"Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

‘Başörtülü öğrencilere destek veremeyiz’

BAŞÖRTÜLÜ VE ÇARŞAFLI KADINLARA PARTİSİNİN ROZETİNİ TAKAN CHP LİDERİ BAYKAL, ÜNİVERSİTELERDE BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK VEREMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “üniversitelerde başörtülü öğrencilerin okuma hakkının olup olmaması” ile ilgili “Laikliği tehdit etmeye yönelik hukuk düzenimizin dışındaki arayışlara destek vermemizi kimse beklemesin” dedi. Habertürk Ana Haber Bülteninde soruları cevaplayan Baykal, CHP’ye başörtülü ve çarşaflı kadınların katılımıyla ilgili açılımda halkın nabzını değerlendirmesinin istenmesi üzerine, ‘’Böyle büyük bir tartışmayı haklı çıkaracak bir durum olduğunu zannetmiyorum. Bunu bir açılım olarak düşünmedik. Bu spontane bir olay, kendiliğinden gelişen bir olay’’ dedi.

Baykal, insanın kıyafeti ile siyasetin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini belirterek, ‘’İnsanları kıyafetine göre etiketlememeliyiz. Onların siyaseti konusunda kıyafetinden yola çıkarak bir damga vurmamalıyız’’ görüşünü dile getirdi. ‘’Zaman zaman kavgaya dönüşen konunun başlangıcının üniversitelerde türbanlı öğrencilerin okuma hakkının olup olmaması. Bu çerçeveden bakarsak bir kılık kıyafet sorunu söz konusu. yaklaşımınız nedir?’’ sorusuna Baykal, ‘’Bizi çok iyi anlayın. Biz Türkiye’nin hukuk sistemine, anayasal düzenine saygı gösteriyoruz. Biz Türkiye’deki sorunların hukuk düzenimizden, anayasal düzenimizden laik bir devlet oluşundan kaynaklanmadığını düşünüyoruz. Türkiye’nin laik bir devlet kimliğini korumasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz’’ karşılığını verdi. Baykal şunları kaydetti:

‘’Bazılarının sorunu bizim devlet düzenimizin laiklik ilkesiyle. Biz onlar gibi bakmıyoruz. O bakımdan laikliği tehdit etmeye yönelik hukuk düzenimizin dışındaki arayışlara destek vermemizi kimse beklemesin. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey aklımızın kenarından bile geçmedi. Bugün yeni getirilen bazı özgürlük taleplerinin çözümü anayasanın laiklik ilkesinin ortadan kaldırarak değil bu ilkeyi güven verici bir biçimde yaşama geçirerek, Türkiye’nin laiklikle artık bir probleminin olmadığını göstererek sağlanacağına inanıyoruz.’’ Ankara / aa

30.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa, Allah’ı Müslümanlarla hatırladı

  Alman profesöre 5816 soruşturması

  Erdoğan: Bu millet bir çuval kömüre oyunu satmaz

  Operasyon bitti

  Özel güvenlikte düşündüren artış

  Güven düşüşü devam ediyor

  Liderler Türkmenistan’da buluştu

  ADIM ADIM ÂSİTÂNE

  Kıyafet kurallarından kimse memnun değil

  Hakkâri ve Van’da ilk kar

  ‘İnşallah herkese nasip olur’

  Elazığ yağmura doydu

  Gelenekleriyle geliyorlar

  Çakır ve Özdabak’ın yargılanmalarına devam edilecek

  “Başörtüsüne Özgürlük” talebi 189. haftasında

  ‘Başörtülü öğrencilere destek veremeyiz’

  DTP İdil ilçe başkanı tutuklandı

  Uslu: İşveren işçi çıkarma sopasını kullanıyor

  Marmaray’da güvenlik tatbikatı

  Mitinginde kaza

  Tunceli’de 1 terörist yakalandı

  Petrol fiyatı 75 dolar olmalı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır