"Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BİLGİSİZLİK HAD SAFHADA

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, 2009 yılı için “Kriz ne olacak, ekonomi ne kadar büyüyecek, cârî açık ne şekle gelecek?” parametreleriyle ilgili bilgisizliğin had safhada olduğunu belirterek, 2009 için iş programı yapmakta zorlandıklarını kaydetti. 2008 yılında daralma dolayısıyla planlarının gerçekleşmediğini belirten Özdemir, “Bir tek biz değil, herkes zorlanıyor şu anda" şeklinde konuştu.


Fatura çalışanlara çıkarılmasın

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Konca, ekonomik krizin kapitalizmin krizi olduğunu belirterek, krizin üretimi daraltt

Öğretmenlerin yüzde 72’si ek iş yapıyor

TÜRK Eğitim-Sen’in anketine göre, ‘’Öğretmenlerin yüzde 72’si ek iş yapıyor, yüzde 56.7’si de kirada oturuyor.’’ Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin sosyo-


  Adaylık için son iki hafta

Kamu görevlileri ve Türk Silâhlı Kuvvetleri mensuplarının, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahallî idareler seçimlerinde aday adayı olabilmeleri için en geç 1 Aralık Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.


  Pazarcı da veresiyeci oldu

Birçok pazarcının ekonomide yaşanan durgunluğu aşmak için veresiye yolunu seçtiğini belirten Konya Pazarcılar Odası İkinci Başkanı Mesut Can, ‘’Bakkallar gibi biz de veresiye defteri tutuyoruz. Alım gücü az olan ailelere, borçla ürün veriyoruz. Pazarcının veresiye defterleri giderek kabarıyor’’ dedi.


  Sıkıntı zaten vardı, krizle daha da arttı

Türkiye’de 2004’ten beri yürütülen para politikasından dolayı ekonomide bir kan kaybı bulunduğuna vurgu yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’nin rekabet gücünde de azalma olduğunu kaydetti. Bu sıkıntılardan dolayı piyasanın yavaş yavaş aşağıya doğru gittiğini belirten Özdebir, dünyada yaşanan ekonomik çalkantıdan önce de piyasalarda ödeme sıkıntısı bulunduğunu, işlerin iyi olmadığını ve ciroların düştüğünü hatırlattı.


  ABD’DE İSLÂMA REKLÂMLI TANITIM

Amerika Birleşik Devletlerinin Chicago eyaletinde, 18 Eylül tarihinden itibaren sürdürülen ilginç bir reklâm kampanyası dikkatleri çekiyor.


  İstanbul lâlesi İstanbul’un köyünde yetişiyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş. İstanbul’un çevre köylerinde çiftçiye ekonomik destek vermek için alım garantili çiçek yetiştirilmesinde öncülük ediyor.


  Sobaya geçiş yapana uyarı

MAKİNE Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya, doğal gaz fiyatlarındaki artış sebebiyle gereken şartlara uyulmadan alelacele soba kurularak yakılmasının soba zehirlenmelerini artırabileceğini söyledi. Özkarakaya, doğal gazda son dönemde yaşanan fiyat artışlarının, ısınma maliyetlerini önemli oranda arttırdığını belirtti. Özkarakaya, bacaların yılda en az bir kez, boruların ise ayda bir defa temizlenmesi, bacanın iyi çekişli olması gerektiğini bildirdi. Konya / aa


  Sıkıntı vardı, krizle arttı Meclis’te yoğun hafta

MECLİS, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak. Görüşmelerine geçen hafta başlanan, 2 bölümden oluşan, 36 maddelik Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, Kamu İhale Kanununun kabul edilmesinden bu yana AB müktesebatında yapılan değişiklikler göz önüne alınmasını düzenliyor.


  Çelik: Ödenek için müracaat eden işveren yok

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Şu ana kadar ‘Biz ekonomik kriz ve zorunluluktan dolayı Kısa Çalışma Ödeneği’nden istifade etmek istiyoruz’ diye müracaat eden işveren yok” dedi.


  Polis karakolu önünde arbede

Rize'nin Derepazarı ilçesinde, karakolda polislere saldırdığı, üzerinde satır ve silâh bulunduğu öne sürülen kişinin, bir polis memuru tarafından boynundan ve omzundan vurularak yaralandığı bildirildi. Hastaneye kaldırılan zanlının hayatî tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Rize /aa


  10 bin öğrenci yurt için sırada

ÜNİVERSİTE sayısının artması sonucu yurtlara olan talebin de artış gösterdiği, yeni yapılan 40 bin yatak kapasiteli 54 yurdun yanı sıra bazı binaların kiralanarak sıra bekleyen 10 bin öğrencinin mağduriyetinin giderilmesine çalışıldığı bildirildi.


  Deniz Feneri Gönüllülerinden eylem

BÜNYESİNDE 59 bin gönüllü bulunan Deniz Feneri Derneği’nin İzmir Gönüllüleri yaptıkları eylemde, derneğin siyasî menfaatlere alet edilmemesini istedi. Gönüllüler, derneğin Türkiye’deki yetkililerin isimlerinin tutanaklarda dahi geçmemesine rağmen ısrarla Türkiye bağlantısı kurulmaya çalışıldığını, bunun da altında siyasî kavga yattığını iddia etti. Basmane Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişi, basın açıklaması yaparak, Almanya’da sonuçlanan Deniz Feneri dâvâsından, Türkiye’deki derneğin sorumlu tutulamayacağını belirtti. İzmir / Yeni Asya


  Hafızanın sinsi düşmanı: Hipertansiyon

ANADOLU Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunamanın çok hızlı şekilde ilerleyebileceğini bildirdi.


  İsveç, benzinli araçları yasaklamak istiyor

İSVEÇ'TE koalisyon ortağı Merkez Partisinin 4 bakanı, ülkede benzinle çalışan araçların 2025, evlerdeki akaryakıtla ısıtma sistemlerinin de 2020 yılına kadar yasaklanmasını istedi.


  Turizm, Beypazarı'nın geçim kaynağı oldu

ANKARA'NIN tarihî konaklarıyla ünlü ilçesi Beypazarı’nın Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘’Turizm, Beypazarı için büyük bir geçim kaynağı oldu’’ dedi.


  Uçan araba, yakında

AMERİKAN ordusuna bağlı çalışan savunma araştırma merkezi DARPA, ‘uçan araba’ sektörüne giriyor.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır