"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Yunanistan’da tansiyon düşmüyor

Yunanistan’da, 16 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesi ardından başlayan olaylar 6. gününe girerken, ülkede dün de genel greve gidildi. Tepkilerin merkezindeki hükümete erken seçim baskısı artıyor.

MUHALEFET KIZGIN

Ana muhalefet PASOK’un lideri Yorgo Papandreu, “Bu ilk değil, tek neden bu yaşadığımız kriz de değil. Ne yazık ki kurumsal bir krizle, hükümetin yargıya müdahalesiyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Yunanistan tedirgin

YUNANİSTAN Başbakanı Kostas Karamanlis, ‘’Şiddet uygulayan vandalların demokrasi düşmanı olduğunu’’ söyleyerek birlik çağrısında bulundu. Karamanlis, bütün televizyon kanallarından canlı yayımlanan açıklamasında, 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos’un geçen Cumartesi gecesi polis kurşunu ile vefat etmesinin ardından Yunanistan’ı savaş alanına çeviren olaylar hakkında konuştu. ‘’Gerek hükümet, gerekse bütün siyasî partilerin görevlerinin, demokrasi karşıtlarına karşı koymak olduğunu’’ söyleyen Karamanlis, parti çıkarlarına uygun demeçlerin sırası olmadığını belirtti. Hükümetin ücret politikasını protesto etmek ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle yarın yapılacak genel grev çerçevesinde planlanan gösterilere de değinen Karamanlis, ‘’ Çalışanların haklarını aramak için yarın yapacakları gösterilerin ertelenmesini istedim. Bunlar şiddet yanlılarınca kullanılmamalıdır. Hepimiz şiddet kullanımı, soygun, yağma, ve kundaklama gibi hareketler karşısında birlik olmalıyız. Bu bizim yükümlülüğümüzdür. Hükümet olayları kararlı ve soğukkanlı bir biçimde ele almaktadır’’ diye konuştu. Bu arada, Grigoropulos’un akşamüstü Atina’nın güneyindeki Palio Faliro semti mezarlığında toprağa verilmesinin ardından Atina’da yeniden olaylar çıktı. Yunan televizyonları, Palio Faliro semtinde bir polisin havaya ateş açtığını öne sürdü. Şehrin güney semtlerinin yanı sıra, Atina merkezindeki Sindagma meydanı ve çevre cadde ile sokaklarda, Atina Teknik Üniversitesi civarında da polisle göstericiler arasında göz yaşartıcı gaz, taş, sopa ve Molotof kokteyllerinin kullanıldığı çatışmalar çıktığı bildirildi. Yunan televizyonları yıkıp yakma olaylarını ‘’Vandalizm ve beyinsizlik’’ olarak niteledi. Hükümeti ve polisi de yetersizlikle suçlayan televizyonlar, vatandaşların mallarını ve canlarını korumak için sokağa inmek zorunda kaldığını ifade etti.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yunanistan’da tansiyon düşmüyor

  DÜNYADA, KURBAN SEVİNCİ DEVAM ETTİ

  Yine toplu mezar, yine iskelet

  “Gazze'ye özgürlük”

  Bush, 11 Eylül sonrasını savundu

  FARC militanına ödü

  “Ekonomik Güvenlik Birliği”

  Albright ile Cohen'e "ikiyüzlülük" iddiası

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır