"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

KÂİNAT, ALLAH’IN YAZDIĞI BİR KİTAPTIR

Vatİkan, Charles Darwin’in evrim teorisi de dahil olmak üzere, kâinat ve insanın kökenlerinin tartışıldığı bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.


Pakistan ve Yemen’e acil yardım eli uzatıldı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, kasırga ve sel afeti sebebiyle 180 kişinin vefat ettiği Yemen ile 215 kişinin depremde vefat ettiği Pakistan için acil yardım

Geleceğin internetine Türk gençlerin imzası

İsvİçre’nİn Lozan şehrinde yapılan ve yakın gelecekte internete yön verecek teknolojilerin en önemlileri arasında gösterilen ‘’kişiselleştirme ve tavs


  55 bin yavru denize ulaştı

Mersİn’İn Anamur İlçesi’nde 2008 Caretta caretta Koruma Projesi Ekim ayında sona erdi.


  Oy kullanmak için 15 bin km yaptılar

AmerİkalI bir çift 4 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde oy kullanabilmek için 15 bin kilometre yol katetti.


  Uzaydan seçime katılacaklar

ABD’de 4 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) 2 Amerikalı astronot da oy kullanmaya hazırlanıyor.


  Robinson Cruose gerçekmiş

Ünlü “Robinson Cruose” romanına esin kaynağı olduğuna inanılan Alexander Selkirk adlı İskoç denizcinin, yıllarca yalnız yaşadığı adadaki yerleşkesinin gerçek olduğuna dair deliller bulundu.


  Dünyanın en büyük kotu 7.5 ton

Perulu terziler, dünyanın en büyük kot pantolonunu dikti.


  TÜKETİCİ SOĞUK KIŞA MAHKûM EDİLDİ

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Fuat Engin, doğalgaza yapılan haksız ve insafsız zamla soğuk bir kış geçirmeye mahkûm edilen tüketicinin aşına da soğuk su katıldığını belirterek, elektrik zamlarının etkisi çarpmaya devam ederken, yeni zammın kış aylarına girilecek şu günlerde tüketici uykudayken açıklandığına dikkat çekti.


  Kriz asgarî ücretlileri de vurdu

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, brüt asgarî ücretin, küresel finansal krizin ardından dövizde yaşanan dalgalanmayla son 2 ayda 39 avro gerileyerek 311 avro düzeyine geldiği ifade edildi.


  İşçi ağlarsa, ben de ağlarım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülke içerisinde bir kesim ağlarken kimsenin gülemeyeceğini belirterek, ‘’Herkes aynı gemide. İşçi kardeşim ağlıyorsa benim de içim kan ağlar. Çalışanlarımız işlerini ve işyerlerini seviyorlar. Bu olumlu bir zihniyet değişikliği. Bunun güzel sonuçlar getireceğine inanıyorum’’ dedi


  2009, enerji için de “kritik bir yıl”

ELEKTRİK arz güvenliği açısından 2009 yılının ‘’kritik bir yıl’’ olacağı belirtildi.


  2009, enerji için de “kritik bir yıl”

Elektrik arz güvenliği açısından 2009 yılının “kritik bir yıl” olacağı belirtildi. Bu sebeple 2009 Yılı Programına göre, talep yönetimine yönelik tedbirler ile elektrik talep artışının sınırlanması ve arz tarafı tedbirleri ile mevcut elektrik arz imkânlarının verimli kullanılması ve genişletilmesi hedefleniyor.


  Kiracıların beklediği yasa, komisyonda

TBMM Adalet Komisyonu, kiracı lehine düzenlemeler de içeren Türk Borçlar Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere başlıyor.


  Provokatörler yine sahnede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari ve Yüksekova ilçesini ziyareti sırasında provokatörler yine iş başındaydı. Yaklaşık 3 bin kişi “Katil Erdoğan” sloganları atarak yürümek istedi. Kalabalık polisi taşlarken, silâh sesleri yükseldi.


  Çalışma hakkı yoksa, ifade özgürlüğü de yok

Türkİye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ‘’Yasaları ne kadar düzeltirseniz düzeltin, gazetecilerin çalışma haklarını tanımadığınız sürece Türkiye’de ifade özgürlüğünden söz etmenin olanağı yoktur’’ dedi.


  İstanbul’da 3 araç kundaklandı

İstanbul’un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde 3 otomobil kundaklandı. Avcılar Denizköşkler Mahallesi Yaşar Ateş Sokak’ta park halinde bulunan 34 AG 745 ve 34 DT 0823 plakalı otomobiller, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yanıcı madde atılarak ateşe verildi.


  Özel hastane açmaya sınırlama

KaynaklarIn daha verimli kullanılması amacıyla kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde bir planlama yapma kararı alan Sağlık Bakanlığı, özel hastane açmak için ön izin verilenlerin başvuruları sonuçlanıncaya kadar yeni başvuruları değerlendirmeme kararı aldı.


  ERGENEKON’DA 7. DURUŞMA

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında haklarında dâvâ açılan 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek.


  DEPREME KARŞI “KABİN”Lİ TEDBİR

İstanbul muhtemel bir depremi beklerken Zeytinburnu’nda bir deprem tatbikatı yapıldı.


  Nakil sırası öldükten 3 yıl sonra geldi

Konya’da 3 yıl önce böbrek yetmezliğinden vefat eden Doğan Olukçu için yıllarca beklenen böbreğin bulunduğu haberi, Olukçu’nun ailesini bir kez daha yasa boğdu.


  Üniversitenin işi bilim üretmek

ÇankIrI Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ‘’Üniversitenin işlevi siyasî ideolojik çatışma üretmek değil, bilim üretmektir’’ dedi.


  Alış veriş merkezleri enerji canavarı

Oluşturulan geniş, ferah, konforlu alanlar ile şehirlerin artık ‘’vazgeçilemez hayat alanları’’ hâline gelen alış veriş merkezlerinin (AVM), aynı zamanda ‘’enerji tüketim merkezleri’’ hâline geldiği, küresel ısınma ve enerji krizi sebebiyle bu merkezlerin tasarlanmasında da artık enerji verimliliğine dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.


  İzmir’in ‘büyük’ misafirleri var

KUZEY Güney Avrupa Ekonomi Forumu, bugün İzmir’de düzenleniyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır