"Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

FIBA'yı 2010 için ikna ettik

TÜRKİYE'DE YAPILACAK 2010 DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONU HAZIRLIKLARINA YÖNELİK TÜRK BASKETBOL FEDERASYONU TARAFINDAN HAZIRLANAN ÇOK KAPSAMLI 'İLERLEME RAPORU'NU DİKKATLE İNCELEYEN VE TAM NOT VEREN FIBA YETKİLİLERİ, YAPILAN ÇALIŞMALARDAN VE ORTAYA KONAN VİZYONDAN DUYDUKLARI MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİ.

2010 yılında ülkemizin ev sahipliği yapacağı 16. Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonuna yönelik hazırlık faaliyetleri ile ilgili olarak FIBA ile olağan değerlendirme ve çalışma toplantıları yapmak üzere İsviçre'de bulunan Turgay Demirel başkanlığındaki Basketbol Federasyonu Heyeti başarılı temaslarını sürdürüyor. Yapılan toplantıda ele alınan; başta tesisler olmak üzere, organizasyon komitesinin oluşturulması, organizasyon logosunun tescili, ulaşım ve konaklama planları gibi konularda yürütülen çalışmalara ilişkin FIBA yetkililerine bilgi veren Türkiye Basketbol Federasyonu Heyetinin sunduğu dökümanlar ve yaptığı sunum büyük beğeni topladı. 2010 Dünya Şampiyonası organizasyonu hazırlıklarına yönelik olarak hazırlanan çok kapsamlı 'ilerleme raporu'nu dikkatle inceleyen ve tam not verdiği belirlenen FIBA yetkilileri yapılan çalışmalardan ve ortaya konan vizyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ekim ayı sonunda ülkemize bir inceleme ziyaretinde bulunan üst düzey FIBA Heyeti hatırlanacağı üzere bilhassa tesisler konusunda programın gerisinde kalındığını belirterek çalışmaların hızlandırılması hususunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak İsviçre'de devam eden değerlendirme toplantısında İstanbul, Ankara ve Antalya'da sürdürülen çalışmaları ve tesis projelerini inceleyen FIBA yetkilileri son dönemde atılan adımların etkileyici olduğunu ve katedilen mesafeyi takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

DEMİREL: FIBA'NIN ENDİŞELERİNİ GİDERDİK

Hazırlık faaliyetlerinin, Dünya Basketbol Şampiyonaları tarihindeki en iyi organizasyonu gerçekleştirmek gibi; ülke tanıtımı açısından fevkalade önemli bir hedefle, aralıksız olarak sürdürüldüğünü kaydeden Federasyon Başkanı Turgay Demirel şunları söyledi: "Tesisler konusunda programın gerisinde olduğumuzu daha önce gerek biz, gerekse FIBA spor kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu husus kimi zaman evsahipliği hakkımız ile ilgili olumsuz düşünceleri akıllara getirmiş olsa da bizim amacımız erken teşhis ve acil müdahale ile bir sıkıntının önüne geçmek ve doğabilecek riskleri ortadan kaldırmaktı. Nitekim son dönemdeki çabalarımız neticesinde ve de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanımız ve Genel Müdürümüz Mehmet Atalay'ın destekleri ile önemli bir mesafe kat etmeyi başardık. FIBA'nın tesisler konusundaki endişelerini büyük ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum."

23.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  FIBA'yı 2010 için ikna ettik

  Mehmet Okur'un 11 sayısı Utah Jazz'a yetmedi

  Beşktaş hentbolda İsveç'li rakibi Lund'u ağırlıyor

  İNÖNÜ'DE BUGÜN ŞOV VAR

  Juventus Buffon'u satmıyor

  WERDER BREMEN BELEK'TE KAMP YAPACAK

  Lider Trabzonspor evinde Sivasspor'u konuk ediyor

  Sivasspor deplasmanda yok

  Sakat futbolcular basınç odasında tedavi oluyor

  Atletlere "özel" ödül var

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır