"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Trafik dramına “Kırmızı Işık”

Türkiye’nin gündemindeki en önemli sorunlardan biri olan trafik kazaları her yıl binlerce insanımızın ölümüne, 100 binlerce insanımızın yaralanmasına ve milyarlarca YTL maddî hasara sebep oluyor.

Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak amacıyla, özellikle trafik güvenliği alanında yetki ve sorumluluk üstlenmiş bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının trafik güvenliği ile ilgili politikalarını belirlemesi ve uygulamaya koyması önem arz ediyor. Peki maddî-manevî büyük kayıplara yol açan kazaların önüne nasıl geçilir? Bu konuda uzmanların çözüm önerilerinin başında eğitim geliyor. 26 Ekim’de ilki gösterilen ve her Pazar 16.30’da TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan “Kırmızı Işık” trafik sorununa eğitim yoluyla çözüm olma amacında, film tadında ve dizi formatında bir program.

TELEVİZYONCULUKTA BİR İLK

Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hazırlanan 13 bölümlük dizinin ana sponsorluğunu Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) üstlendi. Proje danışmanlığına Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya’nın, yapımcılığına Şener Danyıldız’ın attığı “Kırmızı Işık” Türk Sineması’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.

Cüneyt Arkın, Serdar Gökhan, Murat Soydan, Tamer Karadağlı, Halil Ergün, Aydan Şener, Oktay Kaynarca, Davut Güloğlu, Sevtap Parman, Fatma Belgen, Salih Kırmızı ve Cihan Ünal gibi birçok ünlü isimlerin yer aldığı proje, formatı ve büyüklüğü ile Türk televizyonculuk tarihinde bir ilki oldu.

PROJENİN AMACI

Programın amacı şöyle belirtildi: “Denetim ve halkın bilinçlendirilmesi alanlarında yetkili ve sorumlu olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü’nün trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ürettikleri bu projede; trafik kazaları yıkımlarını vurgulamak ve caydırıcılığı ön plana çıkararak toplumumuzda düzenli, güvenli bir trafik ortamı oluşturmak, trafik kurallarına uymaya alışkanlık kazandırmak, dolayısıyla trafik kazalarını azaltmak amaçlanmıştır.”

PROGRAMIN KONUSU

Programın konusu da şöyle özetlendi: “Halkımıza trafik kazalarının çok basit kural ihlâllerinin sonucunda olduğunu bir kez daha vurgulamak ve bunu örnekleriyle göstermektir. Bölümlerde farklı kural ihlâlleri sonucunda çeşitli aile dramları gözler önüne serilecektir. Yani, çok basit gibi görülebilen ve maalesef ülkemizde yayaların ve sürücülerin ihlâl ettikleri herhangi bir trafik kuralının ne gibi sonuçlar doğuracağı drama olarak işlenecektir. Konuların vurguları çarpıcı ve eğitici bir formatla işlenerek seyircinin daha iyi algılaması sağlanacaktır.”

FATİH KARAGÖZ

03.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik dramına “Kırmızı Işık”

  ‘NOKTA’ya Fransa’dan ödül

  “Devlet”ten İstanbul’a “Halk Müziği Korosu”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır