"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Facebook’ta 10 milyondan fazla resim

KİŞİSEL gizlilik konusunda paranoyasını yenememiş insanoğlu, konu sosyal paylaşıma gelince ipin ucunu kaçırmış gibi görünüyor.


Makiler kuraklığın panzehiri

“Akdenİz’e özgü bitki örtüsü’’ olarak bilinen makilerin, yağmur suyunu yer altı rezervlerine aktaran ve erozyona izin vermeyen yapılarıyla büyük önem

Tuz Gölü’nün üzerinde yürüyorlar

Tuz Gölü’nün, Ankara’nın Şereflikoçhisar kesimi, Kapadokya’ya giden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.


  Çocuklar oynarken eğitilecek

Microsoft, bilim adamlarının, video oyunlarının çocukların bilim ve matematik algısını geliştirdiği yönündeki açıklamalarından hareketle, özellikle ABD’deki ortaokul çağındaki çocuklara yönelik eğitim amaçlı hazırlanacak oyun projelerine 1,5 milyon dolar verecek.


  Ahlat Taşı teknolojiyle tanıştı

BİTLİS’İN Ahlat ilçesinde bulunan ve Nemrut Krater Gölü eteklerinde çıkarılan Ahlat Taşı, artık teknolojik yöntemler kullanılarak işleniyor.


  Kuraklığa meydan okuyan sebzeler

Gazİantep’te kimi çiftçi aileler kuraklığa meydan okuyan ‘’deşti domates’’ ve ‘’haylan kabağı’’ üretiyor.


  Numara taşınabilirliğinde ‘ücret’ işletmenin tercihine kaldı

Telekomünİkasyon Kurumu, numarasını değiştirmeden başka cep telefonu operatörüne abone olmak isteyenlerden ücret alınıp alınmamasını, işletmelerin tercihine bıraktı.


  5 şehit daha

Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde operasyon sırasında meydana gelen patlama ve ardından açılan ateş sonucu 4 asker şehit oldu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekici de, helikopterle çatışma bölgesine hareket etti. Ancak helikopter, teknik arıza sebebiyle düştü; bu kazada da bir asker şehit oldu. Tuğgeneral Ekici ile birlikte 15 asker hafif yaralandı.


  Akan kandan şehit aileleri de sorumlu mu?

Genelkurmayın Aktütün Karakolu sonrası basına yaptığı açıklaması toplumla ordu arasında açılan mesafeyi derinleştirecek nitelikte.


  Erdoğan’dan Başbuğ’a destek

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un yaptığı sert çıkışa destek verdi. Erdoğan da medyayı eleştirdi ve kimsenin TSK’nın moralini bozmaya hakkı olmadığını söyledi. Erdoğan “Defalarca bunu yapmayın dedim. Adeta onlara destek veriyorsunuz, propagandasını yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.


  Basına tehdit kabul edilemez

Bazı basın meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada, ‘’Genelkurmay Başkanının olağanüstü sert bir dille yaptığı ‘herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet eden’ açıklaması kabul edilemez tehditkâr bir üslûbu yansıtmaktadır’’ denildi.


  Şener Eruygur iyileşti, çay içti

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği ‘ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Karşılıklı çay içtik, hastayı bir iki gün içinde taburcu edeceğiz” dedi.


  Kuzeni, Savcı Öz’e hakaretten gözaltına alındı

ERGENEKON soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün teyzesinin oğlunun, Öz’e hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.


  CHP’den Dişli hakkında suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Ceber’in ölümü Meclis gündeminde

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, son dönemde karakollarda ve cezaevlerinde yaşanan olayları çok yakından izlediklerini belirterek, bu konuda komisyonun bazı kararlar alabileceğini söyledi.


  Doğrudan hastaneye gidenin masrafı cepten

SağlIk şikâyetlerinde ilk olarak aile hekimi veya sağlık ocağına gidilmesi şartı eleştirilere maruz kalırken, en yetkili makam konuya açıklık getirdi.


  Yalova Üniversitesine yeni yüksekokul

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Termal ve Esenköy’de yüksekokul açmak istediklerini bildirdi.


  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bursları açıklanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversite öğrencilerine verdiği eğitim yardımı sonuçları bugün açıklanıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır