"Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

2. ÜMİT ÖZAT VAK'ASI

İSPANYA'DA geçen perşembe günü Real Union ile Real Madrid takımları arasında oynanan Kral Kupası maçı sırasında birden bire yere yığılarak baygınlık geçiren ve şuurunu kaybeden Real Madridli futbolcu Ruben de la Red'in yapılan ilk testlerinde sağlık durumu iyi çıksa da futbol kariyerinin bitme riskinin olduğu iddia edildi.

Maçın ilk yarısında yaşanan olayda, yere düşerek şuurunu kısa bir süre kaybeden De la Red, sahada doktor müdahalesiyle kendine getirildikten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Geceyi hastanede geçiren ve yapılan tüm testler sonrasında herhangi bir sağlık problemi olmadığı açıklanan De la Red, hiçbir şey hatırlamadığını söylediği olaydan sonra cuma günü Madrid'e dönerek evinde dinlenmeye çekildi.

Real Madrid'in resmi internet sitesinden, ''İyiyim. Benimle ilgilenen herkese teşekkür ederim'' diye mesaj yollayan 23 yaşındaki futbolcunun, riske atılmamak için bu hafta sonunu evinde dinlenerek geçireceği, takımla antrenmanlara çıkmayacağı bildirildi. Real Madrid kulübü, genç orta saha oyuncusunun başına gelenlerin nedeninin tam olarak öğrenilmesine kadar, De la Red'in dinlendirilmesinden yana olduğunu açıkladı.İspanya'da Sevilla takımında oynayan 22 yaşındaki Antonio Puerta, geçen yıl maç içinde benzer bir şekilde baygınlık geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Yere yığılıp, şuurunu kaybetmişti ALMANYA'DA Köln’ün kaptanlığını yapan Ümit Özat, 30 Ağustos'ta oynanan Karlsruhe maçının 26. dakikasında topsuz alanda bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Ani tansiyon düşmesi nedeniyle bilincini kaybeden deneyimli oyuncu takım doktorlarının yoğun çabasıyla hayatta kaldı. Köln kulüp doktoru Jürgen Böhle, Karlsruhe'deki doktorlarla görüştüğünü belirterek, "Tüm inceleme ve araştırmalar yapıldı. Herhangi kalp ya da başka bir organ sorunu yok. Nöroloji de temiz çıktı. Ama biz de önümüzdeki günlerde tekrar kontrollerimizi yapacağız" diye konuşmuştu. Ümit'in antrenmanlara çıkabileceğini tahmin ettiğini ifade eden Böhle, "Sorun kan dolaşımı bozukluğu, stres veya az su ya da yemek yemekten veya vücudun susuz kalmasından kaynaklanabilir. Bunu tam olarak bilmiyoruz. Normalde oyuncularımızın yeme içmelerine dikkat ediyoruz. Meslek hayatımda benim de ilk kez böyle bir şey başıma geldi. Ümit yere düştükten sonra dilini yuttu. Yoksa kalp krizi ya da başka bir olay yok. Zaten sedye ile soyunma odasına götürülürken kendine geldi ve konuşmaya başladı. Hatta oynamak istediğini bile söyledi" dedi.

02.11.2008


 

Mustafa Denizli takımda revizyon yapmayacak

BEŞİKTAŞ Kulübü, futbol takımlarının kadrosunda bulunan Seric, Gökhan Zan ve Ali Tandoğan'ın gönderilecekleri yönünde medyada çıkan haberleri yalanladı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, dünkü bazı gazetelerde bu yönde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: ''Yönetim kurulumuz ile teknik direktörümüz Mustafa Denizli arasında kadromuzda revizyona gidilmesi konusunda bir görüşme olmamıştır. Dolayısıyla bu haberlerde ifade edildiği gibi gönderilecek futbolcularla ilgili henüz belirlenmiş ve tespit edilmiş bir isim listesi yoktur.''

02.11.2008


 

Holosko: Kayseri'den puan almak kolay değil

BEŞİKTAŞ'IN Slovak futbolcusu Filip Holosko, Turkcell Süper Lig'de yarın Kayserispor ile yapacakları karşılaşmanın kolay olmayacağını söyledi.

Holosko, BJK TV'ye verdiği röportajda, Kayserispor'un güçlü bir takım olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Çok zor bir maç olacağının farkındayız. Çok iyi bir takım olduklarını İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-1 yenerek gösterdiler. Kayserispor özellikle kendi evinde çok iyi oynayan bir takım, o yüzden bizim için hiç kolay olmayacak. Maçın başında çok yüksek bir konsantrasyonla oynamamız lazım. Her topu kazanmak için çok iyi bir mücadele vermemiz lazım. Topu çok iyi kullanabilmeliyiz. Nihayetinde onların attığından bir gol fazla atıp, maçı kazanmalıyız.''

02.11.2008


 

Magic'in yenildiği maçta Hidayet 18 sayı attı

NBA'DE Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, takımının deplasmanda Memphis Grizzlies'e 86-84 yenildiği maçta 18 sayıyla oynadı ve takımının en skorer 2. oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesini sayıya çevirirken, 10 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 3 kez başarılı oldu. 8 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 6 isabet bulan Türkoğlu, karşılaşmayı 18 sayı, 9 ribaunt ve 7 asistle tamamladı. Magic'de 23 sayı, 5 ribauntla oynayan Rashard Lewis'in çabaları takımına galibiyeti getirmeye yetmezken, 14 sayı ve 14 ribauntla maçı tamamlayan Dwight Howard da yenilgiyi önleyemedi.

02.11.2008


 

Futbolculara ıslak kafayla dışarıya çıkmayın uyarısı

DENİZLİ Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Dolutaş, antrenman sonrasında duş alan futbolcularının başları ıslakken dışarıya çıkmasını yasakladı.

Teknik direktör Dolutaş, havaların değişken olması sebebiyle futbolcuların kendilerine dikkat etmesini istedi. Beslenmelerine de dikkat çeken Dolutaş, "Antrenman sonrası duş aldıktan sonra ıslak kafayla tesislerden ayrılmayın, iyice kurulanın. Birkaç dakikayla bir şey kaybetmezsiniz. Havalar çok değişken, ona göre giyinin. Yoksa hem siz hem takım zararlı çıkar. Siz oynamadığınız maçlarda maddi kayba uğrarsınız, takım arkadaşlarınızı da zorlu mücadelelerde yalnız bırakmış olursunuz." dedi.

02.11.2008


 

Beşiktaş Kayseri'den lider dönebilecek mi?

TÜRKCELL Süper Lig'in 9. haftasında bugün deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak Beşiktaş, liderliği bırakmak istemiyor.

Geçen hafta kendi sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan yitiren, ancak zirve mücadelesi verdiği rakiplerinin de puan kaybıyla liderlik koltuğunda kalan siyah-beyazlı futbol takımı, Kayserispor'u yenerek, liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Sivasspor maçının ardından Fortis Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u 3-0 yenerek moral bulan Beşiktaş, yarınki karşılaşmayı kazanması halinde rakiplerinin puan kaybını beklemeden liderliğini sürdürmeye devam edecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.

02.11.2008


 

G.Saray, Ali Sami Yen'de G.Antepspor'u ağırlıyor

GALATASARAY ile Gaziantepspor, bugün ligde 45. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 24-8 üstünlüğü bulunurken, taraflar 12 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 74 gole, Gaziantepspor 31 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda taraflar Gaziantep'te 1-1, İstanbul'da da 0-0 berabere kaldı.

02.11.2008


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Sivasspor-Denizlispor: Suat Arslanboğa

14.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor: Deniz Çoban

14.00 Bursaspor-Ankaraspor: Koray Gençerler

14.00 Kocaelispor-Ankaragücü: Süleyman Abay

02.11.2008


 

Ford Otosan 26. Kocaeli Rallisi dün start aldı

ARKAS Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nın altıncı ve son ayağı Ford Otosan 26. Kocaeli Rallisi start aldı.

Outlet Center Alışveriş Merkezinde, 46 pilotun katıldığı şampiyonada ilk otomobilin startını Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ile Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt birlikte verdi. Sabancı, kendisine Lassa Rally Team'ın aldığı 2007-2008 En İyi Takımlar Kupası'nın verilmesi üzerine, ''İlk defa geldim ve kupa aldım. Kupa almayı değil, vermeyi bekliyordum. Bu kupada emeği geçenlere teşekkür ederim'' diye konuştu ve daha sonra yarışçılar için startı verdi.

02.11.2008


 

Beşiktaş Cola Turka ABD'li pivot Butler'i transfer etti

BEŞİKTAŞ Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Reginald James Butler'i transfer etti.

Pivot oyuncusu Jovo Stanojevic ile geçen günlerde sözleşmeyi karşılıklı olarak fesheden siyah-beyazlı kulüp, pivot Reginald James Butler'i renklerine bağladı. Geçen sezon İspanya'nın Santa Paola takımında 11 sayı, 7,5 ribaunt ortalamasıyla oynayan ''Big Reg'' lakaplı Butler, 1977 doğumlu ve 2.07 metre boyunda.

02.11.2008


 

Halil Mutlu haltere veda etti

DÜNYA ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, aktif sporculuğu bıraktığını söyledi.

Halil Mutlu, 3 ay önce bir söz verdiğini ve sözünü tuttuğunu belirterek, ''Mevcut şartlarda spor yapmamın zor göründüğünü söylemiştim. Şimdi bu sözümü yerine getiriyorum. Bundan sonra halterde sporcu olarak yokum. Ancak yönetici olarak halterin her zaman içinde olacağım. Türk halterinin başarısı Halil Mutlu'nun aktif sporculuğuna bağlı olmamalı. Bundan sonda da halterin içerisinde öyle ya da böyle hep olacağım. Şimdilik dışarıdayım. Ama halterin takipçisi olacağım. Hatta Türk sporunun takipçisi olacağım'' diye konuştu. Mutlu, yeniden federasyon başkanlığına seçilen mevcut başkan Hasan Akkuş ve yönetiminin kendisine bir görev vermesi halinde bu görevden kaçmayacağını ifade ederek, ''Başkanımız Hasan beye ve yönetimine başarılar diliyorum. Henüz sporcu psikolojisinden kurtulamadığım için hazır değilim. Ancak yeni yönetim bana bir görev verirse ondan da kaçmam'' dedi.

02.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır