"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Rize, Termal turizm merkezi olacak

SAHİP olduğu Ayder, İkizdere kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile önemli turizm değerlerini barındıran Rize, bu özelliklerini kullanarak ilerleyen yıllarda Türkiye’nin önde gelen termal merkezlerinden olmak ve turizmden aldığı payı artırmak istiyor.

Hayatın stresinden ve yoğun temposundan uzaklaşmak isteyenlerin aklına ilk gelen yerlerden biri olan Ayder Yaylası, 1987 yılında turizm merkezi ilan edildi. Ayder Yaylası’nın en önemli özellikleri astıma iyi geldiği söylenen havası, balı ve kaplıcaları. Ayder’deki doğa ile bütünleşmiş yayla evlerine oteller, pansiyonlar ve kamp yapmak için gelenlerin kurduğu çadır ve karavanlar eşlik ediyor. Yaylada 1992 yılında açılan kaplıcalarda her yıl 100 bine yakın yerli ve yabancı turist şifa arıyor. 260 metre derinlikten 55 derece sıcaklıkta çıkan kaplıca suyu, tesiste yaklaşık 40 derece civarında oluyor. Rize’deki ikinci termal tesis ise İkizdere ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta Ilıca köyü sınırları içinde yaklaşık 3 ay önce hizmete girdi. Etrafı ormanlarla çevrili olan 348 yatak kapasiteli tesislerde, fizik tedavi merkezi, erkek ve bayan kuaför salonları, restoranlar, toplantı salonları ile 3 kapalı 1 açık kaplıca havuzu, 18 özel banyo bulunuyor. Tesislerde otelin dışında 5 villa ile 20 apart daire hizmet veriyor. Tesislerde kullanılan ve yerin 268 metre altından biri 70, diğeri 72 derece sıcaklıkta çıkan iki kaplıca suyunun, sahip olduğu 4 bin 600 mineral oranı ile dünyanın en kaliteli 5 suyu arasında olduğu belirtiliyor. Suyun, tesislere geldiğinde sıcaklığı 41 derece civarında oluyor. Her iki kaplıca suyunun da romatizma, eklem, sinirsel rahatsızlıklara, sindirim, dolaşım sistemi düzensizliklerine, idrar, solunum yolları, kadın hastalıkları ile cilt hastalıkları gibi pek çok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kayıtdışı azalmadı

  Rize, Termal turizm merkezi olacak

  Ekonomik krize inat, yatırım

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır