"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İngiltere’de Bediüzzaman konferansı

İngiltere’nin devlet üniversitelerinden Durham Üniversitesi tarafından Bediüzzaman Said Nursî’nin üzerine ilk defa uluslar arası bir konferans düzenlendi. Konferansta, İslâmın ve imanın temel meselelerini ve günümüz insanının yaşadığı çelişki ve çıkmazları konusunda tebliğler yapıldı.


İHLÂS RİSÂLESİ’Nİ BÜTÜN İNSANLIK OKUMALI

Prof. Thomas Michel ise İhlas Risâlesi’nin analizini yaptı.

‘Kral’ demeyen öğrenciye 18 ay hapis

Fas’ta şaka olsun diye “Kral” yerine Barcelona futbol takımının adı olan “Barça” yazan bir öğrencinin 18 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.


  Geleceğin nakliye uçağı

DünyanIn en gelişmiş nakliye uçak projesine katkı sağlayan Tusaş’ta üretim çalışmaları tam hız sürüyor.


  Ergenekon’a devam ediliyor

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dâvâ açılan 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek. Dâvânın bir önceki duruşmasında sanıkların tamamının birlikte yargılanmasına karar verilmesi sebebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıkları gazete, televizyon ve haber ajansları aracılığıyla duruşmaya davet etmişti.


  Gençler: AYM’nin gerekçeleri vehim

Anayasa Mahkemesi’nin, başörtü düzenlemesiyle ilgili verdiği iptal kararının gerekçesinde yer alan ‘Anayasa’nın laiklik ilkesine aykırı olarak hazırlanan türban düzenlemesinin siyasi dini hedefler taşıdığı, toplumda kutuplaşmayı artıracağı, türban takmayanların kendilerini mecbur hissedebileceği.’ ifadelerini öğrenciler de inandırıcı bulunmadı.


  4 YENİ GÖZALTI

Ankara ve İstanbul’da Ergenekon soruşturması kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.


  MÜSİAD: Ön yargılar değişmeli

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ‘’Körfez fonlarının Türkiye’ye aktarılmasının sağlanması için ülkemizdeki ön yargılı birçok fikrin değişmesi gerekiyor’’ dedi.


  2009’da dış borç ödemesi zorlayacak

Devlet, 2009 yılında bütçeden, önümüzdeki 6 yılın en yüksek dış borç ödemesini yapacak.


  DB’den yoksul ülkelere kredi desteği

Japonya’da yayımlanan Nikkei Gazetesine göre, Dünya Bankası, yoksul ülkelere yönelen özel fonların azalmasını telafi etmek için bu ülkelere verdiği kredi miktarını iki katına çıkaracak.


  Gazi ve 65 yaş aylığına yeni yılda yüzde 8,7 zam

Gazİler ve vatani hizmet tertibinden aylık alanlar ile muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere ödenen 65 yaş aylığı 2009 yılında kümülatif olarak yüzde 8,7 oranında zamlanacak.


  TESK: Bir defalık ÖTV ve KDV alınmasın

Türkİye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlarda ÖTV ve KDV’nin bir defaya mahsus olmak üzere sıfırlanmasını istedi.


  Komutanlar Bakanlar Kurulunda

Bakanlar Kurulunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapacağı toplantıda, Genelkurmay Başkanlığınca terörle mücadele konusunda brifing verilecek. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, brifing teklifinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından iletildiğini, teklifin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.


  İktidar olsaydık azlederdik

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, milletin herşeyi yapmasına rağmen, devlet büyüklerinin teröre karşı koymayı bu millete çok gördüğünü ifade ederek, “Bu ülkenin yetiştirdiği bir paşası sabahtan akşama kadar golf oynuyor ve şehitlerin haberini akşam duydum diyor. Maliye Bakanı, Millî Savunma Bakanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı, bunu DP döneminde yapsalardı 24 saat içinde görevden alınırdı” dedi.


  Araç kundaklayana ömür boyu hapis

TERÖR örgütü propagandası için gerçekleştirilen araç kundaklamanın cezası müebbet hapse kadar çıkabiliyor.


  Gönül, Yunanistan ve İsrail’e gidiyor

MİLLÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yunanistan ve İsrail’e resmî ziyaretlerde bulunacak. Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gönül, beraberindeki heyetle Yunanistan Savunma Bakanı’nın resmî dâvetlisi olarak 27-28 Ekim 2008 tarihlerinde Yunanistan’ın Selanik şehrine gidecek.


  Anavatan’ın yeni Genel Başkanı, Uzun

KONGREDE, Anavatan Partisi Genel Başkanlığına 3. turda 409 oy alan Salih Uzun seçildi.


  Türk sağını, 28 Şubat provokasyonu bitirdi

ANAVATAN Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türk sağını ve merkezini 28 Şubat provokasyonunun bitirdiğini iddia etti.


  ÖZLENEN YAĞIŞTAN SONRA HAVA ISINACAK

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, dün etkisini gösteren yağışın bugün de azalarak devam edeceğini, yarın ise yağış beklenmediğini, sıcakların da hafta ortasına doğru artacağını söyledi.


  Yağışın ardından, sıcak geliyor

Meteorolojİ İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın bugün etkisini azaltarak süreceğini, Salı günü ise yağış beklenmediğini kaydetti.


  ONLAR GELECEĞE UMUTSUZ BAKIYORLAR

Antalya’dakİ orman yangınının ardından bölgenin yeniden eski haline getirilmesi için aileleriyle gelen çocuklar, hem eğitimlerine devam ediyor hem de çalışıyorlar.


  Tedbiri al, gribe yakalanma

Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, gribe yakalanmamak için dört tedbirin mutlaka alınması gerektiğini söyledi.


  Meke değil, çamur gölü

Mavİlİğİ ile ‘’Dünyanın Nazar Boncuğu’’ olarak tanınan Konya’nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü, derinliği 1 metrenin altına düşmesi sebebiyle çamur haline geldi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır