"Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Otomotiv doğalgaz zammını kaldıramaz

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçı Birliği (UTAYSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, son doğal gaz zammından mutlaka geri adım atılması gerektiğini vurguladı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu Başkanlığını da yürüten Sünneli, krizin vurduğu Avrupa’daki pazarların sektörü zora soktuğunu söyledi. Sünneli, şöyle devam etti: ‘’Otomotiv endüstrimiz kriz nedeniyle olağanüstü enerji kaybetti. Biz ‘girdi maliyetlerini nasıl düşürürüz?’ derken, doğal gaza yapılan zam, kalan enerjimizi de bitirdi. Yükselen kurlar bizi biraz umutlandırmıştı, ama doğal gaz zammı bizim bu umudumuzu götürdü. Zaten pazarımız yok, üretemiyoruz. Nasıl üretip, satacağız? Özellikle son doğal gaz zammından mutlaka geri adım atılmalı. Bunu şu anda bizim endüstrimiz kaldıramaz, taşıyamaz. Bu bizim elimizi kolumuzu iyice bağladı, fiyatta rekabet şansımızı kırdı...’’

Sünneli, uzak yol nakliye giderlerinin yüzde 50’sinin de desteklenmesini istedi. Bursa / aa

Doğal gaz zammInda gerİ dönüş yok

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğal gaza yapılan zamla ilgili olarak, ‘’Bu noktada aldığımız karar karardır. Buna ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını uygulayacağız, burada herhangi bir değişiklik söz konusu değil’’ dedi. Bakan Güler, Ankara Sheraton Otelindeki Ankara-Viyana Ekonomik Toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Güler, doğal gaz zammına ilişkin soru üzerine, ‘’Ekonomin gereği neyse o yapılıyor. Doların da, petrolün de fiyatını biz ayarlamıyoruz, dünyadaki gelişmeler neyse uyguluyoruz. Halkımıza yük olmaması için de doğal gazı sıfır kârla satıyoruz’’ diye konuştu. CHP’nin doğal gaz zammının geri çekilmesine ilişkin girişimleri konusunda da, ‘’Bu noktada aldığımız YPK kararını uygulayacağız, kararda herhangi bir değişiklik söz konusu değil’’ dedi.

Bakan Güler, Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık Boru Hattı’nda meydana gelen patlama konusunda da “Petrol bir miktar aktı. Baraja gitmemesi için tedbirler alındı. Ceyhan’dan özel ekipler gitti. Akan petrol kontrol altına alındı. Şimdi temizleme çalışmaları yapılacak. Bu çalışmaların ardından hasar tesbiti yapılacak” bilgisini verdi.

07.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Otomotiv doğalgaz zammını kaldıramaz

  ‘Risk yok’ diyemeyiz

  Doğalgaz zammı mahkemelik oldu

  İndirim petrolün düşmesine bağlı

  Fiyat artışına araştırma istemi

  Türkiye, İslâm ülkelerinden ‘durağan’ görünüyor

  Dövizdeki hareketlilik sanayiciyi olumsuz etkiliyor

  AB’den, Türkiye’nin bor ihracatına darbe

  Zamlar, memuru 50 YTL daha fakirleştirdi

  Ayda, 703 YTL kazanamıyorsan açsın

  Tekstil devine kriz darbesi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır