"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Bush pişmanmış! Bush pişmanmış! Bush pişmanmış!

ABD Başkanı George W. Bush, küresel finansal krizin işsizliğe ve emeklilik parasının değerinin düşmesine yol açmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi ve ekonomik durgunluğu aşmak için hükümetin gerekirse daha fazla müdahalede bulunmasını destekleyeceğini söyledi.

ABC televizyonuna röportaj veren Bush, ‘’Elbette bu (ekonomik kriz) olduğu için üzgünüm. Şurası açık ki, insanların işini kaybetmesi veya emeklilik paralarının eridiği endişesini taşıması fikrinden hoşlanmıyorum. Diğer taraftan Amerikan halkı bizim sistemi koruyacağımızı bilmeli’’ dedi. ABC röportajında Irak Savaşı’na da değinen Bush, başkanlığının en büyük pişmanlığının, Irak’ın devrilen ve idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’in ABD’ye karşı tehdidinin boyutuna ilişkin ‘’istihbarat başarısızlığı’’ olduğunu söyledi. Bush, ABD Kongresi’nden aldığı destekle, elinde kitle imha silâhları bulundurduğu iddia edilen Saddam Hüseyin rejimine karşı Mart 2003’de Irak’a girmişti. Ancak daha sonra, Saddam’ın kitle imha silâhları olmadığı ortaya çıktı. İstihbarat raporları farklı olsaydı ve Saddam’ın elinde kitle imha silâhlarının bulunmadığını gösterseydi, yine Irak’ın işgali emrini verip vermeyeceği sorusuna Bush, ‘’Bu ilginç bir soru. Ne olurdu tahminde bulunamam. Bu konuda spekülasyon yapmak benim için zor’’ cevabını verdi.

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush pişmanmış! Bush pişmanmış! Bush pişmanmış!

  Böyle Müslümanlık olmaz

  Askersiz ülke 60. yılını kutluyor

  Hollanda’ya kar yağdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır