"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Fırat’tan tepki istifası

Dengir Mir Mehmet Fırat’ın AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifası, Başbakan Erdoğan’ın son günlerde Kürt sorunuyla ilgili


Gül: Demokrasi ve insan hakları ortak değerlerimiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkileri ortak çıkarların yanı sıra demokrasi, insan hakları, dünya barışı gibi ortak de

İnsan hakları uzay yolunda

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, kabulünün 60. yıl dönümü dolayısıyla yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ) bir modülüne yerleştirilece


  TEMSİLCİLERİMİZİN GÜZ TOPLANTISI YAPILDI

YENİ ASYA A.Ş., Sonbahar-2008 Dönemi Temsilciler Toplantısı gazetemiz Güneşli merkez tesislerinde yapıldı. Gündemin yoğun olduğu toplantıda geçen altı aylık dönemin faaliyet raporu gözden geçirildi, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi hedeflenen faaliyet ve projeler üzerinde duruldu. Yeni çalışma esaslarının da ele alındığı toplantıda, ülkemizi etkilemekte olan küresel krize karşı müessese olarak alınacak tedbir ve tasarruflar gözden geçirildi. Toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.


  Zehirli mantar uyarısı

İZMİR Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ormanlık alanlar ve kırlarda yetişen mantarların zehirlilerini ayırmanın çok zor olduğuna dikkat çekilerek, “Zehirli mantarları kolayca tanımak için pratik ayrım noktaları bulunmamaktadır.


  Endişeli bekleyiş sürüyor

ADEN Körfezi’nde Somalili korsanlarca kaçırılan Ya-sa Neslihan gemisinin mürettebatının evlerindeki endişeli bekleyiş sürüyor. Mürettebattan Mehmet Suat Büyükcivelek’in (49) Trabzon’daki eşi Asiye ve 5 çocuğu, endişe içerisinde sevindirici bir haber bekliyor. Büyükcivelek’in yaşları 5 ile 10 arasında değişen 5 çocuğu, 6 aydır görmedikleri babalarını çok özlediklerini belirterek, yetkililerden babalarını kurtarmalarını istedi.


   Hayvan hırsızlığı şebekesi çökertildi

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Seyhan, Yüreğir ve Karataş ilçelerinde yaptıkları çalışmada organize bir şekilde hayvan hırsızlığı yapan şebeke çökertildi.


  Kursiyerler meslek sertifikalarını törenle aldı

BURSA Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Eğitim ve Geliştirme Vakfı (BEGEV) işbirliğiyle gerçekleştirilen meslek eğitimi kurslarına katılan kursiyerler, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende sertifikalarını aldı.


  Kur’ân kursu inşaatının temeli törenle atıldı

ARDAHAN'IN Göle ilçesinde yaptırılacak Kur’ân kursu inşaatının temeli törenle atıldı. İstiklâl Marşı okunması ve Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Yaşar Doğru, “İnşallah bu maneviyat yuvası Göle için hayırlı olur” dedi.


   Huzurevi sakinlerine gönüllü sağlık hizmeti

TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin gönüllü personeli, huzurevi sakinlerine düzenli sağlık hizmeti verecek.


  GELİRİN BÜYÜK KISMI KİRAYA GİDİYOR

Kİra fiyatlarına da yer verilen araştırmada, Ankara’da ortalama kira fiyatının 515 YTL olduğu, buna göre en düşük derecede çalışan bir memurun maaşının yüzde 45’inin, en düşük dereceli bir öğretmenin maaşının da yüzde 38’inin kiraya gittiği belirtildi. İstanbul’da ise kira fiyatlarının ortalama 900 YTL civarında olduğu, 14/2 derecede çalışan bir İstanbullu memurun maaşının yüzde 78’inin, bir hizmetlinin maaşının yüzde 80’inin, 15 yıllık bir öğretmenin maaşının yüzde 58’inin kiraya gittiği kaydedildi. ‘’Memurların ev sahibi olabilmelerinin zor olduğu’’ belirtilen araştırmada, ‘’150 bin YTL’ye ev almak isteyen hizmetlinin 134 ay, 9/1 derecede çalışan memurun 130 ay, aynı derecedeki öğretmenin 112 ay, profesörün de maaşına 46 ay hiç dokunmadan çalışması zorunludur’’ denildi. Ankara/aa


  Yavaş ilerliyorsunuz!

Fransa’nIn Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, ‘’İlerleme raporunda Türkiye’ye ‘İlerliyorsunuz ama daha fazlasını yapabilirsiniz’ mesajı var’’ dedi.


  Zamlara “silâhsız terör” benzetmesi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, doğal gaz, elektrik ve kömür zamlarıyla ilgili, ‘’Hükümetin oturup bu silâhsız terör olan zamlara son vermesini istiyoruz’’ dedi.


  Talat: AB, Kıbrıs’ta ne istediğini bilmiyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB’nin Kıbrıs konusunda ne istediğini bilmediğini belirtti. BRT’nin haberine göre, Türkiye’nin Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda Kıbrıs konusunda yer alan ifadeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Talat, AB’nin Türkiye’den daha ne beklediğini merak ettiğini söyledi.


  İngiltere’den AB üyeliğine tam destek


  Darbe korkusu, sivil anayasaya engel

Refah Partisi eski Milletvekili Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu, hükümetlerin darbe korkusundan dolayı sivil anayasayı her dönem vaat etmesine rağmen çıkaramadığını ileri sürdü.


  Muhittin Şimşek’in YÖK üyeliği Resmî Gazete'de

nYÖK üyeliğine Yükseköğretim Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in atanma kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı. Adlî yargı hakim ve savcı adaylarının, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca yapılan ad çekme sonucuna göre atanmalarına ilişkin kararname de Resmî Gazete’de yayımlandı. Ankara / aa


  Hükümet ekonomiye öncelik vermeli

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, ‘’Hükümetin, ülke ekonomisini dünya şartlarında değerlendirip, öncelikli olarak ele almasını istiyoruz’’ dedi.


  Aktütün ilköğretim okuluna internet

GEÇEN ay bölücü terör örgütünün jandarma karakoluna yaptığı saldırı ile gündeme gelen Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyündeki ilköğretim okuluna uydu sistemli internet bağlantısı kuruldu.


   Evren: General olan Kürt arkadaşlarımız var

7. CUMHURBAŞKANI Kenan Evren, ‘’Bugüne kadar Kürtlerle aramızda bir ayrılık gayrılık olmadı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır