"Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

‘İran’a saldırı ölümcül hata olur’

İran Silâhlı Kuvvetleri Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, İsrail’in varlığını sürdürebilmek için casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

İran’da İsrail istihbarat servisi Mossad adına çalışan bir şebekenin çökertilmesini değerlendiren Tümgeneral Salihi, “Casusluk, kan içicilik ve terörizm siyonist rejimin karakteristik özellikleridir. İsrail, işgalci ve gaspçı bir rejimdir” ifadelerini kullandı. Salihi, “İsrail’in askerî, siyasî ve sosyal hayatını sürdüremeyeceğini, casusluk faaliyetleriyle yok oluş sürecini geciktirmeye çalıştığını” söyledi. İsrail’in İran’a yönelik saldırı tehditlerini son dönemlerde yüksek sesle dillendirmesini yorumlayan İranlı komutan, “İran’a saldırı kararı, saldırganlar için ölümcül bir hata olur. Aşağılatıcı bir bozguna uğrarlar” dedi. Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, “Hassas konularda haber ve bilgi toplamakla görevli bir casusluk şebekesinin bütün üyelerinin yakalandığını” açıklamıştı. Şebekenin Mossad hesabına çalıştığının belirlendiğini bildiren Caferi, “Bu şebeke, nükleer enerji, hassas askerî birimler, askerî ve siyasî liderler hakkında topladığı bilgi ve haberleri siyonist İsrail rejimine aktarmakla görevlendirilmiş” ifadesini kullanmıştı.

Komşu ülkelere nükleer teklif

Öte yandan İran yönetimi, komşu Arap ülkeleriyle ortak bir hafif su nükleer istasyonu kurma teklifinde bulundu. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Gulam Rıza Ağazade, ilgili olmaları halinde Arap ülkelerine bir teklif sunmaya hazır olduklarını söyledi. İran’ın Arap komşuları İran’ın nükleer çalışmalarına karşı şüpheli yaklaşmış ve bazı Arap ülkeleri de kendi nükleer santrallerini kuracaklarını açıklamışlardı. Bazı Batı ülkeleri ve ABD ise İran’ın, gizli bir şekilde nükleer silâh ürettiğini savunuyorlar. İran’ın ilk nükleer santrali Rusya tarafından inşa ediliyor. İstasyonun 2009’da çalışmaya başlaması bekleniyor.

Tahran / aa-cihan

01.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İran’a saldırı ölümcül hata olur’

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır