"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Ahilik Haftası kutlandı

AHİLİK Haftası Bayrampaşa’da özel bir faaliyetle kutlandı. Bayrampaşa Belediye Başkanlığı, Es-Der ve Bayrampaşa’da faaliyet gösteren esnaf odaları işbirliğinde gerçekleştirilen programda, Mehter Takımı gösterisi, Şed Kuşatma müzikal gösterisi ve ikramlar ile Ahiliğin önemi gözler önüne serildi.

Törende bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, “burada söz alması gerekenler aslında esnaf ve san'atkârlardır. Ancak onlar işlerini yaparak lisan-ı hal ile konuşmayı tercih ederler” diyerek “tüm esnaf ve san'atkârlarımızı saygıyla selâmlıyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Ahi’nin kelime anlamının kardeşim demek olduğunu vurgulayarak bu teşkilâtın nirengi noktasının kardeşlik olduğunu belirten Başkan Bürge; Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran’ın hayatı ve fikirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bugün esnaflarımızın Ahi’lik değerlerinin bir kısmını yaşatmaya devam ettiğini, ama örnek alınabilecek daha pek çok değerlerin olduğunu söyleyen Başkan Bürge, Ahi Evran’ın Ahilik nasihatını okuyarak konuşmasını son verirken katılımcılara teşekkür etti.

Bayrampaşa Kaymakamı Abdulkadir Yazıcı’nın konuşmasıyla devam eden programda, Ahilik Teşkilâtında çıraklıktan ustalığa geçişi anlatan Şed Kuşatma töreninin, Ahilik Vakfı tiyatro oyuncuları tarafından sahnelendiği müzikal gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Bayrampaşa’da gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlama programı, pilâv ve ayran ikramı ile sona erdi.

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Nasreddin Hoca İstanbul’da

  Ahilik Haftası kutlandı

  Kemalettin Tuğcu mezarı başında anıldı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır