"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

McCain saldırgan, Obama rahattı

ABD’DE başkanlık seçimine üç hafta kala yapılan üçüncü ve son canlı başkanlık tartışmasında, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain, rakibi Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama’ya karşı belirgin saldırgan tutum izledi.

Son anketlerde Obama’nın 14 puan gerisinde bulunan McCain’in, Obama’yı doğrudan hedef alarak, seçim öncesinde yerini sağlamlaştırmaya çalıştığı gözlendi. Kendine güvenli bir havada tartışmayı sürdüren McCain, sık sık rakibine, ‘’Senatör Obama’’ diye seslenerek, hatalı gördüğü noktalara işaret etti. New York’taki Hofstra Üniversitesinde, Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Bob Schieffer’in yönetiminde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren tartışmada, her iki aday da bir kaç kez ‘’muslukçu Joe’ya’’ doğrudan seslendi.

Ohio seçmeni muslukçu Joe Wurzelbacher, pazar günü seçim kampanyasını yürüten Obama’ya yaklaşarak, ‘’senin yeni vergi planın, benim daha fazla vergi ödemem anlamına geliyor’’ demiş ve bu görüntü, Cumhuriyetçi Parti yanlısı Fox News televizyonunda yayımlanmıştı. Konuyu açan McCain, ‘’Joe, benim vergi planım sayesinde sen daha fazla vergi ödemeyeceksin’’ dedi. McCain’in birkaç kez, farklı vesilelerle muslukçu Joe’ya doğrudan hitap etmesinin ardından Obama da aynı şekilde davranarak, ‘’Joe eğer oradaysan, benim planım seni rahatlatacak’’ diye konuştu. ABD başkanlık seçimi tartışmalarında adının bu kadar çok geçmesine şaşıran Joe Wurzelbacher ise tartışmanın ardından gazetecilerin kime oy vereceği yönündeki sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Tartışmada McCain’in güçlü şekilde vurguladığı noktalardan biri, kendisini ABD Başkanı George W. Bush yönetimi politikalarının devamı olarak sergilemeye çalışan Obama’ya karşı, ‘’Senatör Obama, ben Başkan Bush değilim.

Başkan Bush’a karşı yarışmak istiyorsanız, 4 yıl önce seçime girecektiniz’’ demesi oldu. Obama birkaç kez McCain’e, ‘’senin ekonomi politikaların, Bush ile paralel ve bu da 8 yıl daha Bush yönetiminin devamı demek’’ diyerek çıkıştı.

McCain, Obama’ya da ‘’sen kaç kere parti liderlerine karşı durabildin?

Tek bir örnek verebilir misin?’’ diye sordu. Obama ise, temiz kömür teknolojisini örnek gösterdi ve çevreciler arasında, bu politika yüzünden popüler olmadığını savundu. Sık sık Obama’nın sözünü kesen McCain’in çıkışları ve eleştirileri karşısında ise Obama, ciddi bir karşılık vermek yerine genellikle gülümsemekle yetindi. Bazı yorumcular, Obama’nın şu anda önde olmanın avantajını kullanmaya çalıştığını ve McCain’e karşılık vererek risk almak istemediğini kaydetti.

Seçim kampanyası sırasında her iki adayın da, birbirine karşı olumsuz nitelikte reklamlar yayımlattırdığına işaret edilmesi üzerine McCain, Obama’nın daha çok olumsuz reklamlar yaptırdığını savundu ve Demokrat Partinin bu reklamlara bugüne kadar eşi görülmemiş derecede yüksek rakamlar ödediğini söyledi.

17.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  McCain saldırgan, Obama rahattı

  İtalya’dan İran’a görüşme daveti

  Pakistan’a füze saldırısı

  İsrailli askerlerin 60 yıl önceki soğukkanlı cinayeti

  Berlusconi’den Putin’e arkadaşca teklif

  ‘Bush yalan söylediğinde azledilmeliydi’

  Pentagon işkence tekniklerini yasakladı

  Dubai’den İngiliz çifte ahlâksızlık cezası

  Chavez : Yoldaş Bush şimdi benden de solcu

  CNN spikeri Campell Brown sordu: Obama, Müslüman olsaydı ne olurdu?

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır