"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray’ın üç silâhşörleri: Servet, Ayhan ve Meira

Galatasaray, sezonun başlamasından itibaren 25 resmî maç oynarken, sarı-kırmızılı ekibin en istikrarlı isimleri Servet Çetin, Fernando Meira ve Ayhan Akman oldu.

Sezona TFF Süper Kupa ile ''Merhaba'' diyen ve ardından Türkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda müsabakalar oynayan Galatasaray'da özellikle Servet Çetin, sergilediği mücadeleyle en dikkat çeken isim oldu.

Servet Çetin, sarı-kırmızılı takımın TFF Süper Kupa'da 1, Turkcell Süper Lig'de 14, UEFA Kupası'nda 6, Şampiyonlar Ligi ile Fortis Türkiye Kupası'nda ise 2'şer olmak üzere yaptığı toplam 25 maçın tamamında sahada kalarak, hiç fire vermedi.

Toplam bu sezon 2 bin 250 dakika Galatasaray forması giyen Servet, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da takımının en istikrarlı ismi olmayı başardı.

Yaşadığı sakatlıklara rağmen formasını bırakmayan, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılan derbi maçta elmacık kemiği kırılmasına karşın, cerrahi operasyon geçirdikten sonra maske takarak 4 gün sonra Fortis Türkiye Kupası'ndaki Kayserispor mücadelesinde takımdaki yerini alan Servet, taraftarların da en sevdiği isimler arasında yer aldı.

GÖREV ADAMI MEIRA

Galatasaray'In sezon başında Almanya'nın Stuttgart takımından transfer ettiği Portekizli defans oyuncusu Fernando Meira, istikkarlı futboluyla alkış alırken, teknik direktör Michael Skibbe'nin de zaman zaman değişen oyun kurgusunda kilit isim görevi üstlendi. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon yaptığı 25 resmi maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkan, sadece Turkcell Süper Lig'deki Hacettepe maçında ilk 45 dakika görev yapan Fernando Meria, görev yaptığı 2 bin 205 dakikayla Servet Çetin'in ardından en fazla sahada kalan ikinci isim unvanını aldı. Portekizli oyuncu, sarı-kırmızılı takımda sakatların yoğunluğundan dolayı ön liberoda yaşanan sıkıntı sebebiyle, teknik direktör Michael Skibbe tarafından bu mevkide görevlendirilirken, burada da sergilediği futbolla görev adamı olduğunu gösterdi.

AYHAN, ORTA SAHANIN DİNAMOSU

SarI-kIrmIzILI ekipte orta sahanın dinamosu olarak dikkat çeken Ayhan Akman, savunma oyuncuları Servet Çetin ve Fernando Meira'nın ardından takımda teknik direktör Michael Skibbe'nin en fazla tercih ettiği üçüncü isim oldu. Galatasaray'da bu sezon 22 resmî maçta forma giyen ve sahada bin 908 dakika kalan Ayhan, ligdeki Eskişehirspor maçında kırmızı kart görerek bir maç ceza alırken, takımının da orta sahada en önemli isimlerinden biri olarak, teknik direktör Skibbe'nin tercihleri arasına girdi. Ayhan, sarı kart cezasından dolayı cuma günkü Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.

11.12.2008


 

Lider Bursaspor’a hazırlanıyor

Trabzonspor, hafta sonu deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Serkan ve Tolga katılmadı.

Kocaelispor maçında sakatlanan Serkan'ın tedavisinin sürdüğü ve Bursaspor maçına büyük ihtimalle yetişeceği kaydedildi.

Bordo-mavili futbolcular, antrenmanda koşunun ardından çift kale maç yaptılar. Yanal, futbolculara sık sık uyarılarda bulundu.

Trabzonspor, bugün yapacağı antrenmanla Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

11.12.2008


 

Biglia şimdi de G.Saray’ın gündeminde

Belçİka'nIn Birinci Lig takımlarından RSC Anderlecht'te forma giyen Arjantinli Lucas Biglia ile Galatasaray'ın da ilgilendiği öğrenildi.

Belçika'nın en yüksek trajlı gazetelerinden HLN, bugünkü haberinde, Fenerbahçe'nin de gündeminde olan futbolcu için Galatasaray'ın devrede olduğunu yazdı. RSC Anderlecht Kulübü'nün Biglia'nın transferi için yüksek bir fiyat istediği belirtilen haberde, kulübün bu transferden gelecek parayı, gelecek sezon transferi için kullanacağını belirtildi.

11.12.2008


 

Beşiktaş’ın “kayıp” yabancısı Seric

Turkcell Süper Lig'de üst üste aldığı yenilgilerle zirvenin uzağına düşen Beşiktaş'ın Hırvat oyuncusu Anthony Seric, formaya hasret kaldı.

Sezon başında Yunanistan'ın Panathinaikos takımından bonservis ücreti ödenmeden alınan sol kanat oyuncusu, şu ana dek sadece 4 resmî maçta forma şansı bulabildi. Siyah-beyazlı kulübün 2 artı 1 yıl opsiyonlu olmak üzere sözleşme imzaladığı ve ucuz maliyeti sebebiyle kadroya dahil edilen Seric, takımda görev alan teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli tarafından fazla tercih edilmedi. Ligde şu ana dek sadece 1 kez forma giyen Hırvat oyuncu, UEFA Kupası'nda 2, Fortis Türkiye Kupası'nda da 1 kez görev aldı. Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı 20 resmî maçın sadece 4'ünde sahaya ilk 11'de çıkan Seric, 3 karşılaşmada 90 dakika oynadı. Bir maçta 45 dakika görev alan siyah-beyazlı oyuncu, böylece toplam 315 dakika sahada kalabildi.

11.12.2008


 

Futbolseverler frikik gollerini özledi

Futbolseverler Turkcell Süper Lig'de frikik gollerine hasret kaldı.

Ligin geride kalan 14 haftasında serbest vuruşlardan sadece 5 gol atılırken, Konyasporlu Kaue ile Bursasporlu Romaschenko 2'şer kez fileleri havalanırdı. Diğer frikik golünde ise Kayserisporlu Mehmet Topuz'un imzası var. Bu arada, Fenerbahçeli Alex, Roberto Carlos ve Vederson, Galatasaraylı Lincoln ile Beşiktaşlı Delgado ve Tello gibi geçtiğimiz yılların usta frikikçilerinin ise henüz ligde siftahı yok. Turkcell Süper Lig'de geçen sezon serbest vuruşlardan toplam 19 gol atılmış, bunlardan 4'ünü Sivassporlu Mohamed Ali Kurtuluş, 3'ünü de Beşiktaşlı Tello filelere göndermişti.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır