"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

50 yılda 125 kriz

Küresel ekonomide, son 50 yılda 125 krizin olduğunun hatırlatan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bu krizlerin, nihaî olarak kamu müdahalesi ile kamuya yük oluşturarak çözüldüğünü, bunun da vergi mükelleflerinin üzerine yansıdığını vurguladı. Yılmaz, bugünkü krizin de sonuçlanmasının kamuya yük oluşturacağını belirtti.



Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırının altında

TÜRKİYE Kamu Emeklileri Sendikası (Türk Emekli-Sen) Genel Başkanı Osman Özdemir, emeklilerin yüzde 80’inin açlık sınırının altında maaş aldıklarını öne sürdü.



İş dünyası çare arıyor

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul’da, bazı sektörlerden işadamlarıyla biraraya geldi.



Maden ocakları işsizlerin umut kaynağı

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumunun (TTK) alacağı 3 bin maden işçisi için 35 bin 942 kişinin başvurduğu şehirde, 1940’ta silâh zoruyla girilen madenlere alınacaklar kur'ayla berilenecek.



KAPIKULE’DE TIR KUYRUĞU

KAPIKULE Sınır Kapısında yurt dışına çıkış yapacak 650 civarında TIR, 16 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.



MÜSİAD Fuarı ekonomiyi büyütecek

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 22–26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecekleri 12. MÜSİAD Fuarı ve 12. Uluslararası İş Forumu ile dünya piyasalarını altüst eden küresel krize aldırmadan Türkiye’nin ekonomik kalkınması için yola devam edeceklerini ifade etti.



Güney Kore krizini önlemek için tedbir aldı

ASYA’NIN en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore, küresel malî krizde kötüleşen pazarlarını kurtarmaya çalışmak için geniş kapsamlı tedbirler aldı. ASYA’NIN en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore, küresel malî krizde kötüleşen pazarlarını kurtarmaya çalışmak için geniş kapsamlı tedbirler aldı.



Dinî bayramlarda ikramiye verilsin

BASK Genel Sekreteri ve Bağımsız SağlıkSen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, memur ve emeklilere dinî bayramlarda ikramiye verilmesine ilişkin yasa teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından neredeyse 7,5 yıl geçtiğini ifade ederek, yasal düzenleme yapılmadığı için ikramiyelerin 16 bayramdır ödenemediğini belirtti.



Kamu personelinin payı az

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’nin, AB üyeleriyle karşılaştırıldığında Gayri Safi Millî Hasılasından (GSMH) kamu personeline en az pay ayıran ülke olduğu savunuldu.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır