"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Hollanda’ya kar yağdı

Hollanda’ya çok nadir yağan kar hafta başında her yeri bembeyaz bir örtü ile süsledi. Rabbim her şeyi güzel yaratıyor, yapıyor.

Hollanda,—eğer bu benzetme uygun olursa İngilizlere rağmen kıtlık ve yokluk günlerinde İrlanda’ya Osmanlı’nın yardımına benzer—küresel krizden dünyada en çok etkilenen Avrupa ülkesi İzlanda’ya 1.3 milyar Euro borç verecek.

Ülke genelinde aile içi şiddeti ilgililere bildirmek ve bitirmek için 35 merkez faaliyete geçti.

Küresel krizi daha kolay atlatmak için alınan tedbirlerden biri de; Hollanda Parlamentosunun bir kararı oldu. Buna göre Rumen ve Bulgar işçilere daha önceden belirlenenden daha uzun bir süre sınırlar kapalı kalacak.

Türkiye’de, Baykal örtülülerden oy almak için ya da başka amaçlarla örtü olayına yumuşak yaklaşırken, Hollanda’da İslâma karşı önyargıları masaya yatırmak isteyen Hollandalı iki san'atçı kendi imzalarını taşıyan farklı türban tasarımlarını sergiledi. Konuyla ilgili haberler bazı gazetelerde yer aldı.

Bir süre önce gazeteci Mehmet Ali Bulut, Bediüzzaman Hazretlerinin ‘Şuâlar’ isimli eserinden ilhamen 2009 yılında başörtüsüne ülkemizde daha hoşgörülü bakılacağını ve örtülülerin rahat bir nefes alabileceklerini ima eden bir yazı yazmıştı internette.

Said Hafızoğlu’nun “Chicago’da İslâma güzel tanıtım,” Umut Yavuz’un, “Brüksel’de ezanlar susmuyor,” “Hac yolculuğu Romen Müslümanları birleştirdi” ve “Almanya İslâmı benimsedi” haberleri ve Halil Uslu’nun Hollanda izlenimlerinden bahseden “Avrupa’da vatan sevgisi” ve Genç Yaklaşım dergisinin Ağustos 2008 sayısında belirtildiği gibi İslâm artık Avrupa’nın (Batının) bir numaralı gündemidir, Elhamdülillah.

Cenâb-ı Allah (cc) murad edince elbette çok zor görünen olaylar bile beklenmedik bir şekilde tezahür eder. Yeter ki biz lâyık olalım ve üzerimize düşen vazifeyi bihakkın yerine getirelim. Risâle-i Nurları insanlara ulaştırmak iman hizmeti olduğu için dünyadaki bütün meselelerden daha önemlidir. Merhum Albay Hulusi Yahyagil Ağabey asker olduğu halde, hayatının en büyük gayesinin ve vazifesinin iman ve Kur’ân hizmeti olduğunu hayatıyla ispatlamasıdır. Kâzım Güleçyüz’ün ifade ettiği gibi zındıka komitesi için en büyük tehlike (Hasan Ali Yücel’in itirafıyla) Nur Risâleleridir. Bir ara Prof. Dr Cahit Tanyol yazmıştı: “Bir de baktık ki, Nutuk’un karşısında Nur Risâleleri gürül gürül okunuyor. Bizim devlet imkânları ile yapamadığımızı Said Nursî tek başına gerçekleştirdi.”

Not: Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederim. Bursalı Mehmet Çakmak ve Hacı Ali Bakgör amcalara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine Cenâb-ı Allah’tan sabr-ı Cemil dilerim.

H. KÜBRA AKDEMİR

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush pişmanmış! Bush pişmanmış! Bush pişmanmış!

  Böyle Müslümanlık olmaz

  Askersiz ülke 60. yılını kutluyor

  Hollanda’ya kar yağdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır