"Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Güneş, Kore'de şampiyonluğa koşuyor

MİLLİ Takımlar ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş'in takımı FC Seoul, Güney Kore'de şampiyonluğa koşuyor. FC Seoul takımının, Güney Kore Ligi yarı final maçında Ulsan'ı 4-2 yenerek final oynama hakkı kazandığı bildirildi. Trabzonspor Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''FC Seoul takımıyla Güney Kore Ligi yarı final maçında Ulsan'ı 4-2 yenerek final oynama hakkı kazanan eski teknik direktörümüz Şenol Güneş'i kutlar, 3 Aralıkta Suwon takımıyla oynayacakları final maçında başarılar dileriz'' denildi. Daha önce ligi ikinci sırada bitiren FC Seoul takımı, şampiyonluğu belirleyecek play-off maçlarını oynamaya hak kazanmıştı. Suwon takımı ise ligi ilk sırada bitirmiş ve play-off'tan çıkacak rakibini beklemeye başlamıştı. Final maçının iki maç olarak yapılacağı öğrenildi.

02.12.2008


 

BAŞARISIZ OLDUK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi için koyduğu hedefe ulaşamadığını belirterek, ''Takımımız böylece hem taraftarlarımızı hem de bizi hayal kırıklığına uğratmıştır'' dedi. Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin 70. sayısında yer alan, ''İçinde bulunduğumuz dönemi aşacağız'' başlıklı yazısında, Fenerbahçe'nin tüm takımlarının ve sporcularının, yarıştığı tüm branşlardaki tek hedefinin başarı olduğunu vurgulayarak, ''Başarının göstergesi ise; kazanılan şampiyonluk, kupa ve madalyalardır. Her sezon takımlarımızdan ve sporcularımızdan beklentimiz, performanslarını daha ileri götürmeleri ve başarıda istikrarı yakalamalarıdır. Futbol takımımıza yaptığımız yatırımlar bu hedef doğrultusunda olmuştur. Ancak futbol takımımız UEFA Şampiyonlar Ligi için koyduğumuz hedefe ulaşamamış, hem taraftarlarımızı hem de bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır'' dedi. Dinamo Kiev takımı ile Kiev'de oynayacakları maçın, futbol takımının UEFA Kupası'na katılması için son şans olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

MAZERET KABUL ETMİYORUM

''Beklentimiz teknik ekibimiz ve futbolcularımızın bu son şansı iyi bir şekilde kullanması ve UEFA Kupası'na kalarak camiamızı gururlandırmasıdır. Bunun için çok çalışmak, sahada savaşmak, varını yoğunu ortaya koyarak taraftarımıza bu mutluluğu yaşatmak futbolcularımız için bir borçtur. Takımımız ancak UEFA Kupası'na katılarak taraftarımıza Şampiyonlar Ligi'nde yaşattığı üzüntüyü ve hayal kırıklığını bir nebze olsun giderebilir. Bizler bunun farkındayız ve var gücümüzle bize düşen görevi yerine getirme gayretindeyiz. Teknik ekibimizin de futbolcularımızın da maç tarihine kadar sadece bu gayret ve düşünce içinde olmaları gerektiğini, bunun için daha çok çalışacaklarını biliyor ve onlara güveniyoruz.'' Başkan Yıldırım, sezon başından beri yaşanan ciddi sakatlıkların, yeni hoca ve yeni sisteme uyum sürecinin, ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde yaşadıkları hayal kırıklıklarına etkisi olduğunu düşündüklerini ifade ederek, ancak bunun bir mazeret olmadığını dile getirdi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde kendilerini gururlandıran sonuçları alan futbolcuların üzerlerinde taşıdıkları şerefli formanın hakkını vereceğine inandıklarını söyleyen Yıldırım, ''UEFA Kupası'nı sezon başında bir hedef olarak görmemekle birlikte gelinen noktada, takımımızın UEFA Kupası'na kalması halinde yeni hedefimiz stadımızda oynanacak final olmalıdır'' diye konuştu.

02.12.2008


 

Karizmatik hoca şart

Galatasaray kazandı. Üç puanı hanesine yazdırdı. Ancak TV ekranlarına yansıyan başkan Adnan Polat'ın yüz ifadesindende analaşılacağı üzere, G.Saray'ın futbolu galibiyete rağmen memnuniyet verici değildi. G.Saray bu sezon iyi futbol oynadığı maçların adedi bir elin parmaklarını geçmez. En iyi oynadığı maçta Porekiz'de Benfica'yı yendiği maçtı. G.Saray'da problem, Skibbe'nin takıma benimsetmeye uğraştığı futbol mantalitesi. Ama bu şablonun G.Saray'a uymadığı gerçek.

Futbol otoritelerinin söylediği bir fikir var: G.Saray, Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahip diye. Fakat bu kadronun ortaya koyduğu futbol kalitesi, kadrosuyla ters orantılı. Akıcı bir futbol yok. Rakipleri G.Saray'ı kendi oyun alanına hapsedebiliyor. Hatta Haccettepe 9 kişi kaldığında bile G.Saray hücuma çıkmakta zorlandı. Bu teknik direktörün takımına uygulattığı oyun anlayışının yanlışlığının göstergesi. Daha önce de değindiğim o yanlışlık şu: G.Saray oyunu kendi yarı alanına hapsediyor. En az 7-8 oyuncu G.Saray ceza sahası önünde oyun kurma adına yığılıyor. Burada çok fazla yan ve geri pas yapılıyor. Böyle olunca rakip ileri çıkarak oyunu orada sıkıştırıyor.

Hücum bölgesine ise G.Saray fazla oyuncuyu göstere göstere çıkarıyor. Uzun toplarda ise ileride tek forvet bulundurduğu için etkili olunamıyor. Hücuma hızlı ve sürpriz çoğalmaları yapamayan G.Saray'ın işi usta ayaklarına kalıyor. Lincoln, Kewell, Arda ve Baros eğer günündeyse G.Saray maçları kazanabiliyor. Bu maçta Arda ve Kewell çok silikti. Haccettepe oyunu tam kadro sürdürebilseydi G.Saray'ın iş zordu. Formsuz oyuncuları dinlendirmenin yararlı olacağı düşüncesindeyim. Mesela Arda'nın hem fizik, hemde kafaca dinlenmeye ihtiyacı var.

Hakemlerimizin formsuzluğu sürüyor. Gereksiz kartlara bu hafta yanlış oyunculalara kart gösterme de eklendi. Bir de Hacettepe Teknik Direktörü Erdoğan Arıca'nın Lincoln'e tepkisini çok anlamsız buldum. Estetik bir hareketi dalga geçme olarak algılamak bir teknik adama yakışmadı. Kızması gerekense, sarı kartı varken bile bile ikinci kartı yiyen kendi oyuncusuydu.

SAİD OKUR

02.12.2008


 

G.Saray-Hertha Berlin maçını İtalyan hakem yönetecek

G.Saray-Hertha Berlin maçını İtalyan hakem yönetecek

02.12.2008


 

Efes, Darüşşafaka'dan Cliff Hammonds'u aldı

EFES Pilsen, Darüşşafaka Cooper Tires'da forma giyen Cliff Hammonds'u renklerine kattı. Geçtiğimiz günlerde eski oyuncusu Predrag Drobjnak ile anlaşan Efes Pilsen'in, Cliff Hammonds'ı sadece Avrupa Ligi'nde kısa bir süre oynatmak üzere kadrosuna dahil ettiği açıklandı. Oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Hammonds, 1985 doğumlu ve 1.90 metre boyunda. NCAA takımlarından Clemson'dan mezun olan Hammonds, ligdeki ilk sezonunda 32 karşılaşmada 10.6 sayı, 3.6 ribaund ve 2.8 asist ortalamalarını üretti. Oyuncu, okuldan mezun olduğu 2007-08 sezonunda 11.4 sayı, 4.1 ribaund ve 3.9 asist ortalamasına ulaştı.

02.12.2008


 

Polat: G.Saray'da istikrar yok

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, bu sezon futbol takımı olarak inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini belirterek, ancak kararları günlük başarılara göre vermediklerini söyledi. Polat, Galatasaray Dergisi'nin Aralık ayı sayısında yayınlanan yazısında, sezon başında, büyük beklentilerle taraflı tarafsız birçok spor otoritesinin gözünde Galatasaray tarihinin en güçlü kadrosu olduğu kabul edilen bir kadro kurduklarını ifade ederek, ''Bu takımın inişli çıkışlı seyrini hep birlikte yaşadık. Bir yandan UEFA Kupası'nda açıkladığımız hedefine ulaşma potansiyeli giderek daha fazla kişi tarafından kabul edilen bir Galatasaray... Diğer yandan Süper Ligi'nde hepimizin çok büyük önem verdiği ezeli rekabette tüm camiamızı üzen Galatasaray. Bu istikrarsız grafiğin en kısa zamanda düzeltilerek, tüm hedeflerde yolumuza daha güvenle devam edebilmek için gereken bütün önlemleri yönetim kurulumuz gecikmeksizin uygulamaya koyacaktır'' dedi.

G.SARAY YÖNETİMİ MEDYA BASKISIYLA KARAR ALMAZ

''Galatasaray'da kararlar, geçmişimizde olduğu gibi, bugün de günlük başarılara göre verilmez'' ifadesini kullanan başkan Polat, şöyle devam etti: ''Aynı şekilde Galatasaray'da kararlar, medya baskısıyla da verilmez. Yöneticilik, en zor durumlarda, en çalkantılı günlerde uzun vadeli bir stratejinin perspektifi içerisinde düşünebilmekte yatar. Biz Galatasaray yönetim kurulu olarak, yaptığımız yatırımların karşılığını, sezon sonunda müzemize kazandıracağımız yeni kupalarla alacağımıza inanıyoruz.''

02.12.2008


 

Trabzon'un altın dönemi

TRABZONSPOR bu yıl futbolda değişik kategorilerde ve basketbolda başarılarıyla dikkat çekiyor. (A), PAF ve Süper Genç takımları liglerinde ilk sırada yer alırken, bayan takımı ve Trabzon Karadenizspor, liderle aynı puanı toplamayı başardı. Bayan takımı 6 puan ile averajla 4. sırada yer alırken, Trabzon Karadenizspor, TFF 2. Lig'de grubunda ikinci sırada bulunuyor. Basketbol takımı ise liderle aynı puana sahip olmasına karşın averajla 2. sırada yer alıyor. A takım, Turkcell Süper Lig'de 13. hafta sonunda aldığı 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 28 puan toplayıp en yakın rakibinin 3 puan önünde zirvede yer alıyor.

02.12.2008


 

Zirveye heyecan geldi

TÜRKCELL Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, haftayı yine beraberlikle kapadı, ancak liderlik koltuğundan vazgeçmedi. Beşiktaş ile arasındaki puan farkını bu hafta 3'e çıkaran Trabzon ekibi, bu hafta deplasmanda Kayserispor'un konuğu oldu. Karşılaşmadan 1-1 eşitlikle ayrılan Trabzonspor, 2 haftadır galibiyet elde edememesine rağmen birinciliği kimseye kaptırmadı.

DERBİYİ ALAN FENERBAHÇE 5. SIRADA

Beşiktaş ise bu hafta derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi. Siyah-beyazlı ekip, geçen hafta aldığı Eskişehirspor galibiyetinin de etkisiyle bu puan kaybından fazla etkilenmedi ve averajla 2. sıradaki yerini korudu. Geçen haftadan golsüz beraberlikle çıkan Galatasaray ve Fenerbahçe ise bu haftayı galibiyetle kapatarak birer basamak yükseldiler. Fenerbahçe, derbi maçta karşılaştığı Beşiktaş'tan aldığı 3 puan ve averajla 1 basamak atlayarak 5. sıraya yerleşti.

BAROS DURDU DURDU 3 GOLLE PATLADI

Haftanın son maçında Hacettepe'yi konuk eden Galatasaray ise Baros'un attığı 3 golle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı ve 5. sıradan 4. sıraya terfi etti. Geçen hafta 3. sırada yer alan Ankaraspor, bu hafta Ankara derbisinde Ankaragücü'ne 1-0 yenilerek, ilk 3'teki yerine veda etti. Haftayı puan alamadan kapatan Ankaraspor, takipçisi Sivasspor'un Gaziantepspor'u 3-0 yenerek elde ettiği 3 puanın da etkisiyle 6. sıraya kadar geriledi. Sivasspor ise Galatasaray'ın hemen üstünde 3. sıraya yerleşti.

MAÇ BAŞINA 2,5 GOL DÜŞTÜ

Ligde 23 golün atıldığı bu haftada, 5 maçı ev sahibi, 1 maçı da konuk ekip kazanırken, 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Ayrıca, Eskişehirspor'un Denizlispor'u 4-3 yendiği maç haftanın en gollü karşılaşması oldu.

02.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır