"Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Fener'de yüzler gülüyor

ANKARASPOR GALİBİYETİ SARI-LACİVERTLİ CAMİADA BÜYÜK BİR SEVİNÇ MEYDANA GETİRDİ. ASBAŞKAN ALİ KOÇ, "LİGDE HAVAYA GİRMEYE BAŞLADIK" DERKEN, FUTBOLCU UĞUR BORAL, "ÜZERİMİZDEKİ STRESİ ATTIK. İYİ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR" DİYE KONUŞTU.

FENERBAHÇE Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, 2-0'lık Ankaraspor galibiyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtirken, ''Bu galibiyetle derbi maç zaferini perçinlemiş olduk'' dedi. Koç, takım olarak olumlu gidişlerinin ve çıkışlarının devam ettiğini ifade ederek, ''Son 3 maçta 1 gol yedik. Savunmamız daha iyi oynuyor. Daha iyi mücadele ediyoruz. Gidişattan memnunuz'' diye konuştu. Ankaraspor'un son 11 resmi maçında yenilgi almadığına dikkati çeken Ali Koç, ''Bu açıdan galibiyetimiz daha önemli. Camia olarak havaya girmeye başladık. Amacımız bu futbolu önümüzdeki 2 lig ve 1 Şampiyonlar Ligi maçında da devam ettirmek'' şeklinde konuştu.

GUİZA'YA DESTEK DEVAM EDİYOR

Ali Koç, ayrıca gol yollarında sıkıntı yaşayan Guiza'ya da destek vererek, şunları söyledi: ''Guiza son yıllardaki en önemli transferlerden biri. Takıma katkısını kimse inkar edemez. Sadece gol atmıyor, aynı zamanda attırıyor da. Şanssızlığını kırması gerekiyor. Devamında golleri de gelecektir.''

LUGANO: KALMAK İSTİYORUM

Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Lugano, son maçlardaki sergilediği performanstan memnun olduğunu, işini iyi yaptığına inandığını belirtti. Kendisinin gol atmasından çok takımın kazanmasının önemli olduğunu kaydeden Lugano, ''Önemli olan tabii ki takımımızın kazanması. Savunmadaki iyi oyunumu golle süslediğim için memnunum. Savunmada iyi işler yaptığıma inanıyorum. Tabii ki böyle fırsatlar oldukça gollerimi de atacağım'' diye konuştu. Takım olarak daha iyi oynamaya başladıklarını ve eksik oyuncuların kadroya katılmasıyla güçlerinin arttığını ifade eden Lugano, takım olarak ortaya koydukları iyi futbolun savunmadaki başarılı oyunlarına da yansıdığını kaydetti. Sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasının hatırlatılması üzerine Uruguaylı futbolcu, ''Kontratımla ilgili görüşmeleri menajerim yapıyor. Ben sadece oyunuma bakıyorum ve bunları konuşmak istemiyorum. Tabii ki Fenerbahçe'de kalmak istiyorum. Biz burada bir aileyiz. Ailem ve ben burada olmaktan mutluyuz'' dedi.

UĞUR BORAL: İYİ GÜNLER GELİYOR

Uğur Boral ise takım olarak başarılı bir futbol oynamaya başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Çok pozisyon vermiyoruz. Üzerimizde iyi bir enerji hissetmeye başladık. Stresimizi attık. Kendimize güvenimiz geldi. Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçına da çok farklı çıkacağız. Fenerbahçe'yi iyi günler bekliyor.''

17.11.2008


 

AYKUT KOCAMAN YİNE YENEMEDİ

ANKARASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN, ESKİ TAKIMI F.BAHÇE ÖNÜNDE YİNE BAŞARILI OLAMADI.

ANKARASPOR'UN teknik direktörü Aykut Kocaman'ın, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı şansı tutmuyor. Sarı-lacivertli ekibin eski futbolcusu Aykut Kocaman, faal futbol hayatını noktaladıktan sonra başladığı teknik direktörlük kariyerinde, eski takımına karşı yaptığı maçlarda genelde umduğunu bulamadı. Eski takımı Fenerbahçe'ye karşı bundan önce yaptığı 11 maçta 7 mağlubiyet, 1 beraberlik 3 galibiyet alan Kocaman, önceki akşamki mücadelede de sarı-lacivertli ekip karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe yenilgisi, Ankaraspor'a 11 resmi maçın ardından yenilgiyi tattırdı. Başkent ekibi ligin 2. haftasında Gaziantepspor'a 2-0 yenildikten sonra, Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda çıktığı 11 maçta yenilgi yüzü görmemişti. Başkent temsilcisinin ligdeki 8 maçlık yenilmezliği de sona erdi.

17.11.2008


 

Murat Tosun: Edu'nun hareketi penaltıydı

ANKARASPOR'LU futbolcu Murat Tosun, maçın başlarında ceza alanı içinde Edu'nun kendisine yaptığı hareketin penaltı olduğunu, ancak hakem Yunus Yıldırım'ın penaltılarını vermediğini söyledi. Edu'nun pozisyonda kendisine faul yaptığını ve bu nedenle yerde kaldığını kaydeden Murat Tosun, ''Penaltımız verilseydi ve öne geçseydik, maçın sonucu daha farklı olurdu. Kesinlikle 3 puanı bizim alacağımızı düşünüyorum, ama yine her şey aynı devam ediyor. Bu taraftarın önünde hakem penaltımızı veremedi. Net bir penaltıydı'' diye konuştu.

17.11.2008


 

HEPSİ İSTANBUL'A AŞIK OLDU

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YABANCI SPORCULARIN ŞEHİRLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ "YABANCI SPORCULARIN GÖZÜYLE İSTANBUL" ADLI KİTAPTA TOPLADI. KİTAPTA HAGİ'DEN ALEX'E KADAR BİRÇOK FUTBOLCUNUN GÖRÜŞLERİ YER ALIYOR.

SPOR hayatlarının bir bölümünü transfer edildikleri kulüplerde geçirmek üzere İstanbul'a gelen yabancı sporcuların kente ilişkin düşünceleri, ''Yabancı Sporcuların Gözüyle İstanbul'' adlı kitapta toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan kitapta, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'nin eski Boşnak Teknik Direktörü Abdullah Gegiç'ten Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski Teknik Direktörü Arthur Zico'ya, Galatasaray'ın Belçikalı eski Teknik Direktörü Eric Gerets'ten Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş'ı da çalıştıran Alman Teknik Direktör Karl Heinz Felkamp'a kadar yabancı teknik adamların yanı sıra halen çeşitli takımlarda top koşturan Alex, Roberto Carlos, Bobo, Delgado, Lincoln gibi isimlerin İstanbul hatıraları ve şehir hakkındaki düşünceleri yer alıyor.

DAUM İSTANBUL'A AŞIK OLDU

İnternet sitesinde İstanbul ve Türkiye fotoğraflarını yayımlayan Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski Teknik Direktörü Arthur Zico da İstanbul'da çalışan Brezilyalı futbolcular aracılığıyla şehir hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Türkiye'ye gelince Türk insanının gösterdiği sevginin kendisini daha da motive ettiğini dile getiriyor. Zico, ''İstanbul muhteşem bir şehir, yaşanılacak bir kent. Türk insanı da çok sıcak kanlı. Doğru adresteyim, ne iyi bir tercih yaptığımı artık daha iyi anlıyorum'' diyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski Alman Teknik Direktörü Christoph Daum da İstanbul hakkındaki düşüncelerini, ''Dünyanın en harika kentlerinden biri. İlk adımımı attığımda İstanbul'a aşık olmuştum'' sözleriyle anlatıyor. Galatasaray'ın Belçikalı eski Teknik Direktörü Eric Gerets de ışıklar altındaki İstanbul Boğazı ve Türk yemeklerini çok beğendiğini, ''statlarda maç öncesinde 45-50 bin kişi tarafından milli marşın söylenmesinin kendisini çok etkilediğini'' ifade ediyor.

HAGİ, KEBAP VE BAKLAVAYI ÖZLEDİ

Galatasaray'ın Rumen futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi de her fırsat bulduğunda İstanbul'un her köşesini gezmeye çalıştığını, Türk yemekleri arasında özellikle çok sevdiği İskender kebap ve baklavanın tadını çok özlediğini söylüyor. Beşiktaş'ın Mali asıllı eski Fransız Teknik Direktörü Jean Tigana da İstanbul'a çağırdığı arkadaşlarının bu şehre hayran kalarak geri döndüklerini belirtiyor. Tigana, Beşiktaş'tan ayrılırken ailesinin İstanbul'dan ayrılmak istemediğini dile getirdi. Galatasaray ve Beşiktaş'ın Rumen eski Teknik Direktörü Mircea Lucescu da İstanbul'a ilk kez Dinamo Bükreş takımıyla geldiğini, Romanya'nın o günlerde sosyalizmle yönetildiğini belirterek, ''Türkiye'ye gelip bu kadar sevileceğimi bilemezdim. Bizim için İstanbul'a gelmek bir ütopyaydı. Türkiye'ye gelebilmek için insanlar çok şeylerini verebilirlerdi. İstanbul dünyanın en güzel kenti. Enteresan bir yapısı var. Türklerin ve yabancıların bir arada el ele yaşadıkları bir yer. İstanbul beni düşündüren bir kent. Boğaz'ın görüntüsü ise büyüleyici'' diyor.

ALEX KIZINA ‘ANADOLU’ İSMİ KOYDU

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, insanın aynı gün hem Avrupa'da, hem Asya'da yaşayabileceği inanılmaz bir şehir olarak tanımladığı İstanbul için, ''Eskiden 'Dünyada yaşanabilecek iki yer var, Madrid ve Sao Paulo' diyordum. Şimdi bunlara İstanbul'da dahil oldu. Özellikle İstanbul'daki camileri çok ilginç buluyorum'' diyor. Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alexandro De Souza ''Alex'' de modern ve geçmiş zaman kontrastının olduğu bu şehirde en çok Boğaz'a gitmeyi sevdiğini belirterek, ''Türk halkının beni bağırlarına basışından, Fenerbahçe'nin yapılanmasından ve Türk halkının spora olan sevdasından dolayı çok etkilendim'' ifadelerini kullanıyor. İstanbul'da doğan ikinci kızının adını Anatolia (Anadolu) koyan Alex, kendisini hem Brezilyalı hem de bir Türk gibi gördüğünü söylüyor.

17.11.2008


 

Roberto Carlos bu sezon 2. golünü Ankara'ya attı

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, bu sezon ligde 2. golünü attı. Sarı-lacivertli ekibin Kadıköy'de Kayserispor'a 4-1 yenildiği maçta takımına penaltıdan 1 gol kazandıran Brezilyalı futbolcu, Ankaraspor karşısında da ilk yarıda kritik dakikalarda attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe'nin 54. dakikada Lugano ile attığı 2. gol, derbi maçtaki bir golü anımsattı. Roberto Carlos'un ceza alanının dışından kullandığı serbest vuruşta direklerden dönen topu Lugano tamamlayarak takımını 2-0 öne geçirdi. Galatasaray maçında da Brezilyalı futbolcunun vuruşunda kaleciden dönen topu Lugano tamamlayarak gol kaydetmişti.

17.11.2008


 

Gökhan Ünal Trabzon'da 5 gol atıp, 5 asist yaptı

TRABZONSPOR'UN forvet oyuncusu Gökhan Ünal, bu sezon attığı gollerin yanı sıra attırdığı gollerle de dikkat çekiyor. Gençlerbirliği maçında Umut'a yaptığı asistle galibiyete katkıda bulunan golcü oyuncu, bu sezon bordo-mavili takım forması altında 5 gol atarken 5 de asist yaptı. Gökhan Ünal, Ankaraspor, Ankaragücü, Antalyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gençlerbirliği maçlarında 1'er asist yaptı. Bordo-mavililer, bu 5 karşılaşmayı da kazandı. Gökhan, Ankaraspor, Denizlispor, Antalyaspor, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 1'er gol olmak üzere toplam 5 gol kaydetmeyi başardı. Karadeniz ekibi, bu maçlar içerisinde sadece Gaziantespor ile berabere kalarak puan yitirdi. Böylece Gökhan Ünal'ın, bu sezon bordo-mavili takımın 18 golünün 10'unda katkısı oldu.

17.11.2008


 

Özgörkey yeniden Binicilik Federasyonu Başkanı oldu

BİNİCİLİK Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Armağan Özgörkey yeniden başkanlığa seçildi. Beştepe Saim Önhon Kapalı Maneji'nde yapılan genel kurulda, 164 delegeden 61'i katıldı. 58 oy alan Özgörkey yeniden başkan seçilirken, 3 oy boş çıktı. Başkan Özgörkey'in yönetim kurulunda, Turgay Huysal, Gunn Yıldız, Gürtay Kıpçak, Birkan Erdal, Cem Siyahi, Hasan Canpolat, Feyzullah Aslan, Mehmet Toros, Hüseyin Güler ve Murat Saygı yer alıyor.

17.11.2008


 

Arkas Avrupa'da 3. turda

VOLEYBOLDA Avrupa Erkekler Çalenç Kupası'nda Arkasspor, 3. turu maç yapmadan geçecek. Kupanın 2. turunda Estonya temsilcisi Selver Tallinn'i iki maçta da 3-0 mağlup edip üçüncü tura yükselen Arkasspor, bu turda maç yapmadan bir üst tura yükseldi.

17.11.2008


 

F.Bahçe yükselişte

Fenerbahçe, İstanbul'da Arsenal önünde aldığı 5-2'lik hezimetin ardından çıktığı bütün maçlarda -Eskişehir beraberliği hariç- sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu da sarı-lacivertli takımın toparlanma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor. Son Galatasaray derbisi ve Cumartesi günkü Ankaraspor maçlarında ortaya konulan futboldan çok sahaya yansıtılan mücadele küskün tribünlere bile umut verdi. Aragones, başarının mutlaka mücadele edilerek geleceğini futbolcularına sonunda inandırmış.

xxx

Roberto Carlos iki maçtır sonuca etki eden vuruşlar yapıyor. Galatasaray derbisinden sonra Ankaraspor'u da aynı yerden vurdu. Tabii, burada Lugano'nun fırsatçılığını da unutmamak gerekir. Roberto Carlos yaşına rağmen son maçlarda büyük bir gayret gösteriyor, iki mücadelelerde galip çıkıyor. Ama önünde oynayan Uğur Boral ona ayak uyduramıyor. Sürekli geri paslar yaparak Roberto Carlos'un ileriye çıkmasını engelliyor. Uğur Boral bu haliyle forma giymeyi haketmiyor. Aragones'in ona gösterdiği hoşgörüyü yedekte bekleyen Deniz Barış'a da göstermeli.

xxx

İspanyol Josico'yu geldiğinde bir-iki maçını izlemiştim. Bende pek olumlu bir intiba bırakmamıştı. Ama Galatasaray ve Ankaraspor maçlarında iyi bir performans çıkardı. Rakibe amansız bir pres yapıyor. Top dağıtmasa bile mücadelesi ile savunmasına büyük yardımı dokunuyor. Selçuk'la birlikte orta sahada iyi niyetle çalışıyor. Bu performansı sürdüğü taktirde Aragones'in vazgeçilmez isimlerinden biri olacak gibi görünüyor.

xxx

Sakatlıktan kurtulan Emre Belezoğlu Fenerbahçe'ye bir hareketlilik getirdi. O topu aldığında takım daha hızlı oynamaya çalışıyor. Orta sahada pas trafiğini Alex'in yokluğunda o yönetiyor. Uğur Boral'ın yapamadığı kanatlardan top taşımaları gayet güzel uyguluyor. Zaman zaman kalecileri yoklayan vuruşlar da yapıyor. En büyük zaafının ayağında çok top tutması ve çalımla rakibini geçmesini söyleyebiliriz. Bu tip işler futbolcunun fizik gücünü bitirir, dili yorgunluktan dışarıya çıkar. Emre'yi de bazen böyle görüyoruz.

xxx

Fenerbahçe'de şimdilik en büyük sıkıntı forvet bölgesinde. Deivid sakatlıktan yeni çıktığı için korkarak oynuyor. İkili mücadelelerde top kazanmak için fazla efor sarfetmiyor. Ama varlığı ile rakiplerine korku veriyor. Semih ise son maçlarda 90 dakikayı tamamalayamadan çıkıyor. Sakatlığı her maçta nüksediyor. Bu yüzden gol bölgelerinde eski gücünde değil. Geriye bir tek Guiza kalıyor. O da yeterli top alamadığı için etkisiz görünüyor. Ama cezası sahası içindeki toplarda bir türlü kendini gösteremiyor. Top alamadığı bir gerçek. Ama eline geçen fırsatları gol yapamadığı da bir gerçek. Bana göre Guiza birkaç hafta dinlendirilmeli. Bu haliyle takımına bir faydası dokunacağını sanmıyorum.

EROL DOYURAN

17.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır