"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ergenekon provokasyonları

İstanbul’un 4 ayrı ilçesinde 25 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Adana’da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, terör örgütü lehine sloganlar atıp, izinsiz gösteri yapmak istedi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de Öcalan’ın işkence gördüğü iddiasıyla gösteri yapmak isteyen terör örgütü yandaşları ile polis arasında taşlı sopalı çatışma çıktı. Olaylarda bir gösterici hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ise bir grup PKK sempatizanı, ortalığı savaş alanına çevirdi. Van, Mardin, Batman, Şırnak ve Diyarbakır’da esnaf kepenk kapattı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Olaylarda bir gösterici hayatını kaybetti.

DTP il teşkilatı önünde toplanan bir grup, basın açıklaması yapmak için Belediye Meydanı’na yürümek istedi. İlçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, grubun İsmail Beşikçi Caddesi’nden Belediye Meydanı’na geçmesine izin vermedi. Bu sırada, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atan grup, polisin “dağılın” uyarısına taş ve sopalarla karşılık verdi. Biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale eden polis, havaya ateş açarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda, göstericilerden Ahmet Özkan hayatını kaybetti, bir polis memuru yaralandı. Yaralı polisin, devlet hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Öte yandan, ara sokaklara dağılarak, eylemlerine burada devam eden göstericiler, cadde ve sokaklarda barikat kurarak, yolları trafiğe kapattı. Çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı olaylara müdahale için takviye kuvvet gönderildiği belirtildi.

İSTANBUL'DA 25 ARAÇ KUNDAKLANDI

İstanbul'un 4 ayrı ilçesinde 25 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Kadıköy Göztepe Sanayi Sitesi Yumurtacı Apti Sokak'ta yer alan ve bazıları hurda olan araçların da bulunduğu Kadıköy Belediye Başkanlığı Trafik Müdürlüğü Araç Çekim Sahası ile yaklaşık 100 metre ilerisinde bir sokağa park edilen araçlar, henüz kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Kısa sürede büyüyerek araç çekim sahasındaki yaklaşık 18 araç ile sokaktaki 3 aracı tamamen etkisi altına alan yangının söndürülmesi için olay yerine Kadıköy, Erenköy ve Üsküdar itfaiye ekipleri gönderildi. Bu sırada, sokaktaki araçlarda başlayan yangın yakındaki bir binaya da sıçradı. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucu, araç çekim sahası ile sokaktaki 3 araç ile alevlerin sıçradığı binada hasar oluştu. Olayda bazı araçlar tamamen kullanılamaz hale geldi. Tuzla İçmeler'deki AKP İlçe Başkanlığı önünde park halindeki partiye ait minibüs de kundaklandı. İtfaiye ekiplerince çevredeki araçlara sıçramadan söndürülen yangında, minibüste büyük çapta hasar oluştu. Ümraniye ve Büyükçekmece'de de 3 araç kundaklandı. Polisin, olaylarla ilgili kaçan şüphelileri yakalamak için başlattığı araştırmalar sürüyor.

ŞİŞLİ'DE PATLAMA HASARA YOL AÇTI

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği yakınındaki Feriköy Mahallesi Bozkır Caddesi üzerine park edilen bir minibüs ile otomobil arasına konulan ve makineleri yağlamakta kullanılan, ince, uzun bir borusu olan yağ kabındaki maddeden kaynaklandığı belirlenen bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu minibüs ve otomobil ile çevredeki 2 binanın camları kırıldı.

DOĞUDA ESNAF KEPENK KAPATTI

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ise bir grup PKK sempatizanı, ortalığı savaş alanına çevirdi. Van, Mardin, Batman, Şırnak ve Diyarbakır’da terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklu bulunduğu İmralı Kapalı Cezaevi’nde fiziki şiddet gördüğü iddiasıyla çok sayıda esnaf kepenk kapattı.

21.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın damına havaalanı

  İLÂÇ İSRAFINA “DUR” DEYİN

  Güneş sınırına uydu

  Kur’ân-ı Kerim’li oyuna erteleme

  Zirveler tahribata yol açabiliyor

  Yağ asidini azalt, Alzheimer’i tedavi et

  Kaybolan oğlunu dilenirken buldu

  Temiz araç, bol ağaç

  GİZLİ ÇETELER ALT EDİLEBİLECEK Mİ?

  İlk duruşmada izdiham

  İlhan Selçuk ve Ferit İlsever ilk duruşmaya katılmadı

  Evren: Bu dâvâ Türkiye'nin adaletle imtihanı olacak

  Terörün bitmesi reformlara bağlı

  MGK bugün toplanacak

  Ergenekon provokasyonları

  Kendi elektriğini üret, fazlasını devlete sat

  Konya’da, su eserleri müzesi kuruluyor

  10 YTL’ye senin de bir yuvan olsun

  Başkanın makam aracına bombalı saldırı

  Nezarethaneden 44 kaçak firar etti

  Özürlü kardeşler yangında öldü

  Kestiği ağacın altında can verdi

  5. Aile Şûrâsı, 5 Kasım’da Ankara’da toplanacak

  Güçlü ekonomi, kaliteli demokrasi

  Yapılması gereken çok iş var

  Türk yargı sistemi Avrupa’da 40. oldu

  DP’li gençlerden Yeni Asya’ya ziyaret

  Antalya, 9 milyon turiste odaklandı

  Deniz Feneri için faks mesajı

  Soylu: DP, dik duruşlu ve kimseden emir almaz

  Sosyal güvenliğe özel hat

  “Bin öğrenciye bin masa”

  Din görevlilerinden kaynaşma toplantısı

  Kimsesiz çocuklar dönere doydu

  Aktütünlü çocuklar solmasın

  THY uçağı pistten çıkma tehlikesi atlattı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır