"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

ALIN TERİMİZ AKACAK

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, yaşanan finansal kriz fırtınasının ne zaman biteceğinin bilinmediğini belirterek, ‘’Bu nedenle biz işi sağlam tutmalıyız’’ dedi. Yalçıntaş, “Bu dönemde biz üretmeye devam edeceğiz, insanlar çalışacak, alın terimiz akacak o zaman sırtımız yere gelmez. Üretip çarklarımız dönmezse bizim yumuşak karınlarımız var, üretim çarkımız durursa yanarız” diye konuştu.



TOBB: Yeni reformlara ihtiyacımız var

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomik krizden çıkmak için Türkiye’nin yeni bir rotaya ve yeni bir reform listesine ihtiyacı olduğunu söyledi.



İşçi çıkarmayın, ücretini ödeyelim

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işveren ve işçilerin yararlanabileceği ‘’Ücret Garanti Fonu’’ diye bir imkan olduğunu, bu fonun, çalışma ve kısa çalışma ödeneği diye iki ödemeyi öngördüğünü söyledi.



Zamların hızına yetişemiyoruz

Türk Eğitim-Sen’in eğitim çalışanlarının kış masraflarını ortaya koyan araştırmasıyla ilgili değerlendirme yapan sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Vatandaş artık zamların hızına yetişememektedir.



“Küçük işletmeler acilen kurtarılmalı’’

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AB normları doğrultusunda küçük işletmelerin korunmasına ilişkin kararların vakit kaybedilmeden alınmasını istedi.



Mevduata garanti dış borçları kapsamıyor

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, mevduat garantisinin sendikasyon kredilerini kapsamadığını onun için ayrı düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.



Zam, üretim yapamaz hale getirdi

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Talay, doğal gaz zammıyla reel sektörün ciddî anlamda sıkıntı yaşayacağını, azalan üretimlerin tamamen durmasından korktuklarını ifade etti. Son zamla 2008’de fiyat artışının yüzde 82,15’e ulaşması üzerine sanayi ve iş yerlerinde doğal gaz kullanımının sorun haline geldiğini savunan Talay, şunları kaydetti: ‘’Bu şartlarda üretim yapmak çok zor. Dünya finans piyasalarında küresel krizin etkilerini reel sektör de hissetmeye başladı. İş hacmimiz şimdiden yüzde 30’a varan oranlarda düştü. Krizle ağır bir yükün altında çözüm ararken, yüzde 22,5’lik doğal gaz zammıyla karşı karşıya kaldık. Bu zamlar, sanayiciyi üretim yapamayacak hale getirir. Doğal gaz zammı yeni bir elektrik zammını da doğuracaktır. Yaşadığımız kriz ortamında üretimlerimizin devamlılığını sağlamaya çalışırken bu tip zamlarla karşı karşıya kalmak bizi korkutuyor. Böyle bir ortamda hükümetin reel sektörün yükünü hafifletmesi gerekirken yeni zamlarla zaten yüksek olan girdi maliyetlerini arttırması yarınlarımız açısından bizi endişelendiriyor.’’ Talay, sanayicilerin, işten çıkarma, üretim kapasitesinin düşürülmesi, girdi maliyetlerinin azaltılması gibi tedbirler aldığını bildirdi.



Seramik üretimine ara verdi

Yurtbay Seramik Genel Müdürü Köksal Çınar, enerji maliyetlerinin yüzde 50’yi geçtiğini belirterek, bu şartlar altında seramik sektörünün üretimi sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi.



Numara taşıma başlıyor

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ve Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Başkanı Murat Dursun, yaptıkları ortak açıklamada, 9 Kasım 2008 tarihinden itibaren GSM numaralarının, tüketicinin tercihine bağlı olarak taşınabileceğini hatırlattılar. Ortak açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘’Uzun zamandır beklenen bu uygulama ile GSM abonesi olan tüketiciler GSM numaraları değişmeksizin, kendi tercih edecekleri GSM operatörü üzerinden hizmet alabileceklerdir. Bu uygulama ile mobil telekomünikasyon sektöründe rekabet daha da güçlenecek ve yeni bir dönem başlamış olacaktır. Bir yandan GSM operatörleri sektördeki pazar paylarını korumak ve arttırmak için tüketiciye daha kaliteli ve ucuz hizmet vermek için yarışacaklar, diğer yandan tüketiciler de kendi tüketimlerine en uygun ve en ucuz GSM operatörünü tercih etmek suretiyle bu uygulamadan avantaj elde edeceklerdir. İstanbul / Yeni Asya



Durgunluktan 2010’un sonunda kurtuluruz

MERKEZ Bankası’nın eski başkanı Gazi Erçel, resesyondan en iyi ihtimalle 2010 yılının sonunda çıkılabileneceğini söyledi. Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), düzenlediği panelde konuşan Erçel, global krizde tedbir alınmakta gecikildiğini öne sürdü. Ekim ayında banka batışlarının başladığını, IMF toplantısıyla bazı bankaların batmalarının engellendiğini belirten Erçel, ‘’Hepimizi belirsizliklerle dolu uzun ve sıkıntılı bir yol bekliyor. Bundan herkes emin olsun’’ ifadesini kullandı. Krizin diğer önceki krizlerden çok daha ağır olduğunu belirten Erçel, Durum itibariyle 2009’un sonuna kadar biz resesyon içinde, dünyada üretimin azaldığı bir ortamda, gelişmenin frenlendiği bir ortamda kalacağız. En iyi ihtimalle 2010 yılında bu resesyon durumundan kurtuluruz’’ diye konuştu.



Hazine kısa vadeli borçlanabilecek

HAZİNE tarafından makro ekonomik dengeler gözetilerek maliye, para ve borçlanma politikaları ile uyumlu bir şekilde yürütülen nakit akışlarının yönetimi kapsamında para piyasası nakit işlemleri kullanılarak sağlanacak finansmana ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre Hazine, para piyasası nakit işlemleri kapsamındaki finansman faaliyetlerinde ‘’Nakit İşlemleri Senedi (NİS), Geri Alım Vaadiyle Yeniden İhraç (GAVİ), Depo Alım İhalesi’’ araçlarını kullanabilecek. Hazine, bu enstrümanlarla azamî 30 gün vadeli borçlanmaya gidebilecek. Ankara / aa



Avrupa Birliği’nin bor tezi çürütülecek

ETİ MADEN İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, Türkiye’nin itirazlarına rağmen, boru ‘üremeye olumsuz etkili toksik madde’ listesine alan Avrupa Birliği’nin (AB) tezini çürütmek için bora maruz kalan işçilerin üreme sağlığıyla ilgili Aralık ve Ocak aylarında çalışma yapacağı öğrenildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır