"Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Şampiyonluk gitti

Fenerbahçe'nin takım halindeki bu görüntüsü ile çarşamba akşamı Londra'da Arsenal karşısında tarihî bir hezimet almasından endişe ediyorum.

Eskişehir'de 10 kişi kalmış bir rakip önünde güle oynaya galip geleceği bir maçı neredeyse puansız kapatacaktı. Ligin daha ilk yarısı bitmeden bu takımda ne heyecan, ne hırs ve ne de futbol oynama hevesi kalmış. Sahaya sürülen 11 futbolcu adeta uyur gezer mücadele ediyor. Bu takımın bu duruma gelmesinde birinci sorumlu İspanyol hoca Aragones sorumludur. Ya takımı iyi çalıştıramıyor, ya da elinden ancak bu kadar geliyor.

Fenerbahçe ligde daha derbi maçı oynamamasına karşılık liderle arasındaki puan farkı 7'ye çıktı. 9 maç sonunda kaybettiği puan 14. Bu puanlar hep küme düşmeye aday takımlar önünde kaybedildi. Bu hafta önce Galatasaray, daha sonraki haftalar Beşiktaş ve Trabzon derbileri var. Bu maçlardan kaybedilecek her puan Fenerbahçe için bu sezonun bittiğini işaret edecektir. Zaten, akl-ı selim düşünenler Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyonluk trenini kaçırdığında hemfikirler. 2003 yılında Beşiktaş'ın 11 puan gerisinden gelip şampiyon olması bir daha tarihte zor tekerrür eder. Hele bu kötü Fenerbahçe'den böyle bir başarı beklemek hayalcilik olur.

Kaleci Volkan Eskişehir'de Youla'nın birkaç şutunu güzel kurtardı ama Edu'nun kendi kalesine attığı 2. goldeki hatalı çıkışı yüzünden yine şimşekleri üzerine çekti. Fenerbahçe'de savunma topyekün içler acısı. Sağda Gökhan çalım sevdası yüzünden bütün topları kaybetti. Solda Roberto Carlos ceza sahası içinde hiç yapmaması gereken gögüsle kaleciye geri pas verme hatasını bu maçta da tekrarladı. Bu pozisyonda topun kale çizgisini geçip geçmediği uzun bir süre daha tartışılacağa benziyor.

Lugano-Edu ikilisi Eskişehir atakları karşısında çok bocaladılar. Youla tek başına bu ikiliyi dağıttı. Fenerbahçe'nin orta sahası sadece top dağıtıyor. Rakip sahaya pas atamıyor. Selçuk ve Maldonado bir türlü rakiplerine karşı üstünlük kuramadı. Alex 2 gol attı ama onun dışında pek etkili olamadı. Uğur Boral güçlü fiziğini nasıl kullanacağını hâlâ öğrenemedi. Çalım atarak gücünü harcıyor. Bu yüzden 90 dakika boyunca bir kanat organizasyonu yapamadı.

Aragones, Semih'i orta sahaya oynatarak Guiza'yı yine yalnız bıraktı. Semih, son vuruşları iyi olan bir futbolcu. İleriye dönük oynaması gerekirken, orta sahaya çekmek takımın gol atma imkanını ortadan kaldırıyor. Eskişehir karşısında gözler Semih'i aradı ama o gol pozisyonları içinde hiç görünmedi. Guiza için düşüncelerimiz artık değişmeye başladı. Bu futbolcu sağa, sola sürekli koşarak çok çalışıyor havası veriyor. Ama bire bir kaldığı 3 pozisyondan bir gol çıkaramadı. Çok büyük özellikleri olan bir golcü değil. Rakibini kovalayarak hata yapmaya zorluyor. Ceza sahası içinde de etkili değil. Ve Aragones.. Bu haftaki Arsenal ve Galatasaray maçları onun ya sonunu getirecek, ya da bu iki maçtan başarı ile çıkıp yoluna devam edecek.

EROL DOYURAN

03.11.2008


 

Alex'in buruk 101. gol sevinci

FENERBAHÇE'NİN Eskişehirspor karşısında kaydettiği 2 golün altında da imzası olan kaptan Alex de Souza'nın, Fenerbahçe forması altında attığı gol sayısı 101'e ulaştı.

Fenerbahçe'de 5. sezonunu geçiren Brezilyalı yıldız Alex de Souza, Eskişehirspor maçından önce lig, Avrupa, kupa ve hazırlık maçlarında takımımıza toplam 99 gol kazandırmıştı. Eskişehirspor maçının 14. dakikasında ceza yayı civarından çektiği sert şutla Fenerbahçe'deki gol sayısını 100'e çıkaran Alex, kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı da 33. dakikada gole çevirerek 101 rakamına ulaştı.

AVRUPA'DA DA EN GOLCÜ FUTBOLCU

Attığı ve attırdığı gollerle Fenerbahçemize büyük katkı sağlayan Alex, aynı zamanda Avrupa kupalarında Fenerbahçe adına attığı 11 golle de, takımımızın mevcut kadrosunda Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor. Bu sezon, ligde Hacettepe, Gençlerbirliği ve Bursaspor maçlarında 1'er, son Eskişehirspor maçında 2 gol atan Alex, Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Partizan'a her iki maçta da attığı 1'er golle, bu zezon toplam 7 gole ulaştı. Alex, Fenerbahçe'deki ilk golünü 2004-05 sezonunun 3. haftasında, son dakikada İstanbulspor'a atmıştı.

ARSENAL'E KARŞI OYNAYACAK

Öte yandan, Eskişehirspor maçının 87. dakikasında, sakatlanarak yerini Deivid'e bırakan Alex'in durumunun iyi olduğu bildirildi. Kulüp Doktorumuz Piyer Arzuman, Alex'in durumunun iyi olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Arsenal ile yapacağımız maçta forma giyebileceğini bildirdi.

ARSENAL HAZIRLIĞI BAŞLADI

Fenerbahçe, Arsenal ile Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına dün yaptığı idman ile başladı. Samandıra Merkezi'nde saat 10.30'daki idman teknik direktör Luis Aragones'in sahada yaptığı toplantı ile başladı. Takım daha sonra Carlos Cascallana yönetiminde ısınma, koordinasyon ve istasyon çalışması ile antrenmanı sürdürdü. Eskişehir'de oynayan Lugano, Edu, Maldonado, Selçuk ve Uğur yenilenme idmanı yaparken, karşılaşmada yer alan diğer oyuncular tesislerde tedavilerini sürdürdü.

03.11.2008


 

FENERBAHÇE TATMİN ETMİYOR

Geçen hafta Galatasaray'ın başına gelenlerden sonra, Fenerbahçe; Eskişehir deplasmanından bir puanla döndüğüne şükretmeli.

Fenerbahçe'nin oynadığı futbola bakarsak haksız sayılmayız. Maçın başından itibaren ağırlığını sahaya koyamadı.Fenerbahçe baskısını arttırmaya başladığı anlarda kalesinde golü gördü. Alex bireysel çabalarıyla iki defa takımını öne geçirdi. Ama Edu-Lugano ikilisi adeta gol yemek için rakibe davetiye çıkarttılar.

Fenerbahçe bir türlü gerçek oyununu sahaya bir bütün halinde yansıtamıyor. Sahada mücadele bile etmeyen oyuncular vardı. Koşacakları yerde yürüdüler. Pozisyonları uzaktan seyretmekle yetindiler. Sahada kollektif futbol anlayışı olmayınca bireysel hatalar da önlenemiyor. Yenilen gollerde hata sadece iki ismin değil bütün takımın hatası. Roberto Carlos hücuma çıktığı zaman Fenerbahçe'nin sol defansı açık vermeye başlıyor. Selçuk-Maldonado ikilisi oyun kuramadı. Uğur tek başına bir sağ bir sol kanadı idare etmeye çalıştı. Orta sahası oyuna müdahale edemeyen bir Fenerbahçe sözkonusuydu.

Kanat organizasyonları diye bir şey göremedik. İnsiyatif forvet oyuncuları Güiza ve Semih'e kaldı. Semih'i de nerede oynatacağına bir türlü karar veremedi Aragones. Bir sağ kanatta göründü, bir forvete gitti. Güiza ise tek başına etkili olmadı. Eskişehir on kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe baskısının artacağını düşünmüştük ama evsahibi daha atak oynamaya başladı.

İkinci yarı Fenerbahçe kendi yarı sahasına çekilmesine karşılık kalesinde önemli açıklar verdi. Hücum yapmamasına karşılık defans da yapamadı. Bu oyunla şampiyonlar liginde beraberlik bile alamazsınız. Eskişehir galibiyeti bir anlamda kaçıran taraf oldu. Özetle Fenerbahçe Arsenal gibi çok önemli bir maçın öncesinde hiç de iyi sinyaller vermedi.

EFE KIRMIZI

03.11.2008


 

Yanal Trabzon'da güvenoyu tazeledi

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, 4-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından iddialı konuştu.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sergilenen mücadeleden ötürü teknik heyetini ve futbolcularını kutlayan Şener, ''Lig devam ediyor ve 9 maç geride kaldı. İnişler, çıkışlar olabilir. Bu doğaldır. Ligin en iyi takımlarından biri Trabzonspor'dur. Umarım böyle gider ve sezonu mutlu sonla tamamlarız'' dedi. Medya mensuplarının, Hakan Şükür ile ilgilendikleri yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, esprili bir şekilde konuşan Şener, ''Hayır, biz Hami ile Ünal'ı almayı düşünüyoruz'' derken, kendilerine yöneltilen eleştiriler için de şunları söyledi: ''Trabzon halkı eleştirmek için dünyaya gelmiştir. İstanbul'da iyi bir taraftar grubu vardı. Küfür etmeden maçı takip ettiler. Şu ana kadar 450 bin YTL ceza aldık. İnşallah bunlar olmaz.''

ADNAN VE GİRAY'IN GÖRÜŞLERİ

Trabzonsporlu futbolcu Adnan Güngör, aldıkları kötü sonuçlar nedeniyle hemen eleştirilerin hedefi olmalarına tepki göstererek, ''Bulunduğumuz yere tesadüfen gelmediğimizi herkese gösterdik. Kötü gittiğimiz günlerde, bunu çok isteyen insanlar olduğunu da gördük. Ama onlar bunu çok bekleyecekler. Biz hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz'' şeklinde konuştu. Bordo-mavili futbolcu Giray Kaçar da Belediyespor karşısında çok iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:''İyi oyunumuzu gollerle süsledik. Hakkımızda bir çok şey söylendi, ama biz bunlara kulaklarımızı tıkadık, söylenenleri duymamazlıktan geldik. Biz bir mağlubiyet aldık ve ligde maç fazlamızla lideriz. Bu liderliğimizi ligin sonuna kadar götürmek istiyoruz..''

03.11.2008


 

Ali Koç: Top çizgiden geçtiyse Eskişehirspor'a yazık oldu

FENERBAHÇE Asbaşkanı Ali Koç, Eskişehirspor maçında yaşanan tartışmalı pozisyon için, "Eğer golse Eskişehirspor'un galibiyetine yazık oldu diyebiliriz" dedi.

Ali Koç, "Rakip 10 kişi kaldıktan sonra bir şeyler oldu. Maç bir anda dönüverdi. O defansla maçı kazanmamız mümkün değildi. Umarım en kısa zamanda deplasmanlarda da Şükrü Saracoğlu'nda oynadığımız gibi oynarız. Eskişehirspor'un gol tartışması olan bir pozisyonu var. Yoğun bir şekilde gol olduğu söyleniyor. Eğer golse Eskişehirspor'un galibiyetine yazık oldu diyebiliriz. Bugün bizi ve yönetici arkadaşlarımızı çok iyi ağırladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

03.11.2008


 

Hacettepe teknik direktörü Osman Özdemir görevi bıraktı

HACETTEPE Teknik Direktörü Osman Özdemir, görevini bıraktığını açıkladı.

Osman Özdemir, Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci ile kulübün Emek'teki binasında düzenlediği ortak basın toplantısında, Lig A'dan bu yana Hacettepe'de başarılı bir performans ortaya koyduklarını belirterek, ''Ancak yaşanan başarısızlıklar, takımla aramızda oluşan tıkanıklığın aşılabilmesi için beni görevi bırakma noktasına getirdi'' dedi. Özdemir, Hacettepe Kulübü ile edindiği prestiji devam ettirmek için görevden ayrıldığını kaydetti.

03.11.2008


 

Konyaspor'da deplasmanda alınan 3 puan sevinci yaşanıyor

KONYASPOR Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Özer, deplasmanda sergilenen güzel oyunla, aldıkları 3 puanın sevindirici olduğunu söyledi.

Özer, deplasmanda Hacettepe ile oynadıkları maçta iyi bir futbol oynadıklarını söyledi. Özer, Konyaspor'un, maç boyunca oyundan hiç kopmadığını, son dakikaya kadar gol için çalıştığını söyledi. 19 Ekimde oynadıkları Gaziantep maçında ''4 maçta 12 puan'' hedefi koyduklarını, ancak futbolda her zaman istenilen sonuca ulaşılamadığını dile getiren Özer, Konya'da oynanacak Gençlerbirliği maçından da 3 puanı alan taraf olmak istediklerini bildirdi.

03.11.2008


 

Magic Kings'i 121-103 yendi, Hidayet 21 sayı kaydetti

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Sacramento Kings'i 121-103 yenerken, milli basketbolcu 21 sayı kaydetti.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 1'ini sayıya çevirirken, 9 kez denediği 2 sayılık atışlarda 6 isabet buldu. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, maçı 21 sayı, 4 asist ve 3 ribauntla tamamlayarak, galibiyete katkı sağladı. Öte yandan Utah Jazz, sahasında Los Angeles Clippers'ı 101-79 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, 9 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 30 dakika forma şansı bulan Okur, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 8 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 3 isabet çıkardı. 3 kez kullandığı serbest atışta tam isabetle oynayan Okur, 9 sayı, 10 ribaunt ve 1 asist kaydetti.

03.11.2008


 

Malatya'da antrenör-futbolcu kavgası güçlükle yatıştırıldı

TFF 2. Lig 5. Grup ekiplerinden Malatya Belediyespor'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Murat Uçkun ile aynı takımın forvet oyuncusu Kazım Kılıç, bugün oynanan Diyarbakır Büyükeşhir Belediyesi DİSKİ Spor maçından sonra kavga etti.

Malatya İnönü Stadı'nda oynanan maçın 46. dakikasında oyuna giren Kazım Kılıç, 64. dakikada ikinci sarı kart sonrasında da kırmızı kart görerek, oyun dışı kaldı. Malatya Belediyespor'un 10 kaybettiği maçtan sonra ev sahibi ekibin oyuncuları ve teknik heyeti stadı terk ederken, Kazım ile yardımcı antrenör Murat Uçkun arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Murat Uçkun yüzünden yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

03.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır