"Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

ABD SIFIRA ÇOK YAKLAŞTI

ABD Merkez Bankası (Fed) yüzde 1 olan gösterge faiz oranını yüzde 0,25'e indirdi. Fed, 30 Nisan'da yüzde 2'ye çektiği gösterge faiz oranını, 8 Ekim'de yarım puan daha indirerek yüzde 1,5'e, 19 Ekim'de de yüzde 1'e indirmişti. 8 Ekim'de Avrupa, İngiltere, Kanada ve İsveç Merkez Bankaları da faiz oranlarını yarımşar puan düşürmüşlerdi.

İSVEÇ'İN HEDEFİ YÜZDE 1

İsveç'te de, finans kriziyle birlikte faizler sürekli olarak düşüşte. İsveç hükümeti konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu anda yüzde 4 seviyelerinde olan faizlerin daha da düşeceğinin ve önümüzdeki bir sene içerisinde bu oranların yüzde 1'lere kadar gerileyeceğinin işaretini verdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yüzde 1 olan gösterge faiz oranını yüzde 0,25’e indirdi. Fed’in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) önceki gün yaptığı toplantıda, yüzde 1 olan gösterge faiz oranını yüzde 0,75 puan indirerek yüzde 0,25 yaptı. Faiz oranını 1’den 0,25’e çeken ABD Merkez Bankası (FED), “sürdürülebilir ekonomik büyümenin yeniden başlatılması ve fiyat istikrarının sağlanması için gereken tüm araçların kullanılacağını” açıkladı. Faiz oranını Temmuz 1954’deki rekor oranına çeken FED, yaptığı açıklamada, “istisna derecede düşük bu oranların belirli bir süre korunacağı” belirtildi. Fed faiz indiriminin ardından Hong Kong ve Kuveyt Merkez Bankaları da faiz indirdi. Fiili olarak merkez bankası olarak çalışan Hong Kong Malî Otoritesi, faiz oranlarını tarihinin en düşük seviyesine düşürdü. Buna göre, faiz oranları yüzde 1,5’den yüzde 0,5’e geriledi. Kuveyt Merkez Bankası da iskonto oranını yüzde 0,50 indirerek yüzde 3,75 yaptı.

İSVEÇ DE FAİZLERİ

YÜZDE 1’E DÜŞÜRECEK

Şuan faizlerin yüzde dörde yakın seviyede seyrettiği İsveç’te, finans kriziyle birlikte faizler sürekli olarak düşüşte. Hatta İsveç hükümeti konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu faizlerin daha da düşeceğini ve bir sene içerisinde bu oranların yüzde birleri bulacağını kaydetti. Konuyla ilgili hükümet adına bir açıklama yapma ihtiyacı duyan İsveç Finans Bakanı Anders Borg, faiz oranın yüzde birleri bulağını iddia etti. Banka yetkilileri faizlerin yüzde birlere kadar inmesi için bir yıl beklemeye bile gerek olmadığını ve hatta yazdan önce bu orana kesin ulaşılacağını dile getirdiler. İsveç’te faizler düşerken, iyice dibe vuran gayrimenkul fiyatlarının da yükselişe geçmesi bekleniyor. Washington/Stockholm/Hong Kong/Kuveyt/aa-cihan

18.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  ABD SIFIRA ÇOK YAKLAŞTI

  Rakamlar alarm veriyor

  MÜSİAD: IMF’ye ihtiyaç yok

  TÜSİAD: Küçülme bekliyoruz

  Beylikdüzü’nün lezzet durağı: Beycezade

  283 bin kişiye daha KEY

  DB’den istihdama 500 milyon dolar destek

  6 milyar avroluk hibeyi kaçırmayalım

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır