"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İstanbul’da Çin’e protesto

Doğu Türkistanlılardan oluşan ve bazıları el ile ayaklarını zincirleyen bir grup, “insan hakları ihlâlinde bulunduğu” iddiasıyla Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Grup adına basın açıklaması yapan Doğu Türkistan İnsan Hakları Platformu üyesi Celal Rahmanoğlu, İnsan Hakları Günü’nün 60. yılı kutlanırken, eşitlik, kardeşlik ve barışın yayılmasını istediklerini söyledi.


HERKESİN ORTAK GÖREVİ

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnsan haklarının dünyadaki her birey bakımından hayatın

AB üyeliği, millî politika olursa bu konu çözülür

MERKEZİ Almanya’nın Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı’nda Friedrich Naumann Vakfı işbirliğiyle ‘’Avrupa Yolunda Türkiye’


  Atina-İstanbul uçak seferleri iptal

YUNANİSTAN'DAKİ genel grev sebebiyle Atina-İstanbul ve İstanbul-Atina uçak seferleri iptal edildi.


  AB Zirvesi bugün Brüksel’de başlıyor

AB devlet ve hükümet başkanlarının bugün başlayacak zirvesinde AB Komisyonu’nun teklif ettiği 200 milyar avroluk ekonomik teşvik paketi, sera gazı salınımının düşürülmesini öngören iklim değişikliği paketi ve İrlanda’daki referandum mağlubiyetinin ardından belirsizliğe giren AB’nin yeni anayasası Lizbon Anlaşması’nın yürürlüğe giriş takvimi tartışılacak.


  Faizci 1, ücretli 5 ödüyor

İşçi ve memurlar, vergi yükünü taşımaya devam ediyor. Bankada parası olanlar 1 öderken, ücretlilerin ödediği vergi 5 olarak belirlendi.


  Vali Güler’in annesi vefat etti

İSTANBUL Valisi Muammer Güler’in annesi Lütfiye Güler (80) vefat etti. Alınan bilgiye göre, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Lütfiye Güler’in cenazesi, bugün Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


  Bingöl’de feci kaza: 5 ölü

BİNGÖL-ELAZIĞ kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.


  Hindistan’da facia: 63 ölü

HİNDİSTAN'DA bir yolcu otobüsünün benzin deposunun alev almasıyla çıkan yangında 63 kişi öldü.


  Tüzmen: IMF ile anlaşma bayramdan sonra

EVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, IMF ile ilgili yapılan çalışmaların bayramdan sonr hızlanacağını söyledi.


  İşçi çıkarmak çare değil

İZMİR Genç İş Adamları Derneği (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlu, ‘’Ekonomik krize karşı işçi çıkarmayı seçenek olarak görmüyoruz’’ dedi.


  Çelik: Gönül köprüleri kurulsaydı terör olmazdı

MİLLî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bugün başlatılan gönül köprüleri, 25 -30 yıl önce başlasaydı bugün terör olmazdı” dedi.


  Köşk’ün kapısı vatandaşa açık

CUMHURBAŞKANLIĞI Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Çankaya Köşkü’nü 2008 yılının 10 ayında 22 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirtti.


  Kutsal topraklarda 35 hacı ve hacı adayı öldü

SUUDİ Arabistan’ın Mekke ve Medine kentlerinde ölen Türk hacı adayı ve hacı sayısının 35’e yükseldiği bildirildi.


  DOĞU’DA KARLI GÜNLER

DOĞU Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.


  Kınalı eller okuma yazma kursunda

VAN ve ilçelerinde Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan okuma-yazma kurslarına 10 bin 907’si kadın olmak üzere 13 bin 606 kişi katıldı.


  ‘Sınırsız’ bayramlaşmada izdiham

HATAY'IN Yayladağı ilçesindeki sınır ötesi bayramlaşmada izdiham yaşandı.


  Kamu bilgisayarlarını TÜBİTAK koruyacak

TÜBİTAK, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi ve iletişim sistemlerine yönelik, bilgi sızması, bilgisayarın çökertilmesi, web sitesinin ele geçirilmesi gibi siber saldırıları engellemek için Ankara’da ‘’Elektronik Ortam Savunma Merkezi’’ kuruyor.


  İmamlardan eğitime örnek destek

KARS'IN Sarıkamış ilçesinde din görevlileri, kendi aralarında topladıkları parayla yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına burs veriyor.


  Boğaziçi Üniversitesi’ne Konfüçyüs Enstitüsü

BOĞAZİÇİ Üniversitesi (BÜ) ile Şanghay Üniversitesi arasında Konfüçyüs Enstitüsü kurulmasını öngören anlaşma ve akademik işbirliği yapılmasına ilişkin anlayış muhtırası imzalandı.


  Ümraniye’de, Çeçenistanlı bir kişi öldürüldü

ÇEÇENİSTAN ordusunda bir dönem görev yaptığı öne sürülen kişi, Ümraniye’de başından silâhla vurularak öldürüldü.


  Halil Gönenç Hocaefendi’nin eşi duâlarla uğurlandı

BAYRAMIN birinci günü vefat eden Halil Gönenç Hocaefendi’nin eşi Makbule Gönenç (70), dün yolculuğuna duâlarla uğurlandı.


  İbn-i Sina Hastanesi, Avrupa’da ‘’Referans Merkezi’’ seçildi

CERRAHÎ ve kemoterapi gibi tedavi yöntemlerinden sonuç alınamayacak durumda ve karaciğere yayılmış olan (metastaz) tümörlerin zamanla küçülmesini sağlayan ‘’Radyonüklit’’ tedavi yönteminin uygulandığı Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi, Avrupa’da ‘’Referans Merkezi’’ kabul edildi.


  Özürlüye evde bakım ücreti umut oldu

GÜNLÜK ihtiyaçlarını karşılayamayan özürlü vatandaşların bakımı için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunca (SHÇEK) yapılan evde bakım ücreti ödenmesi özürlü birey ve yakınları için umut oldu.


  İzmir’de 36 saat su kesintisi

İZMİR’İN Konak ilçesinde 36 saatlik su kesintisi yapılacağı bildirildi.


  Çalışanlar kırgın

Türkiye’de çalışanların iş yerlerindeki üst düzey yöneticilerinin çok yüksek ücret aldıklarına inandıkları ortaya çıktı.


  Demiryolları da gözleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, demiryollarının güzergâhlarında hava durumlarına ilişkin bilgilere ulaşılabilecek, ‘’Demiryolları Hava Tahmin Sistemi’’ bu ay içerisinde hizmete girecek.


  Bakırcılık tarihe karışıyor

Sİİrt’te köklü bir tarihî geçmişe sahip olan bakırcılık mesleğinin kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi..


  Yeter ki eğitim artsın

Hatay'da okuma-yazması olmayanların mühürlerini kazıyan esnafın işi, eğitim düzeyi yükseldikçe azalıyor ancak onlar buna üzülmüyor.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır