"Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Eyalet Başbakanı da istifa etti

Hindistan’da teröristlerin saldırısına hedef olan Mumbai şehrinin bağlı olduğu Maharaşta eyaleti Başbakanı Vilasrao Deşmukh, 183 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırılar üzerine istifasını sundu. Bu arada, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari de kendilerinin bu örgüte karşı mücadele verdiğini belirterek, militanların ABD’deki 11 Eylül saldırılarına benzer eylemleri sürdürme çabası içinde olduğunu kaydetti.

Pakİstan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Financial Times gazetesinde yayımlanan demecinde, ‘’Kötü niyetli devlet dışı aktörlerin, iki nükleer komşu ülke arasında yeniden savaş çıkarma tehdidi arz ettikleri’’ uyarısında bulundu. Leşker-i Tayibe örgütünün eğittiği Pakistanlıların bu saldırıları düzenlemesiyle ilgili olarak Zerdari, kendilerinin de bu örgüte karşı mücadele verdiğini hatırlattı. ABD’deki 11 Eylül saldırıları ve Irak’taki olayları örnek gösteren Zerdari, Mumbai’deki saldırıların da militanların benzer eylemleri sürdürme çabası olduğunu kaydetti. Zerdari, bu tehditle birlikte savaşılması gerektiğini bildirdi.

GİLANİ’DEN ÇAĞRI

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, ülkedeki siyasileri, Hindistan’ın Mumbai şehrindeki terörist saldırılar sebebiyle ikili ilişkilerde gerginlik yaşanan Hindistan konusunda ‘’ulusal mutabakat politikası’’ geliştirmek amacıyla toplantıya çağırdı. Gilani’nin sözcüsü Zahid Beşir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başbakan, Hindistan ile mevcut ilişkilerde hakim olan durum konusunda görüşmelerde bulunmak üzere ulusal güvenlik konferansı düzenliyor” dedi.

EYALET BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ

Mumbai şehrinin bağlı olduğu Maharaşta eyaleti başbakanı Vilasrao Deşmukh, 183 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırılar üzerine istifasını sundu. Basına yaptığı açıklamada istifasını sunduğunu belirten Deşmukh, parti liderlerinin son kararı vermesini beklediğini söyledi.

MİLİTAN PAKİSTAN’DA EĞİTİM ALMIŞ

Saldırılarla ilgili yakalanan bir militan, Pakistan’da bir terör kampında aylarca komando tipi eğitim aldığını belirtti. Militanın sorgusuna katılan iki üst düzey yetkilinin verdiği bilgilere göre eğitim, merkezi Pakistan’da olan Leşker-i Tayibe örgütü tarafından organize edildi ve Pakistan ordusunun eski bir üyesi tarafından yönetildi.

“TAMAMI PAKİSTAN KÖKENLİ” İDDİASI

Bu arada Hindistan İçişleri Bakan Yardımcısı Shakeel Ahmed, terör saldırılarını düzenleyenlerin tamamının Pakistan kökenli olduğunu ileri sürdü. Bakan yardımcısı, BBC’ye verdiği demeçte, ‘’Mumbai’deki saldırıların ardından çıkan çatışmalarda öldürülen teröristlerin tamamı Pakistan kökenliydi’’ ifadesini kullandı.

SALDIRILARDA

29 YABANCI ÖLDÜ

Hİndİstan’dakİ saldırılarda ölenlerden 29’unun yabancı uyruklu olduğu açıklandı. Ölen yabancılar ülkelerine göre şöyle: İsrail: İsrail Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, saldırılarda 9 İsrailli öldü. ABD: Beyaz Saray, saldırılarda 6 Amerikan vatandaşının öldüğünü açıkladı. Fransa: Princesse Tam Tam kadın iç giyim grubunun kurucusu Loumia Hiridjee ile eşi Murad Amarsy’nin öldüğü açıklandı. Avustralya: 2 Avustralya vatandaşı öldü. Bunlardan biri 71 yaşındaki eski parlamenter Doug Markell idi. Kanada: Kanada Dışişleri Bakanlığı, 2 Kanada vatandaşının öldüğünü, 2’sinin yaralandığını bildirdi. Bunların yanı sıra İngiltere, Singapur, Japonya, İtalya, Tayland, Almanya, Maurice Adaları ve Meksika’dan da birer kişi saldırılarda öldü.

02.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta sivil ölümler arttı

  Eyalet Başbakanı da istifa etti

  Hamas ve El Fetih ateşkesi konuşuyor

  ABD, “etik robot asker” üretecek

  Afganistan’da şiddet tırmanıyoR

  G. Kore, resmen Irak’tan çekiliyor

  Tayland’da göstericiler dağılıyor

  Kuveyt’te hükümet istifa etti

  Kıbrıs’ta, 11. görüşme

  Rusya, füzelerini modernize ediyor

  Romanya’da, “Sosyal Demokrat” sevinç

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır