"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Görüş

Devletin dairesi

Devlet dairelerinin, halkın gözünde büyük bir saygınlığı vardır. Bu saygınlık ve önem-biraz da- buralarda hizmet etmek üzere, ücret karşılığı görevlendirilen kimine göre ayrıcalıklı (!) kimine göre sıradan vatandaşların- devleti temsil ediyor olmalarından kaynaklanıyor.

Tabiî ki, asıl olan ve arzu edilen, buralardaki görevlilerin, görevini tam olarak yapması; halkın da gereken saygıyı göstermesidir.

Fakat herkes, devlete ait birimlerin işlevini tam olarak yerine getirememesinden, hantallığından vs. şikâyetçi.

İnsanların, hele hele devletin çarkındaki kesimin zihniyet yapısı ve hizmet anlayışı; insanlığa hizmet ekseninden ne kadar uzaklaşırsa, insanların da devlet imkânlarından, dolayısıyla, devlet kurumlarından istifade etmesi o oranda zorlaşıyor.

30 yıl önce gittiğiniz herhangi bir resmî dairede gördüğünüz aksaklığı, bugün de maalesef görebilirsiniz. Belki, sadece masaların üzerinde daktiloların yerinde bilgisayar göreceksiniz.

Üzgünüm ki bunun dışındaki manzara aynı.

Bir sene önce bir vergi dairesine gittiğimde; masadaki görevli (!) memurenin, sıra bekleyen insan kalabalığına aldırış etmeden, çaycısından kullanmayıp biriktirdiği şekerleri, teker teker sayıp geri çaycıya satmakla meşgul Egoizmin, insan ilişkilerinde ön plana çıktığı günümüzde, devlet dairelerinde iş yaptırmak oldukça zorlaşmış durumda. Orada, vatandaşın işini yapmak üzere, yine o vatandaşın verdiği vergiden maaş alan bazı görevliler sanki aslî görevi değilmiş gibi, iş yapmak için ilgili vatandaştan ekstra bir menfaat bekleyebiliyor.

İşin en kötüsü ve en ilginci ise, bazı yerlerde amirlerin, emrindeki memur ve hizmetlileri çalıştıramaması, bunlara iş yaptıramaması. Özellikle bazı okullardaki hizmetliler, ellerini arkasına bağlayıp, ayın 15’ine kaç günün kaldığını düşünüp ortalarda sallanırken, paçalarını sıvayıp sınıflarını temizleyen öğretmenleri gördükçe, insanın diyebileceği tek şey kalıyor: “Pes doğrusu.”

RAMAZAN AYDIN

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır