"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Arsenal affetmez

Fenerbahçe, Kocaeli deplasmanında ilk galibiyetini aldı ama ortaya koyduğu futbol ile taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

Bu futbol anlayışı ve etkisiz mücadele ile hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da bir başarı elde etmek mümkün değil. Şampiyonlar Liginde yarın Kadıköy'de ağırlayacağı Arsenal önünde de aynı etkisiz futbolunu sürdürmesi halinde sahadan boynu bükük ayrılacağını şimdiden söylememiz gerekir.

İspanyol teknik direktör Luis Aragones ile takımın kimyası nedense hiç uyuşamadı. Geçen sezon Avrupa'da kıran kırana mücadele edip, çeyrek final oynayan bu futbolcular, Aragones'in gelmesiyle sanki futbola yeni başlarcasına acemi hareketler yapmaya başladı. Lig sonuncusu Kocaeli önünde yenilen 2 gol Fenerbahçe gibi bir takıma yakışıyor mu? Hele 2. gol öncesi rakibini 7'ye 3 karşılayan savunmanın yaptığı hatalar affedilecek gibi değil. Kocaeli'den galibiyeti rakibin teknik direktörü Yılmaz Vural hediye etti. Fenerbahçe'nin isminden korkan Vural, takımına savunma futbolu oynatmasının faturasını son dakikada yedikleri golle ödedi.

Aragones bugün koltuğunda oturuyorsa Guzia-Semih ikilisine borçludur. Bu iki futbolcu Kocaeli'de hem asist yaptı, hem de takımlarına bu sezon ilk defa bir deplasman galibiyetti tattırdı. Diğerleri -buna kaptan Alex de dahil- sahada adeta gezindiler. Uzun bir aradan sonra birlikte oynayan Edu-Lugano ikilisi uyumsuz bir çift görümündeydi. Her ikisi de büyük hatalar yaptı. Roberto Carlos geçen sezonu mumla aratıyor. Olması gereken yerlerde hamleler yapamıyor. Aragones'in mecburen oynatığı Selçuk'ta hiçbir gelişme yok. Ofans futbola hiç ayak uyduramadı. Rakip bu bölgeyi istediği gibi yönetti.

Semih'in sakatlıktan kurtulması hem takım için, hem de özellikle Guiza için iyi oldu. Semih en azından orta sahada mücadele edip top kazanmaya çalışıyor. Ayrıca gole dönük oynadığı için Guiza'ya destek veriyor. İspanyol oyuncuya attırdığı gol öncesindeki asisti usta işiydi.

Şimdi gözler yarın Kadıköy'de oynanacak Arsenal maçına çevrildi. Fenerbahçe'nin aksine rakip hem güçlü, hem de çok iyi takım futbolu oynuyor. Tipik bir İngiliz ekibi. Ama çok pas yapıp, rakibi bunaltıyor. Yaş ortalaması 18 ile 20 arasında değişiyor. Fransız hocaları Wenger 12 yıldır takımın başında bulunuyor. İngiltere'de Manchester United'ın efsane hocası Ferguson'dan sonra en uzun süre takımın başında kalan teknik adam oldu. İsmi duyulmamış ama istikbali olan genç yetenekleri yetiştirerek yıldız yapıyor. Fenerbahçe bu maçı kaybederse gruptan çıkması çok zorlaşacak. Belki de UEFA'ya katılması bile tehlikeye girecek. Bu açıdan baktığımızda temsilcimizin bu maçtan alacağı 1 puan bile başarı kabul edilmelidir.

EROL DOYURAN

20.10.2008


 

F.Bahçe alarm veriyor

Fenerbahçe nihayet deplasmanda üç puanla tanıştı.

Sarı lacivertliler ilk yarıda top çevirmekten ileriye gidemeyince etkili pozisyonlara giren taraf Kocaelispor oldu. İlk yarı Fenerbahçe adına Güiza'nın bir net pozisyonundan başka tehlikeli bir gol girişimini göremedik. Rakip takım golüde bulunca Fenerli futbolcular iyice panik oldular. Semih Şentürk maçın ilk yarısında orta sahaya çok yakın oynadı. Bu da Güiza'nın kendini gösterememesine neden oldu.

İkinci devreye başlarken Yılmaz Vural hoca Serhat'ı oyundan alarak ilk yarıda bulduğu üstünlüğü korumak istedi. Ancak Kocaelispor ilerde top tutamayınca Fenerbahçe baskısını arttırdı ve rakibini kendi yarı alanına hapsetti. İkinci yarı ile birlikte Semih'in Güiza'ya yaklaşması ile birlikte Fenerbahçe üst üste pozisyon bulmaya başladı. Güiza önce kendi attı sonra da Uğur'a attırdı. Bir anda öne geçen Fenerbahçe maçı rörantiye almışken birden kalesinde golü gördü. Aslında bakarsanız yenilen iki golde de Fener savunmasının çok büyük hataları var. Adam paylaşımında hata ve kademeye zamanında girilememesi Şampiyonlar Ligi maçlarında telafisi olmayan sonuçlara sebep olabilir. Roberto Carlos bir türlü takıma tam katkı sağlayamıyor. Fenerbahçe'nin sol kanadı defans olarak da hücum olarak da aksaklık gösteriyor. Sağ tarafta Gökhan'ın yokluğunda forma şansı bulan Önder vasattı yerine giren Ali Bilgin ise o mevkinin oyuncusu değil. Aragones acilen defansif zaaflara bir çözüm üretmeli.

Fenerbahçe'ye kritik bir dönemde, zor bir deplasmanda ilaç gibi bir üç puanı hediye eden isim ise Semih oldu. Uzatmaların uzatmasında attığı bu golle Semih nöbetçi golcü ünvanının yanına birde son dakika golcüsü ünvanı eklense isabet olur. Alex'in etkisiz kaldığı maçın yıldızı Güiza oldu. Hafta arası İspanya forması ile bir asist yapan yıldız oyuncu hem golünü attı hemde Semih ve Uğur'a iki gol attırarak galibiyetin baş mimarı oldu. Her geçen gün takıma katkısının artacağının sinyallerini de vermiş oldu.

Ayrıca FIFA'nın saha içindeki herkesin uymasını istediği belli kuralları var. Yılmaz Vural gibi tecrübeli bir hocanın hakemlere kendisine devamlı laf söyletmemesi gerekir. Kurallar neyi emrediyorsa onu yapacaksın. Bir iki defa tamam ama devamlı da kurallar ihlal edilmez ki. Maçtan sonra hakeme yükleniyor başarılı çalıştırıcı. Ama en büyük kozu Serhat Akın'ı oyundan alarak rakibe nasıl bir ikram yaptığını görmüyor nedense. Fenerbahçe sahaya mutlaka kazanmaya çıkmış. İlk yarıyı önde kapatıyorsun. Sonra anlamsız bir şekilde hücum gücünü düşürecek bir hamlede bulunuyorsun. Rakip üstüne geldikçe seni ileriye taşıyacak adam yok. Teknik adamlarımız futbolun pozitif yönünü sahaya yansıtmaları halinde daha başarılı olacaklarını unutmamalılar.

EFE KIRMIZI

20.10.2008


 

F.BAHÇE'DE GÖZLER ARSENAL'E ÇEVRİLDİ

SÜPER Lig'in 7. haftasında, önceki gün deplasmanda Kocaelispor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 21 Ekim Salı günü İngiltere'nin Arsenal takımıyla sahasında yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenmanda, teknik direktör Luis Aragones, maçta ilk 11'de oynayan futbolcularla sahada yarım saat süren bir toplantı yaptı. İspanyol teknik adamın toplantısının ardından maçta oynayan futbolcular, yenileme idmanı yaptı. Aragones ise idmanda bir süre Roberto Carlos ile baş başa görüştü.

GÖKHAN YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavi olan Gökhan Gönül'ün, Arsenal maçına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Antrenmanda kondisyoner Dolu Arslan ile birlikte takımdan ayrı özel çalışan Gökhan'ın, bugünkü antrenmanda yer alması halinde, maçta oynayıp oynamayacağına Aragones'in karar vereceği ifade edildi. Kocaelispor maçında sağ ayak bileği burkulan Önder'in ise tesislerde tedavi olduğu, bu futbolcunun da Arsenal maçına yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi. Omuzunda hafif bir sorun olan Kazım ise yenileme çalışmasına katıldı. Sakatlığı bulunan Emre ile grip olan Tümer'in ise salonda çalıştığı kaydedildi.

BALLI: ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

İdari Menajer Volkan Ballı, Kocaelispor karşısında alınan 3-2'lik galibiyetin, futbolcuların öz güveni açısından önemli bir galibiyet olduğunu söyledi. Antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Ballı, sezon başından beri sakatlıklarla uğraştıklarını ifade ederek, ''Kocaelispor galibiyeti futbolcuların öz güveni açısından önemli bir galibiyet oldu. Türkiye Ligi'nin de ne kadar zorlu olduğunu görüyoruz. İnşallah bu galibiyet bizim için iyi bir başlangıç olur. Arsenal maçında da iyi bir sonuç alıp, taraftarımızı sevindirmek istiyoruz'' dedi. Kocaelispor maçının devre arasında herkesin birbirini motive ettiğini kaydeden Volkan Ballı, ''Devre arasında hoca da konuştu, oyuncular da kendi aralarında konuşarak birbirlerini motive etti. Böyle arka arkaya gelen yenilgilerden sonra takımın üzerinde stres vardı. Devre arasında herkes birbirini uyandırdı'' şeklinde konuştu.

20.10.2008


 

Vural: Hakem 40 saniyede işi bitirdi

KOCAELİSPOR Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maç öncesi iki takımın da sorunları olduğunun bilindiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Oyunun son anlarında değil de mücadele anlamında iki tarafın kazanma adına tüm imkanlarını kullanacağı bir maçtı. Bugün oyunun ilk yarısında 6-7 pozisyon bulduk, rakibimiz 2 pozisyon bulabildi. Onları oynatmadık. Birinci yarıda işler iyi gitti ve Taner'in 22. dakikada savunma hatasından derin aldığı topu gole çevirdi. Devrenin bitmesine doğru birkaç pozisyon bulduk ama gole çeviremedik. 65. dakikada golü kalemizde gördük. Sevgili Bülent Yıldırım, biz ataktayken Jestroviç'e yapılan faulü değerlendirmedi. Dönüşünde gol oldu. İkinci pozisyonda da ikinci büyük hatalardan birisi Uğur'un bir pozisyonunda yaptığı faulü değerlendirdi, ancak karşılığında sarı kart göstermedi, gösterse çift sarı karttan oyun dışında kalacaktı.''

F.BAHÇE LEHİNE DÜDÜK ÇALDI

Hakemin ikinci yarıda tüm takdirini rakipten yana kullandığını öne süren Yılmaz Vural, şöyle devam etti: ''Son olarak da 5 dakika uzattığı bir dönem var. 5 dakika bittikten sonra gereksiz yere 40 saniye geç bitirdi. Atağı kesmesi gerekirdi. Pozisyon geldi gol oldu. Sonra geldi beni oyundan attı. Oyuncularımı kutluyorum. Fiziksel anlamda yüklenmemize rağmen tam 90 dakika oynayacak, futbolun istediği güce sahip değiliz. Zaman zaman zor duruma düşmemizin nedeni bu. Yoksa taktik anlamda bir şeyler yapma gayretimiz yerindeydi.''

20.10.2008


 

Semih, Aragones'e bir nefes verdi

İSPANYOL basını, Fenerbahçe'nin Kocaelispor deplasmanında uzatma dakikalarında Semih Şentürk'ten gelen golle 3 puan almasını "Semih, Aragones'e bir nefes verdi" başlığı ile verdi.

Marca gazetesi, Kocaelispor ile Fenerbahçe arasındaki maçın 22 berabere tamamlanacağının sanıldığı bir anda Semih'in ortaya çıktığını ve attığı golle eleştirilen İspanyol teknik direktör Luis Aragones'i kurtardığını yazdı. AS gazetesi de Güiza'nın Türk liginde ilk golünü atmasını öne çıkartarak, Fenerbahçe'nin aldığı 3 puan ile ligde 9. sıraya yükseldiğini belirtti. El Mundo gazetesi ise "Luis Aragones uzatmada kurtuluyor" başlığını atarak, Fenerbahçe'nin, lig sonuncusu olan takımı ancak uzatmada mağlup edebildiğini kaydetti.

20.10.2008


 

F.Bahçe Ülker TAU ile bugün deplasmanda karşılaşıyor

nBASKETBOLDA Avrupa'nın kulüpler bazında en büyüğünü belirleyen ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonu, (C) Grubu'nda bugün İspanya'da yapılacak TAU Ceramica-Fenerbahçe Ülker maçıyla başlayacak.

Vitoria kentindeki Fernando Buesa Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. Sezonun ilk haftasında diğer maçlar ise 22 Ekim Çarşamba ve 23 Ekim Perşembe günleri yapılacak.

13 ÜLKEDEN TOPLAM 24 TAKIM KATILIYOR

ULEB Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 grupta 13 ülkeden toplam 24 takım mücadele edecek. Türkiye'yi geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen temsil edecek. Ligde bu sezon ayrıca İspanya'dan 5, İtalya'dan 4, Yunanistan'dan 3, Fransa'dan 2, Almanya, Hırvatistan, Sırbistan, İsrail, Litvanya, Rusya, Polonya ve Slovenya'dan da birer takım yer alacak.

20.10.2008


 

Sağlam: Yırtdışından 4-5 kulüpten teklif aldım

ESKİ Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yurt dışından 4-5 ayrı kulüpten teklif aldığını belirtti.

Sağlam, bazı arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiği Kayseri'de, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak tarafından Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Kızıltepe'de düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Soruları cevaplandıran Sağlam, Kayseri'de çok güzel günler geçirdiğini, fırsattan istifade ihmal ettiği dostlarını ziyaret etmek için Kayseri'ye geldiğini söyledi. Devre arasına kadar çalışmayı düşünmediğini belirten Sağlam, kendisine yurt dışından da bazı teklifler geldiğini belirterek, ''Şu ana kadar yurt dışından 4-5 teklif var. En uygun teklifi, kendimize en fazla fayda sağlayacak teklifi değerlendireceğiz. Devre arasına kadar çalışmayı düşünmüyorum'' diye konuştu.

KAYSERİSPOR BU SEZON ÇOK BAŞARILI

Kayserispor'u çok başarılı bulduğunu da belirten Sağlam, şunları söyledi: "Kayserispor'da şu anda çok güzel bir ortam var. Geçen sezon da çok başarılı bir sezon geçirdiler. Bu sezon da çok başarılılar. Tolunay Kafkas çok sevdiğim arkadaşım ve çok başarılı. Çok başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Herkesin Tolunay hocaya destek vermesini istiyorum.''

20.10.2008


 

Formula 1'de Hamilton şampiyonluğa çok yakın

FORMULA 1'DE Çin Grand Prix'sini McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Şangay Pisti'nde 56 tur üzerinden koşulan ve pilotların toplam 305.066 kilometre yol kat ettiği yarışı Mclaren Mercedes'in 23 yaşındaki genç pilotu Lewis Hamilton, 1:31:57.403'lük derecesiyle ilk sırada tamamladı. Saatte 199.5 kilometre hızla yarışan İngiliz pilot, 13. turda da 1:36.325 ile en hızlı tura imza attı. Hamilton, Felipe Massa'nın da puan aldığı yarışın ardından 94 puanla pilotlar klasmanında liderliğini sürdürürken, sezonun son yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesinde büyük avantaj yakaladı. Hamilton, bu zaferiyle 34 yarışlık kariyerinde 9, bu sezon ise 5. birinciliğini elde etti. Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, ikinci olarak şampiyonluk umutlarını son yarışa taşırken, takım arkadaşı ve geçen yılın şampiyonu Fin Kimi Raikkonen üçüncü sırada kaldı ve 6 puanla yetindi.

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır