"Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

DENİZLİ'NİN İSYANI

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, derbiye yakışan bir mücadele olduğunu, ancak yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi. Denizli, en fazla çalıştıkları konuda gol yediklerini bunun da üzücü olduğunu dile getirdi. Futbolun hatalar oyunu olduğunu belirten Denizli, ''Tello'nun sakatlığı nedeniyle birkaç pozisyonda değişiklik yapmak zorunda kaldık. Antrenmanda 50'nin üzerinde çalıştığımız konuda gol yememiz üzücü. Bu 50 ortanın hiç birisi de gol olmamıştı, ancak burada oldu. Takım olarak en fazla çalıştığımız şekillerde kalemizde gol görmemiz nedeniyle hem futbolcularım, hem benim üzüntüm katlanarak devam ediyor'' dedi. İkinci golde de bir anlık gaflet yaşadıklarını kaydeden Denizli, ''İki futbolcumuzun bir anda düşüncelerini birbirlerine aktarmaları sonrası alakası olmayan bir pozisyonun golle sonuçlanmasına neden oldu. Neticede şu an önemli bir puan farkı olmadan yarış devam ediyor. Bu haftalar az da olsa önemli takımlar için avantaj sağlayacak haftalar. Henüz ligin yarısına gelmedik. Avantaj sağlayan takımın olmadığını düşünürsek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışı içinde olduğunu görmemiz lazım'' diye konuştu. Denizli, Delgado'nun performansı konusundaki soru üzerine, ''Alınması gereken bir maç kaliteli ayaklarla daha kolay olabilir. Delgado, her an oyunu atacağı bir şutla, pasla kurtarabilecek bir oyuncu. Benim istediğim oyun çizgisine ulaşmadı'' dedi.

01.12.2008


 

Yarışa ortak oldu

İki derbi galibiyeti Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışının içinde tuttu. Eğer Beşiktaş önünde 3 puanı bıraksaydı ligdeki iddiası büyük ölçüde biterdi. 13. hafta sonunda 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik sonunda 23 puan toplayan sarı lacivertli takım lider Trabzonspor'la puan farkını da 5'e düşürmeyi başardı. İki hafta sonra ağırlayacağı Trabzonspor'u yine eli boş gönderirse derbilerde 3'te 3 yapma başarısını göstereceği gibi, şampiyonluk yarışında bir hayli iddialı duruma da gelecek.

Fenerbahçe, 50 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş'tan 3 puan aldı ama takım halindeki zaafları da su yüzüne çıktı. Rakibinin her atağında Fenerbahçe savunması büyük hatalar yaptı. İlk golde Ekrem'in getirdiği topta Lugano ve Edu zamanında kademeye giremeyince Nobre fırsatçılığını göstererek topu ağlara gönderdi. Gökhan Gönül diğer maçlara oranla biraz düzelmiş görünse de, özellikle hücuma çıktığı anlarda bir forvet oyuncusu gibi rakiplerini çalımla geçme yanlıştığını tekrar gösterdi.

Selçuk Şahin derbilerde daha mücadeleci ve arzulu oynamaya çalışıyor. G.Saray'dan sonra aynı pozisyonda Beşiktaş'a attığı golle takımını ateşledi. Buna karşılık sakatlıktan yeni kurtulan kaptan Alex bu sezon en kötü futbolunu oynadı. Onun kalitesinde bir futbolcunun birkaç defa rakiplerine pas vermesi tribünleri bile hayrete düşürdü. Uğur Boral'ın anlamsız mücadelesine seyirciler de alıştı. Bal yapmayan arı misali sahada topla didişiyor. Kanatlara kaçarak, forvet oyunculara orta yapma yerine, topu herzamanki gibi gerie atmayı sürdürüyor.

Guiza, haftalar sonra nihayet golle tanıştı. Attığı gol çok klas bir vuruştu. Ama kaçırdıklarına ne demeli. Hele Roberto Carlos'un kanattan getirdiği topu ıskalaması bir amatör futbolcuya bir yakışmazdı. Guiza, hiçbir maçta girmediği gol pozisyonlarına Beşiktaş karşısında girdi ama 1'i dışında hiçbirini değerlendiremedi. Yine de attığı gol ona büyük bir moral verdi.

Teknik Direktör Luis Aragones'i anlamak mümkün değil. Alex'in yerine Josico'yu görev verdi, bu bölgede çok işler yapabileceğine inanılan Emre Belözoğlu'nu kulübede oturttu. Halbuki rakip 10 kişi, Emre'in göbekten hızla getireceği toplar Fenerbahçe'nin daha farklı kazanacağı gollerin hazırlayıcısı olabilirdi. İspanyol hoca bu futbolcudan neden faydalanmadı, kimse anlayamadı.

EROL DOYURAN

01.12.2008


 

Roberto Carlos: Türkiye'de derbiler bir başka

KARİYERİNDE BİRÇOK DERBİYE ÇIKTIĞINI BELİRTEN BREZİLYALI YILDIZ FUTBOLCU, "TÜRKİYE'DEKİ DERBİLER DAHA FARKLI VE HEYECANLI. BURADA KENDİMİ BİRAZ DAHA ÖZEL HİSSEDİYORUM" DİYE KONUŞTU.

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, 2_1 kazanılan Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, yalnızca derbileri değil, diğer maçları da kazanmaları gerektiğini söyledi. Roberto Carlos, galibiyetin her zaman önemli olduğunu belirterek, ''Şampiyon olmak için yalnızca derbileri değil, diğer maçları da kazanmak gerekir. Bu maçı kazandığımız için mutluyuz. Ben, kariyerimde birçok derbiye çıktım ancak buradakilerde durum biraz daha farklı. Burada kendimi biraz daha özel hissediyorum. Bu tarz maçlar takımlara güven verir. Herkesi mutlu eder'' dedi.

Ligde Galatasaray ve Beşiktaş gibi rakiplere karşı daha iyi oynadıklarını ifade eden Brezilyalı yıldız, ''Diğer ekipler bizim karşımıza çıktığında daha fazla savunmayı ve marke etmeyi düşünüyorlar ama Galatasaray ve Beşiktaş gibi futbol oynamaya, kazanmaya çalışan ekiplere karşı daha iyi futbol oynuyoruz. Ayrıca daha fazla pozisyon olduğu için maçlar daha zevkli oluyor'' diye konuştu. Roberto Carlos ayrıca, karşılaşmalara formasının alt kısmını keserek çıktığını ve bunun da kendisinin uğuru olduğunu sözlerine ekledi.

Derbi karşılaşmada Beşiktaş'ı 2_1 yenen Fenerbahçe'de, futbolculardan Selçuk, ''Gol pozisyonlarında daha becerikli olsaydık daha rahat ve daha farklı skorlu bir galibiyet alabilirdik'' dedi. Selçuk, yan toplarda genelde teknik direktörünün isteğiyle ön direğe gittiğini anlatarak, ''İyi toplar geldiğinde, ben de iyi pozisyon aldığımda bazen böyle goller atabiliyorum. Bu sezon 3 gol attım ve 3'ü de bu şekilde ön direkte duran toplarda oldu. Bu gollerden 2'sini de derbilerde atmış olmam, benim için büyük mutluluk. Bu golle kazanmamızda pay sahibi oldum. Bunun için de ayrıca mutluyum'' diye konuştu.

01.12.2008


 

Önce İbrahim Toraman, sonra Rüştü Reçber işi bitirdi!

Takım kadrolarını gördüğümüzde anladık ki, Arogones kazanmak, Denizli kaybetmemek için oynayacak. Holosko gibi hızlı, Tello gibi son haftaların formda futbolcusunu yedek soyundurmak, rakibi önce durdurup sonra kontratakla vurmak bir oyun stratejisi idiyse bu planı da Rüştü ve İbrahim Toraman bozdu. Beşiktaş’ın yediği ilk golde İbrahim Toraman Selçuk’a kafayı vurdururken Rüştü kalesini terk etmişti bile. İkinci golde aynı Rüştü bu kez Zapotocny’nin hatasına kalesini terk ederek ortak oldu. Defansın hata yapmasına rağmen Beşiktaş istekli ve iyi oyunuyla maçta inisiyatif alan, atak geliştiren taraftı. Fenerbahçe skor üstünlüğünü ele geçirmiş olmasına rağmen tedirgin, Beşiktaş mağlup duruma düşmesine rağmen inançlıydı. Ekrem Dağ ve Nobre çalışkan, Delgado ve Serkan Özkan gayretli görünüyordu. Beşiktaş kazansa lider olacak, Fenerbahçe kaybetse belki de şampiyonluk yarışından uzaklaşacaktı.

Her iki takım taraftarı ve futbolcuların samimi görüntüleri ile başlayan puan mücadelesinde gerginlik ve sertlik yoktu. Diğer derbilere oranla oldukça sakin giden maçta, 31. Dakikada faul olduğu bile tartışmalı bir pozisyonda Cisse’ye gösterilen sarı kart hatalıydı. Zaten nerdeyse kural haline geldi. Beşiktaş maçlarında sonuca tesir edecek hakem hatası varsa, bu mutlaka Beşiktaş aleyhinedir. Maçın İnönü’de veya deplasmanda olması, hakemin şu veya bu kişi olması önemli değil. İşte iyi ve güvenilir hakemlerimizden Bünyamin Gezer’in bu hatası ve Cisse’nin ihaneti iyi giden maçı 41. dakikada bitirdi. İyi niyetinde şüphe etmediğimiz Bünyamin Gezer’e sormak lazım oldukça “temiz” bir derbiye kırmızı kart gölgesi düşmese daha iyi olmazmıydı?

Maçın 41. dakikasından sonraki bölümleri yorumlamak anlamsız. Puana daha fazla ihtiyacı olan, skor ve oyuncu sayısı bakımından sizden daha üstün olan bir rakibe karşı 50 dakika eksik oynamak kolay değil. Neticede Beşiktaş normal şartlarda oynansa belki kaybetmeyeceği bir maçı kaybetti, ama şampiyonluğu değil. Futbolcularını maçtan sonra alkışlayan Beşiktaş taraftarı bu takıma güvenmeye devam etsin.

NADİ AKSOY / [email protected]

01.12.2008


 

Büyükler Sivas'a çalıştı

SÜPER LİGDE 13. HAFTADA ZİRVEDE LİDERLİĞİNİ SÜRDÜREN TRABZONSPOR'UN 2, İKİNCİ BEŞİKTAŞ'IN VE 3. ANKARASPOR'UN 3'ER PUAN KAYBETMESİ EN ÇOK SİVASSPOR'A YARADI.

TÜRKCELL Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u 3-0 yenerek puanını 25'e çıkaran Sivasspor, zirvedeki rakiplerinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçerek ligdeki çıkışını sürdürdü. Ligde 13. haftaya lider Trabzonspor'un 5, ikinci Beşiktaş'ın 3, üçüncü Ankaraspor'un 1 puan gerisinde 22 puanla 4. sırada giren Sivasspor, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Gaziantepspor'u 3-0 yenerek puanını 25'e yükseltti. Lider Trabzonspor'un, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldığı, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 2-1 yenildiği, Ankaraspor'un ise Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olduğu haftada Gaziantepspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılan Sivasspor, ligin zirvesinde bulunan 4 takımdan, haftayı en karlı kapatan ekip oldu. Gaziantepspor karşısında kazandığı 3 puanla Ankara derbisinden yenik ayrılan Ankaraspor'u geride bırakarak sıralamada 1 basamak yükselen Sivasspor, lider Trabzonspor ile de puan farkı 3'e indirdi. Aynı puana sahip olduğu ikinci Beşiktaş'ın averajla gerisinde üçüncü sırada yer alan Sivasspor, gelecek hafta deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

MEHMET YILDIZ 10. GOLÜNÜ ATTI

Sivasspor'un, Gaziantepspor karşısındaki ilk golüne imza atan Mehmet Yıldız da son 2 maçtaki suskunluğunu bozdu. Ligin 10. haftasında takımının 21 mağlup olduğu Antalyaspor maçında 1 gole imza atan ve daha sonra oynanan Konyaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarını boş geçen kaptan Mehmet, Gaziantepspor maçında kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çevirmeyi başardı.

01.12.2008


 

Kayserispor 4 haftadır galibiyete hasret kaldı

Kayserispor, ligde oynadığı son 4 maçta rakiplerini yenemedi. Ligde geride kalan 13 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 20 puan toplayan ve 7. sırada bulunan Kayserispor, son 4 maçtır galibiyet özlemi çekiyor. Denizlispor'a yenilen Kayseri, Antalya, Konya ve Trabzon maçlarında berabere kalmıştı.

01.12.2008


 

G.Saray Tekerlekli Basketbol Takımının tarihî başarısı

GALATASARAY Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak Kıtalararası Şampiyona'da birinci oldu. Japonya'nın Kitakyushu kentinde gerçekleştirilen organizasyonda başarılı maçlar çıkaran sarı-kırmızılı takım, şampiyonadaki bütün maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaştı ve tarihe geçti. Organizasyonun ilk maçında Japonya'nın Miyagi Max takımını mağlup eden Galatasaray, daha sonra Avustralya'nın TWP Perth Wheelcats takımını 78-48 ve Kanada'nın British Columbia ekibini 67-53 mağlup etti.

01.12.2008


 

Semih Şentürk bugün dizinden ameliyat olacak

FENERBAHÇE'DE, sağ dizinde sakatlığı bulunan futbolcu Semih Şentürk'ün bugün ameliyat edileceği açıklandı. Daha önce kontrol için yarın Almanya'ya gidebileceği bildirilen sarı-lacivertli futbolcunun, yapılan kontroller neticesinde ameliyat edilmesine karar verildiği bildirildi. Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından bu sabah yapılan kontrolün ardından ameliyata karar verildiği, bu sabah Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde Semih'in sağ dizine artroskopi yapılacağı ifade edildi. Bu arada, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex'in eşi Daianne'ye de sol dizindeki problem nedeniyle yarın artroskopi yapılacağı bildirildi.

01.12.2008


 

Hidayet Türkoğlu İndiana potasına 22 sayı bıraktı

NBA'DE Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Indiana Pacers'ı 110-96 yenerken, milli basketbolcu 22 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3 tanesini sayıya çevirdi. 10 kez denediği 2 sayılık atışlarda, 4 isabet bulan Türkoğlu, 6 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 5 isabet çıkardı ve karşılaşmayı 22 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle tamamladı. Utah Jazz, sahasında New Jersey Nets'e 105-88 yenilirken, Mehmet Okur karşılaşmayı 10 sayıyla tamamladı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 34 dakika oyunda kalan Okur, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışları sayıya çeviremezken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların ise 3'ünde başarılı oldu. 6 kez geldiği faul çizgisinde de 4 isabet bulan Okur, karşılaşmayı 10 sayı, 11 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.

01.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır