"Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

SONUÇ ARSENAL İÇİN HÜSRAN

İNGİLİZ basını, Arsenal’in, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ile kendi sahasında yaptığı maçın, 0-0 beraberlikle bitmesinden duyduğu hayal kırıklığını, başlıklarına yansıttı.

The Independent gazetesi, ‘’Nişancılar Emirates’de tutuldu’’ başlıklı haberinde, Arsenal’in bu maçta da Emirates’i saran hüznü silmeyi başaramadığını, Fenerbahçe tarafından hüsrana mahkûm edildiğini belirtti.

Arsenalli futbolculardan, ‘’nişancılar’’ diye söz edilen haberde, tek kale önünde geçen maçın ilk yarısında, takımın Türkler’in defansıyla ‘’oynadığı’’ ifade edildi. The Times gazetesi de Arsenal’in, ‘’taraftarlarının gözünde James Bond gibi kendinden emin, sofistike, zarif ancak bir katilin soğuk bakışlarına sahip bir kahraman gibi’’ göründüğünü ifade ederken, İngiltere takımının, silâhı doğrultup, işi bitirmede gönülsüz olduğu kaydedildi. Bu maçın, Arsenal için kaybedilmiş bir fırsat olduğunu belirten The Times, Arsenal’in hırstan yoksun oynayan Fenerbahçe karşısında, var olan şansını kullanmakta yetersiz kaldığını öne sürdü. Daily Express gazetesi de ‘’nişancılar’’ şeklinde tanımladığı Arsenalli futbolcuların çabalarının fiyaskoyla sonuçlanmasının, Wenger’i güç durumda bıraktığını yazdı. Kaleci Volkan’ın performansı ile rakip takımdan Robin van Persie ve Nicklas Bentner’in, son noktada zayıf kalmalarının, Arsenal’in gruptan çıkmayı garantilemesini engellediği belirtilen haberde, takımın umudunun, artık son 2 maça bağlandığı ifade edildi.

Arsenal’in ilk maçta 5-2 yendiği Fenerbahçe karşısında, bu kez ancak beraberlik alabildiğini belirten Daily Mail gazetesi ise, maçın Arsenal için tam bir hayal kırıklığı olduğunu kaydetti.

The Daily Telegraph’da yer alan haberde de Arsenal’in Fenerbahçe’yi yıkma çabasının sonuçsuz kaldığı, sonucun, Arsenal’in inancı ve etkisinin, aslında ne kadar köreldiğinin işareti olduğunu kaydetti.

07.11.2008


 

Trabzonspor’un zor sınavı

Turkcell Süper Lig’de yarın sahasında Hacettepe ile karşılaşacak olan Trabzonspor’u zor bir maç bekliyor.

Ligde sahasındaki son yenilgisini yaklaşık 300 gün önce, isim değişikliği yapan Hacettepe’den alan Trabzonspor, hafta sonu konuk edeceği rakibi karşısında bu kez puan kaybetmek istemiyor. Geçen yıl Gençlerbirliği Oftaş Spor adıyla mücadele eden rakibiyle bugüne dek sahasında tek maç yapan Karadeniz ekibi, o karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldıktan sonra sahasında rakiplerine boyun eğmedi. Ligin ilk devresinin yarısını lider olarak geçmelerinin takımda özgüven pekişmesi ve motivasyon sağladığını ifade eden Alioğlu, şöyle konuştu: ‘’Liderlik, belli bir futbol üretkenliğinin kalitesinin somut vurgulanmasıdır. Ama bizim hiçbir zaman ayaklarımızı yerden kesmiyor. Eksikliklerimizi biliyoruz. Onları giderme yolunda çalışırken, o konumu sona kadar muhafaza etme çabası içinde olacağız. Taraftarımızın desteğini bekliyoruz. Lider başlayacağımız Hacetttepe maçını da, lider bitirmek için bütün enerjimizi ortaya koyacağız.’

07.11.2008


 

İsmet Arzuman: Hakemler ikilem içinde

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından gerekçe gösterilmeden kendisine görev verilmediğini belirterek, geçen sezon hakemliği bırakan İsmet Arzuman, mevcut yapı içinde Türkiye’den, Avrupa’da üst düzey maçlarda görev alacak hakemlerin çıkmasının kolay olmadığını belirterek, ‘’Kendi ülkemizde hakemi saymıyoruz ki Avrupa’dan saymasını bekleyelim’’ dedi. Arzuman, televizyonlarda hakem kararlarının tartışılmasının normal olduğunu, ancak bu konuda camianın içinden çıkmış iki ismin eleştiri sınırlarını aşan tutumlarıyla hakemlere zarar verdiğini belirterek, şöyle konuştu: ‘’Hakemler kime göre maç yönetecek, MHK’ya göre mi, televizyondaki yorumculara göre mi? İkilem yaşıyorlar şu anda.

07.11.2008


 

Del Bosque, Aragones ile kıyaslanmak istemiyor

SPANYA Millî Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, bir hapishanedeki mahkumları ziyareti sırasında kendisine yöneltilen eski millî takım teknik direktörü Luis Aragones ile ilgili sorulara, ‘’Her gün geçmiş ile kıyaslanarak yaşayamayız’’ cevabını verdi.

İspanya’yı Avrupa Şampiyonu yapan ve daha sonra Fenerbahçe’ye giden Aragones’in örnek bir teknik direktör olduğunu kaydeden Del Bosque, buna rağmen sürekli onunla kıyaslanmasından sıkıntı duyduğunu dile getirdi. Ocana II Cezaevine ziyarette bulanan Del Bosque, ‘’Luis Aragones’e büyük bir hayranlığım var. İspanyol futbolunun onun gibi bir teknik direktör ile çok önemli başarı kazanması beni çok sevindirdi’’ derken, mahkûmların, ‘’Aragones şu anda Fenerbahçe’de başarılı değil ona destek çıkın’’ şeklindeki sözlerine de ‘’elbette’’ diye cevap verdi. Del Bosque, ayrıca Real Madrid taraftarı olduğunu, bunu saklaması için herhangi bir sebep görmediğini söyledi. Madrid

07.11.2008


 

Mehmet Okur, 22 sayı attı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi’ne (NBA), dün sabaha karşı oynanan 13 maçla devam edildi. Utah Jazz, sahasında Portland Trail Blazers’ı 103-96 yenerken, millî basketbolcu Mehmet Okur, 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan ve 36 dakika forma şansı bulan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 1 isabet bulurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 8 isabet çıkardı. 3 kez kullandığı serbest atışta tam isabetle oynayan Okur, 22 sayı, 9 ribaunt ve 2 asistle maçın en skorer oyuncusu olma başarısı gösterdi. Jazz’da Okur’u 20 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistle Carlos Boozer takip ederken, Andrei Kirilenko 17, Ronnie Brewer da 16 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Blazers’da ise Lamarcus Aldridge ve Brandon Roy’un, 18’er sayılık performansı takımına yetmezken, Steve Blake’in 16 sayılık çabası da yenilginin önüne geçemedi.

New York

07.11.2008


 

Kartal, Kocaeli’ye karşı

BEŞİKTAŞ ile Kocaelispor, lig tarihinde bugün 39. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 21, yeşil-siyahlıların 5 galibiyeti bulunurken, taraflar 12 karşılaşmada da eşitliği bozamadı. ‘’Kara Kartallar’’ın toplam 71 golüne, körfez ekibi 36 golle cevap verdi. İki takım arasında 2002-2003 sezonunda yapılan ligdeki son maçları Beşiktaş, İstanbul’da 2-1, Kocaeli’nde de 5-0’lık skorlarla kazandı. Kocaelispor, Beşiktaş karşısında ligdeki son galibiyetini 1998-99 sezonunda, İstanbul’da aldı. 6 Mart 1999 tarihinde, yarınki maçın yapılacağı BJK İnönü Stadı’ndaki karşılaşmada rakibini 3-0 yenen Kocaelispor, daha sonraki 8 maçta ise galibiyet yüzü görmedi. Beşiktaş, Kocaelispor ile yaptığı son 8 lig maçından 7’sini kazanırken, sadece 1’inde berabere kaldı.

07.11.2008


 

HACETTEPELİ İBRAHİM ŞAHİN: TRABZON’A YİNE GOLÜM VAR

Hacettepe’nın Trabzon doğumlu golcü futbolcusu İbrahim Şahin, Trabzonspor taraftarı olduğunu belirterek, ‘’Trabzon’da doğan Trabzonsporlu olur.

Ben de Trabzonsporluyum. Fakat şu anda Hacettepe için ter döküyorum’’ dedi. Trabzon’un Araklı ilçesinde doğan ve ilk gençlik yıllarını burada geçiren İbrahim Şahin, geçen sezon 1-1 giden karşılaşmanın 87. dakikasında Trabzonspor’a attığı golle takımını galibiyete taşımıştı. İbrahim Şahin, bordo-mavili ekibin defans oyuncuları Song ve Egemen’in iyi bir ikili olduğunu kaydederek, ‘’Song ve Egemen ligin iyi stoperlerinden ama ben de iyi golcüyüm. Geçen sezon son dakikalarda attığım golle Trabzonspor’u yenmiştik. Umarım bu maçta da benim attığım gol veya gollerle yine kazanırız. Yeni teknik direktörümüz forma verirse yine golümü atacağımı düşünüyorum’’ diye konuştu.

07.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır