"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

AVRASYA MARATONU YAĞMURDA KOŞULDU

binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla yapıldı.

Yağmura rağmen maratona binlerce İstanbul'lu katıldı

30. Kıtalararası Avrasya Maratonu Halk Koşusu Altunizade Köprüsü altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın startıyla başlayan 8 kilometrelik Halk Koşusu'na İstanbul ve çevre illerden gelen binlerce kişi sağnak yağmur altında, Boğaziçi Köprüsü'nü geçerek Barboros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a ve oradanda İnönü Stadı'na kadar koştular. Erkeklerde maratonu Etiyopyalı atlet Adilo Kasime Roba kazandı. Etiyopyalı atlet Roba, yağmur altında geçen maratonu 2.11.16'lık derecesiyle ilk sırada tamamladı. Maratonda Etiyopyalı Lishan Yigezu Fanta 2.11.37'lik derecesiyle ikinci, Moldovalı Iaroslav Musinchi ise 2.11.43'lük derecesiyle üçüncü sırayı eldeetti. Erkeklerde Türk atlet Bekir Karayel, 2.20.38'lik derecesiyle 9. sırada yer aldı ve ilk 10'a giren tek Türk atlet oldu. Bayanlada ise maratonda Rus atlet Nailya Yulamanova birinci oldu. Yulamanova, maratonu 2:30:17'lik derecesiyle ilk sırada tamamlarken, aynı ülkeden Yuliya Gromova ise 2:31:36 ile ikinci sırayı elde etti. Türk atlet Mehtap Sızmaz ise 2:33:17'lik derecesiyle bayanlar maratonda üçüncü sırayı aldı. Maratonda birinci gelen atletler 60 bin dolar para ödülü kazandı.

YARI MARATONDA 1. SELİM BAYRAK

Büyük bir çekişmeye sahne olan ve yağmura rağmen hem maratoncuların hem de halkın büyük ilgi gösterdiği Yarı Maratonda Türk vatandaşı olan Etiyopya asıllı Selim bayrak, 43.59'luk derecesiyle birinci olurken, 44.01'lik derecesiyle Kenyalı Kiprotich Yegon ikinci ve 44.14'lük derecesiyle de Etiyopya'dan Bazu Worku 3. oldu.

MARATONDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada yağan yağmura aldırmayan binlerce vatandaş koşu sırasında renkli görüntüler oluşturdu. Boğaziçi Köprüsü üzerinde manzarayı ve boğazdan geçen gemileri seyredenler aynı zamanda bir gelenek haline gelen ve uzun zamandır hasretini çektikleri köprüde kahvaltı zevkini yaşadılar. Koşunun renkli görüntülerinden biri de ellerinde gitarlarla koşuya katılan 3 kişilik bir arkadaş grubunun halka verdiği konserdi. Koşuya katılanlardan bazıları da köprü üzerinde akerdion eşliğinde horon oynadı.

ÖĞRENCİLERDEN BARIŞ GÜVERCİNİ

7'den 70'e çok sayıda insanın katıldığı Avrasya Maratonu'nun en anlamlı görüntüsü ise Batman'dan gelen bir grup öğrencinin İstanbullu öğrencilerle beraber, ''Boğaza Üçüncü Köprü Gönül Köprüsü'' sloganıyla oluşturdukları birlik ve beraberlik göstergesiydi. Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen Batman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, Boğaziçi Köprüsü üzerinde ellerinde, ''Boğaza Üçüncü Köprü Gönül Köprüsü'' yazan pankartı taşıdılar. İlk kez İstanbul'a geldiklerini ve sadece filmlerde gördükleri Boğaziçi Köprüsü'nden geçiyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Batmanlı öğrenciler, tüm Türk halkının kardeş olduğunu, Doğu ile Batı arasında kurdukları köprü ile bu kardeşliğin daha da sağlamlaştığını söylediler. Batmanlı öğrencilerin getirdiği barış güvercinlerini ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öğrencilere eşlik ederek Boğaziçi Köprüsü üzerinde gökyüzüne bıraktı. Topbaş, Batmanlı öğrencileri tebrik edip onlara başarılar diledi.

27.10.2008


 

Yağmura rağmen

Bu yıl 30.'su gerçekleştirilen Kıtalararası Avrasya Maratonu yağmur altında koşuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağmura rağmen katılımcı sayısı beklenenin altında olmasına rağmen yine de oldukça kalabalık sayılırdı. Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde başlayan ve bu yıl ilk kez Sultanahmet At Meydanı'nda sona eren yeni güzergah atletizm otoriteleri ve sporcular tarafından çok beğenildi.

Yeni güzergahta atletler, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a, oradan sahil yolundan Karaköy'e, Galata Köprüsü'nden geçip Eyüp'e gitti ve Feshane'den dönerek, Unkapanı'ndan Yenikapı'da sahile indi. Buradan Bakırköy'den dönerek, Gülhane Parkı'ndan geçti ve Sultanahmet At Meydanı'nda bitiş noktasında maratonu tamamladı.

Etiyopyalı atlet Adilo Kasime Roba, yağmur altında geçen maratonu 2.11.16'lık derecesiyle ilk sırada tamamladı. 2007'de Avrasya Maratonu’nu Kenyalı atlet David Emanuel Cheruiyot, parkur rekoru kırarak 2.10.56’lık derecesiyle kazanmıştı. İklim şartları daha güzel olabilseydi Roba dünkü maratonu rekor bir derece ile tamamlayabilirdi. Bayanlarda ise maratonu Rusya'dan Nailya Yulamanova 2.30.17'lik derecesiyle birinci bitirdi. 2007'de maratonun bayanlar kategorisinde Etiyopyalı Bayisa Alseda Tesema, 2.29.05’lik derecesiyle ilk sırada yer almıştı. Görüldüğü gibi hem erkekler, hem bayanlarda bu yıl dereceler 2007'nin derecelerinin altında kaldı.

Maratonun Halk Koşusu'nda İstanbul'luları kutlamak gerekir. Yağmura rağmen sabahın erken saatlerinde Boğaz Köprüsü'nde buluşan binlerce insan ıslanmalarına aldırış etmeden 8 kilometre koşarak İnönü Stadı'na varmayı başardılar. Tabii, yağmura en çok sevinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Başkan, "İstanbul bütün sorunlarını koşar adım çözüyor. En büyük sorunumuz olan su problemini çözdük" diyerek yağmurun İstanbul'a bereket getirdiğini dile getirdi.

TRT, her maratonda olduğu gibi canlı yayınlarla bu organizsona destek verdi. 100'e yakın ülkede bu maratonun yayınlandığını düşünürsek Türkiye ve İstanbul'un reklamı çok güzel yapıldı. Özellikle, havadan helikopterli görüntüler İstanbul'un harika bir şehir olduğunu bir defa daha gösterdi.

EROL DOYURAN

27.10.2008


 

Beşiktaş'ta Bobo son 4 maçta gol atmayı unuttu

BEŞİKTAŞ'IN golcü oyuncularından Bobo 50. gol stresini yaşarken, Holosko ise performansıyla geçen sezonu arattı.

Siyah-beyazlı takımın şu anki en golcü oyuncusu olan ve takımı adına 49 gol atan Bobo, son 4 maçta adeta golü unuttu. Son golünü 4. haftada Gaziantepspor maçında atan Brezilyalı oyuncu, kalan 4 karşılaşmada ise gol sevinci yaşayamadı. Hacettepe maçında kadroda olmasına rağmen oynama şansı bulamayan genç oyuncu, şans bulduğu diğer maçlarda ise golden uzak kaldı ve 50. gol heyecanını tadamadı.

SEZONA İYİ BAŞLADI, GERİSİNİ GETİREMEDİ

Ligin ilk haftasında Antalyaspor karşısında 2 gol atarak sezona iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlı oyuncu, Gaziantepspor karşısında da gol bularak 3. gole ulaşmıştı. Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda Bosna Hersek'in Siroki Brijeg ile yaptığı rövanş maçında da golünü atan Bobo, böylece bu sezonki 4. golüne ulaşmasına rağmen sonraki karşılaşmalarda skorer özelliğinden uzak kaldı. Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarını boş geçen Brezilyalı futbolcu, UEFA Kupası'nda da Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibiyle rövanşta yapılan maçta golden uzak kaldı.

27.10.2008


 

Deivid: Benim için kötü günler geride kaldı

FENERBAHÇE'DE uzun zamandır sakat olduğu için forma giyemeyen oyuncusu Deivid de Souza, Bursaspor maçıyla birlikte, bu sezon ilk kez forma giydi.

Takımımızın 5. golünü de atan Deivid, yaşadığı zor dönemleri ve geri dönüşünü şöyle anlattı: "Şu anda duygularım biraz karışık. Ama mutluyum diyebilirim. Benim için çok zor geçen bir 3 ay oldu. Ayağımın kırılmasının ardından annemi kaybettim. Biri iş, biri de özel hayatımda olmak üzere çok kötü günlerdi. Golü attıktan sonra annemi yanımda hissettim. Sahaya girerken onun beni izleyeceğini, onun bana ışık vereceğini düşünüyordum. Kazandığım için çok sevindim ama gol attığım için de çok mutluyum. Ama anneme telefon açıp gol attığım haberini veremeyeceğim için buruk bir mutluluk yaşıyorum."

TARAFTARLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Deivid taraftarımızın kendisine verdiği destek ile ilgili olarak ise "Sadece oyuna girerken değil, hocamız Aragones beni ısınmaya yolladığı anda taraftarlarımızın ayağa kalkıp beni alkışlaması beni çok mutlu etti. Onların bu davranışı "Biz senin acılarını gördük, senin acılarını paylaşıyoruz." mesajıydı ve ben de bu mesajı aldım. Sahaya girdikten sonra da onlar için elimden geldiğince mücadele ettim" diye konuştu.

27.10.2008


 

SÜPER LİGDE SONUÇLAR

Beşiktaş-Sivasspor...................................................(1-1)

Ankaraspor-Kocaelispor........................................(4-0)

Denizlispor-Gençlerbirliği......................................(2-2)

Fenerbahçe-Bursaspor.............................................(5-2)

27.10.2008


 

Umutlar tazelendi

Fenerbahçe'nin Bursaspor önünde aldığı 5_2 lik galibiyet Arsenal karşısında yaşanılan hezimeti bir nebze olsun unutturacaktır.

Mücadele bakımından sahaya çıkan Fenerbahçeli oyuncular alkışı hakettiler. Ama Fenerbahçe'nin sahada ortaya koyduğu oyun ise açıkçası tatmin edici değildi. Geçen yılların önemli bir özelliği olan duran topları etkili kullanmaya başlayınca golü bulmak zor olmadı.

İlk yarı boyunca sahada organize bir takım görünmemesine rağmen Fenerli oyuncular defansta kritik hamleler yaptılar. Bu da Bursaspor'un golü bulmasını ve maça ortak olmasını engelledi. İkinci yarı ile birlikte sahada daha çalışkan bir Fenerbahçe takımı vardı. Uğur Boral'ın ısrarlı takibinin meyvesi gol oldu ve rakip bu dakikadan sonra çözüldü. Semih-Güiza ikilisi gol bulamasalar da çalışkanlıklarıyla göze battılar. Selçuk gerçekten güzel işler yaptı. Takımını hücuma kaldırırken aynı zamanda orta sahada oluşan boşlukları zamanında kapattı ve rakibe bu mevkide top vermedi. Ama gördüğü kırmızı kart ise profesyonel bir futbolcuya yakışmadı.

Uzun zamandır sahaya ağırlığını koyamayan Alex ise takım dayanışmasının artması ile birlikte kendini göstermeye başladı. Attığı gol ve yaptığı asistlerle kendini göstermesini bildi. İlk onbirde başlayan Josico ise vasatı aşamadı. Sol kanat iyi işledi Carlos_Uğur ikilisi çok çalışkan ve üretkendi. Sağda ise Gökhan'ın önünde belirli bir isim olmayınca çok yoruldu.

Ayrıca uzun bir sakatlık döneminden sonra Deividid'in formasına kavuşması ile birlikte sağ kanatta verimin artacağını düşünüyorum. Deivid'in kaldığı yerden golle devam etmeye başlaması büyük bir moral olacaktır ve takıma katkısını gün geçtikçe arttıracaktır.

Neticede bu galibiyet her kes için hayırlı olmuş, kırılan umutları diriltmiştir. Takıma küsen seyircinin gönlünü almıştır. Teknik direktör Aragones'e güvenilmesi ve yeterince zaman tanınması için iyi bir fırsat olmuştur.

Bundan sonra beklenen Aragones'in takıma yansıttığı bu mücadele azminin yanına iyi oyun oynamayı katması olacaktır. Tecrübesi ve birikimiyle bunu yapabilecek kapasitede bir hoca olduğunu düşünüyorum.

EFE KIRMIZI

27.10.2008


 

Bayanlarda çipler karıştı, sonuçlar yanlış açıklandı

AVRASYA Maratonu kapsamında gerçekleştirilen 15 kilometrelik koşuda bayanlarda ayakkabılara takılan çiplerin karışması nedeniyle sonuçların yanlış açıklandığı bildirildi.

Yarış sonrası yapılan açıklamada İngiliz atlet Helen Southcott, 49.13'lük derecesiyle birinci ilan edilirken, yapılan araştırma sonunda çiplerin yanlış takıldığı ve sonucun değiştiği açıklandı. Yapılan incelemeler sonucunda 15 kilometrelik koşuda bayanlarda daha önce ikinci olarak açıklanan Rumen atlet Luminita Talpos'un 50.29'luk dereceyle birinci olduğu kaydedildi.

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır