabzonsporluların içi heyecanla dolu. Camiamız birbirine kenetlenmiş, yıllardır sandıklarda saklanan bayraklar dışarı çıkmış durumda. Bu bizim için oldukça olumlu. İnşallah bundan sonraki süreçte de taraftarlarımızı camiamızı mutlu etmeye devam ederiz'' şeklinde konuştu.

TRABZON'A LİDER DÖNMEK İSTİYORUZ

Galatasaray ile çok önemli bir karşılaşma yapacaklarını belirten Erkuloğlu, ''Geride bıraktığımız 6 hafta sonunda aldığımız 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ligin zirvesindeki yerimizi aldık. Ancak lig çok uzun bir maraton. Önemli olan liderlik koltuğunda kalıcı olmak. Hafta sonunda Galatasaray ile çok önemli bir maça çıkacağız. Rakibimizin gücünün farkındayız ama kimseden çekinmiyoruz. Her iki ekibinde hedefi 3 puan olacak. İnşallah bu maçtan galibiyetle ayrılarak zor bir engeli aşacağız. Lider olarak gideceğimiz İstanbul'dan, Trabzon'a lider olarak dönmek istiyoruz'' dedi.

16.10.2008


 

Türk basketbolu 43. yaşına giriyor

2006 yılında BEKO markasıyla 4 yıllık isim sponsoru olmasının ardından son 2 sezondur ''Beko Basketbol Ligi'' olarak oynanan Erkekler Birinci Basketbol Ligi 43. yaşına giriyor.

Erkekler Birinci Basketbol Ligi'nin 42 yıllık tarihinde, 18 Türk, 3 de yabancı antrenör şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe Ülker'i geçen sezon şampiyon yapan Sırp antrenör Bogdan Tanjevic, lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 3. yabancı antrenör oldu. 1967-68 sezonunda Galatasaray'a ilk şampiyonluğunu kazandıran Bulgar Petar Sinemov, lig tarihinde ilk şampiyonluk yaşayan yabancı antrenör oldu. Hırvat Jasmin Repesa ise 1998-99 sezonunda TOFAŞ'a ligdeki ilk şampiyonluğunu kazandırdı.

16.10.2008


 

Sezonun ilk maçı: F.Bahçe-TED

BEKO Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonu bugün İstanbul'da, son şampiyon Fenerbahçe Ülker'in, Casa TED Ankara Kolejliler ile yapacağı maçla başlayacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Ligde 2008-2009 sezonu lig takvimine göre normal sezon 10 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Play-off müsabakaları 15 Mayıs-26 Haziran 2009 tarihleri arasında oynanacak. Normal sezonda ilk 8 sırada yer alacak takımlar, lig şampiyonluğu için play-off maçları oynayacak. Normal sezonu son 2 sırada tamamlayacak takımlar ise Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne düşecek.

16.10.2008


 

Rüştü: Antrenörlük yapmam

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, ''Futbolu, heyecanım ne zaman kaybolursa veya ne zaman fiziki durumum el vermezse o zaman bırakmayı düşünüyorum.

Ama bu aralar değil'' dedi. Siyah-beyazlı kulübün çocuklara yönelik çıkardığı Yavru Kartal dergisinde fun club üyeleri Kenan ve Aleyna Yurtvermez'in sorularını cevaplayan Rüştü Reçber, futbolu ne zaman bırakmayı düşündüğü yönündeki bir soru üzerine, ''Futbolu, heyecanım ne zaman kaybolursa veya ne zaman fiziki durumum el vermezse o zaman bırakmayı düşünüyorum. Ama bu aralar değil'' ifadesini kullandı. Rüştü, futbolu bıraktıktan sonrası için düşüncelerinin sorulması üzerine de ''Futboldan kopmayacağımı düşünüyorum ama futboldan kopmadan nasıl bir meslek yaparım, bilmiyorum. Yönetim, idari, medya bazında olabilir ama antrenörlük yapmayı şu anda düşünmüyorum'' şeklinde görüş belirtti.

PETER SCHMEİCHEL'I ÖRNEK ALDIM

Futbola ilk başladığında genelde forvette oynadığını, ancak ilerleyen zamanda bir hocasının, boyu uzun olduğu için kendisini kaleye geçirdiğini belirten deneyimli file bekçisi, ''Zorunlu olarak kaleye geçtim ama kaleciliği sevmeye başladıktan sonra Engin İpekoğlu, Hayrettin Demirbaş etkilendiğim isimler olmuştur. Daha sonra da Peter Schmeichel'ı örnek aldım'' dedi. Bir soru üzerine, Türkiye'de oynamanın Avrupa'da oynamaktan çok daha zor olduğunu kaydeden Rüştü, ''Oğlumun sporcu olmasını isterim ama hangi branşla ilgileneceği kendisine bağlı. Futbolcu olmasını da isterim ama kaleci olmasını pek istemem'' ifadelerini kullandı. Kariyeri boyunca 118 kez (A) milli, 12 kez ümit milli, 2 kez de ordu milli olmak üzere ay-yıldızlı formayı toplamda 132 kez giydiğini anlatan deneyimli file bekçisi, futbol yaşantısı boyunca en çok etkilendiği maç olarak, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore ile oynanan Dünya üçüncülüğü karşılaşmasını gösterdi.

Beşiktaş Ankara'ya bugün otobüsle gidecek

BEŞİKTAŞ, Gençlerbirliği ile 19 Ekim Pazar günü yapacağı Süper Lig 7. hafta maçının hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren antrenman sağanak yağış altında geçti. Beşiktaş, pazar günü oynayacağı Gençlerbirliği maçı için bugün kara yoluyla Ankara'ya gidecek. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden sabah saat 10.00'da yola çıkacak siyah-beyazlılar, akşam saat 17.00'de maçın yapılacağı Ankara 19 Mayıs Stadı'nda antrenman yapacak.

16.10.2008


 

Yattara dünyanın yıldız oyuncularından biri olabilir

ESKİ Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın bazı problemleri yok etmesi halinde sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yıldız oyuncularından biri olacağını söyledi.

Doğan, Trabzonspor'da görev yaptığı dönemde, Yattara'nın takıma çok önemli katkılarının olduğunu belirtti. Yattara'nın 2004 yılında sezona çok iyi başladığını, hiçbir idmanı kaçırmadığını ve takımla çalışarak güçlendiğini ifade eden Doğan, ''Dinamo Kiev maçında sakatlanmasaydı, o performansı ile dünyanın en iyi futbolcuları arasında yerini alacaktı. Ama yine de Yattara bazı problemlerini yok etsin, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yıldız oyuncularından biri olacaktır. Bazı çevresel etkiler onu rahat bırakmıyor'' diye konuştu.

16.10.2008


 

Olimpiyat madalyalı sporcular ödüllerini alıyor

PEKİN Olimpiyat Oyunları ile paralimpik oyunlarda dereceye giren sporcu, antrenör, teknik direktör ve kulüplere ödülleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yarın Ankara'da verilecek.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Pekin Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'nda başarılı olan ve madalya kazanan sporcuların emeğinin karşılığının maddi olarak bir göstergesi olamayacağını, bu gururu yaşatan tüm sporcuları kutladığını söyledi. Ödül yönetmeliğine göre başarılı sporcuların kazandığı ödülleri, Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törenle vermenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirten Başesgioğlu, ''Onlar ülkemiz adına çok güzel işler başarmış, milletimizi sevindirmiş, göğsümüzü kabartmışlardır. Onlara ne kadar ödül versek azdır. Ödül almaya hak kazanan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm yönetici ve teknik adamların 2012 yılında yapılacak Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda başarı çıtasını yükselteceklerine inancım tamdır'' diye konuştu. Pekin Olimpiyat Oyunları ile Paralimpik Oyunlar'da dereceye girenlere toplam 19 bin 223 Cumhuriyet altını karşılığı 4 milyon 91 bin 228 YTL 88 Ykrş ödül verilecek.

16.10.2008


 

Uygun'dan ‘Aragones'in yardımcısı’ haberine tepki

SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirterek, ''Basın tarafından sanki yardımcılığa yakıştırılmak isteniyoruz.

Bunu Türk antrenörlerine verilmeyen değer olarak algılıyorum'' dedi. Uygun, Fenerbahçe'de bir dönem futbol oynadığını, bu forma altında şampiyonluklar ve gol krallığı sevinçleri yaşadığını anımsattı. Aragones'in yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlerin yorumdan ibaret olduğunu belirten Uygun, ''Futbolcu olarak Fenerbahçe taraftarının sempatisini kazanmış olmamız ve teknik direktörlüğe geçtikten sonra elde ettiğimiz naçizane başarıların ardından, bazı insanların Fenerbahçe'deki kötü gidişata göre yaptığı tamamen spesifik bir yorum. Böyle bir teklif olmamasına rağmen, bu tarzdaki söylemler, yakıştırmalar, hani hak ettiğine hakkını verme adına olabilecek şeylerken, sadece sanki bir yere yardımcı olmak istiyormuşuz gibi bir imaj var''dedi.

16.10.2008


 

G.Saray'da Burak Dilmen göreve başladı

GALATASARAY'DA Edwin Boekamp ve Ümit Davala'dan boşalan antrenörlük kadrosuna Burak Dilmen getirildi.

Geçen sezon teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın yardımcılarından biri olan Dilmen'in göreve başlaması, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu. Sitede yer alan duyuruda, ''Sayın Burak Dilmen, teknik heyetimizin kadrosunda yer almak üzere bugün itibarıyla göreve başlamıştır. Kendisine başarılar dileriz'' denildi.

16.10.2008


 

Hakan Şükür Lütfi Kırdar'da spor panelinde konuşacak

9. Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi İstanbul'da başladı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu'nda 18 Ekim Cumartesi günü sona erecek kongre kapsamında, bugün ''Profesyonel Sporcu Sağlığı'' adı altında bir panel düzenlenecek.

Panele, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, futbolcu Hakan Şükür, Milli Takımlar Sağlık Ekibi'nden Doç. Dr. Bülent Bayraktar ile gazeteciyazar Onur Belge konuşmacı olarak katılacak. Panelin yöneticiliğini ise TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Binnet yapacak.

16.10.2008


 

Beşiktaş'ta imzalı formalar 99 YTL'ye satışa çıkarıldı

BEŞİKTAŞ'TA, futbolcular Delgado, Bobo ve Holosko'nun orijinal imzalı formaları, Kartal Yuvası online satış sitesi üzerinden satışa çıkarıldı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, sınırlı sayıda ve 99 YTL'den satışa sunulan bu özel formalara sahip olmak isteyen taraftarların, www.kartalyuvasi.com.tr adresindeki üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra satın alma prosedürünü tamamlamaları gerekiyor.

16.10.2008


 

Namazgah Yağlı Güreşleri yağmur yüzünden ertelendi

KOCAELİ'NİN Kandıra İlçesi'nde bugün yapılması planlanan 23. Namazgah Çayırı Yağlı Güreşleri, yağış nedeniyle 22 Ekim Çarşamba gününe ertelendi.

Namazgah Çayırı Yağlı Pehlivan Güreşleri Düzenleme Komitesi, yağış olması nedeniyle güreşleri erteleme kararı aldı. Komite, güreşlerin bir hafta sonra yapılmasına karar verdi. Güreşlere, sözleşmeli başpehlivanlar Ahmet Taşçı, Şaban Yılmaz, Sermest Bulut, Gökhan Arıcı, Hüseyin Şahinal, Mehmet Yılmaz, Yüksel Kalay, Mükerrem Kıyı, Ömer Aslantaş, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Sezgin Yüksel, Ziya Ünlü, Eyüp Ünlü, Bülent Gürbüz, Mustafa Başdemir, Reşat Turgut ve Murat Aydoğdu ile diğer boylarda ünlü güreşçilerin katılacağı belirtilmişti.

16.10.2008


 

Filede son şampiyon Eczacıbaşı G.Saray'ı ağırlıyor

AROMA Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nin son şampiyonu Eczacıbaşı Zentiva, 2008-2009 sezonundaki ilk maçını bugün Galatasaray ile yapacak.

Eczacıbaşı Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak.

16.10.2008


 

İddia, gençler ve spor

İddaa adındaki bahis şirketi Türkiye'deki tüm iletişim araçlarını kullanarak insanları kumara teşvik etmeye ve zehirli alışkanlıkları özellikle gençlere enjekte etmeye devam etmektedir.

Devletin görevi milletine yararlı olan ve milletin menfaatini gözeten kurum olması gerekirken maalesef bu zararlı alışkanlıklar devlet eliyle insanlara empoze edilmektedir. Nitekim küçük yaştaki genç nesiller kumarla tanışıyorlar. 18 yaş sınırı sadece bayii sahiplerinin insafına bırakılmış. Onlarda nasıl fazla para kazanabiliriz zihniyetini benimsedikleri için kurallara pek riayet etmiyorlar.

Geçen gün okula giderken yol kenarınki bayide İddaa oynamak için sıraya girmiş 12-13 yaşındaki çocukları görünce tehlikenin vahametini fehmettim. Gelecek nesiller için düşüncelerim hiçte olumlu olmadı. Medeniyetlerin beşiği Avrupa alkolik ve madde bağımlısı olmayan bir nesil yetiştirmek için can atarken sahi biz gençleri kötü alışkanlıklara alıştırmak için uygun ortam hazırlıyoruz. Ülkemizde bir tane iddaa bağımlıları için dernek yoktur. Oysa alkol, uyuşturucu bağımlıları için sayısız dernekler mevcut. İddaa bağımlısının uyuşturucu bağımlısından farkı nedir?

Hızlı kolay para kazanmanın yolarını anlatan gazeteler iddaa ve benzeri bahis oyunlarını sütten çıkmış ak gibi göstermeleri idda'nın kumar olduğu gerçeğinin önüne geçen bir olguya dönüşüyor. Bu olgu halka öyle benimsettirilmiş ki insanlar tüm servetlerini iddaa'ya yatırabiliyorlar. Çünkü onları bu konuda ikaz edecek veya bilgilendirecek bir yasal düzenleme yok. Ama iddaa'nın en çok oynandığı İngiltere de kumarın zararları reklâm panolarında boy gösteriyor.

İddaa gençlere emek vermeden para kazanmayı elverişli bir eylemmiş gibi gösteren, çalışmayı önemsemeyen, hatta dalga geçen bir çarpıklığa bile dönüşebiliyor. Bu bilinci benimseyen bir gençlik alın teri dökmeden kolay para kazanma hayaliyle kumar bataklığının kurbanı oluyor. Bu gibi oyunların halkın onayını almadan, değerlendirilmeden devlet eliyle oynatılması akılara soru işaretlerini getirmiyor değil.

Bir oynayanın, onun cazibeli, çekici ve aldatıcı havasına kapılıp bir daha bırakmadığı tutsaklığa dönüşen bu oyunun küçük yaştaki çocuklar üzerinde yaratığı etkiyi göz önüne aldığımızda tehlikeyi belki daha iyi anlayabiliriz. İddaa sadece çocukları etkilemiyor gördüğünüz gibi hayatın her safhasına sirayet etmiş. Sporun fairplay ruhuna uygun olmayan olayların yaşanmasın aracılık yapıyor. Neredeyse her gün bahis oyunlarına karışan sporcuların isimleri haber oluyor.

Hafızalarda belki kalmıştır. Milli futbolcu Gökdeniz'in bahis oyunlarına karıştığı olayı ve İtalya'daki bir kulübün küme düşmesi, Avrupa'daki skandallar bunların hepsi İddaa'nın kötü örnekleridir. İddaa belki beli oranda takımlara destek sağlıyor ama bu şikelerle yarardan çok zarar veriyor. Kısacası dünya futbolu ve gençlik iddaa'nın kötü pençesine düşmüş durumda. İddaa; hayata iddiası olmayanların oyunudur.

ÇETİN KASKA

16.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır