"Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

G.Saray, Bordeaux'la eşleşti

GALATASARAY UEFA Kupası 3. turunda Fransa'nın Bordoeaux takımı ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindedün yapılan kura çekimi sonunda, (B) Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak 3. tura yükselen Galatasaray'ın bu turdaki rakibi, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayan Fransız ekibi Bordeaux oldu.

UEFA Kupası'nda 3. tur ilk maçları 18-19 Şubat 2009, rövanşlar ise 26 Şubat 2009 tarihinde oynanacak.Galatasaray, ilk maçta Fransa'da Bordoeaux'ya konuk olurken, rövanş maçında rakibini Ali Sami Yen Stadı'nda ağırlayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, tur atlaması halinde, Hollanda'nın NEC Nijmegen ile Almanya'nın Hamburg SV eşleşmesi sonucunda turu geçen takımla bir üst turda karşı karşıya gelecek. Bu turdaki ilk maçlar 12 Mart 2009'da, rövanşları ise 18-19 Mart 2009 tarihlerinde yapılacak. UEFA Kupasında eşleşmeler şöyle:

DİŞE DİŞ MÜCADELELER OLACAK

Werder Bremen-AC Milan, Olympiakos-Saint-Etienne, Aston Villa-CSKA Moskova, Shakthar Donetsk-Tottenham, Fiorentina-AFC Ajax, Zenit-Stuttgart, Paris Saint-Germain-Wolfsburg, FC Braga-Standard Liege, Dinamo Kiev-Valencia, Sampdoria-Metalist Kharkiv, Kopenhag-Manchester City, Aalbor -Deportivo La Coruna, Olympiakos -Saint-Etienne, Fiorentina-AFC Ajax.

20.12.2008


 

BEŞİKTAŞ DERBİ YOKSULU

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008'in son derbisinde 21 Aralık Pazar günü Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak olan Beşiktaş, son dönemde ezeli rakiplerini deplasmanda yenemiyor.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray ve Fenerbahçe ile son 4 sezonda rakip sahalarda yaptığı lig derbilerinde galip gelemedi. Ligde son 4 sezonda ezeli rakipleriyle deplasmanda 7 maça çıkan ''Kara Kartallar'', bunlardan 5'ini yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, taraftarlarını dış sahada hiç sevindiremedi. Beşiktaş, deplasmandaki son 7 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 7 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü.

DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Öte yandan Beşiktaş bu sezon rakip sahalardaki karşılaşmalarda galip gelmekte zorlanıyor. Sezon başından bu yana BJK İnönü Stadı dışında 7 maça çıkan siyah-beyazlılar, sadece 2'sini kazanabilirken, 3'ünde berabere kaldı, 2'sini ise yitirdi. Deplasman maçlarında toplam 8 gol atıp, 7 gol yiyen ve 9 puan toplayan ''Kara Kartallar'', 7. haftadaki 3-1'lik Gençlerbirliği galibiyetinin ardından oynadığı son 3 dış saha maçını da kazanamadı. Rakip sahalardaki 7 maçın 3'ünde gol atamayan Beşiktaş, 2'sinde ise gol yemedi.

G.Saray evinde yenilmedi

GALATASARAY iç sahadaki 7 maçından 6'sını kazanırken, 1'inde berabere kaldı, rakiplerine hiç yenilmedi. Ali Sami Yen Stadı'ndaki lig maçlarında toplam 20 gol atıp, kalesinde sadece 5 gol gören sarı-kırmızılı ekip, kendi evinde 19 puan topladı. Kendi evinde tek puan kaybını 3. haftada 1-1'lik Antalyaspor maçında yaşayan ''Cim Bom'', seyirci önündeki son 5 maçtan ise galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray, sahasındaki 7 maçın 2'sini gol yemeden tamamladı, kalan 5 maçta ise kalesinde birer gol gördü.

20.12.2008


 

BİLET ÇİLESİ

Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi karşılaşması için siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan biletlerin satışı yapıldı.

BJK İnönü Stadı'nda bilet satış gişesinde satışa sunulan biletler, yaklaşık 40 dakikada tükendi. Beşiktaşlı taraftarlar bilet almak için erken saatlerde stada gelirken, zaman zaman güvenlik güçleriyle taraftarlar arasında arbede yaşandı. Emniyet güçleri bazı taraftarların sıraya girmeden bilet almaya çalışmaları sebebiyle satışları bir süre durdurdu. Taraftarların sıraya girmesiyle, bilet satışına devam edildi. Taraftarlar, kimlikliklerinin fotokopisi karşılığında en fazla 2 bilet aldı. FOTOĞRAF: CİHAN

20.12.2008


 

Trabzonspor, Eskişehirspor önünde moral arıyor

TRABZONSPOR, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bugün karşılaşacağı Eskişehirspor'a bugüne kadar evinde hiç yenilmedi.

Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Trabzonspor'un lige çıktığı 1974-75 sezonunda iki takım arasında başlayan serüvende 28 maç yapıldı. Bordo-mavililerin galibiyetlerde 11-4 üstünlüğü bulunuyor. 13 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, 31 gol atarken kalesinde 11 gol gördü. Trabzonspor ile Eskişehirspor en son kırmızı-siyahlı takımın ligden düştüğü 1995-96 sezonunda karşı karşıya geldi. Trabzonspor, sahasında rakibi karşısında 7-1'lik skorla en farklı galibiyetini alırken, deplasmandan da 2-0'lık galibiyetle döndü. Öte yandan Trabzonspor kulübünden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Sadri Şener'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle farklı bir boyut kazanan son günlerdeki gelişmeler üzerine taraftarların sağduyuya davet edildiği belirtildi.

20.12.2008


 

Potada Avrupa'da 2'de 2 yaptık

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonunun 8. haftasını Türk takımları 2 galibiyetle kapatırlarken, 8. hafta maçları sonunda 12'şer puanla Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu'nda, Efes Pilsen de (D) Grubu'nda 3. sıraya yükseldiler.

Evsahibi takımların 12 maçtan 8'ini kazandıkları bu haftada Türk ekiplerinden Efes Pilsen, İstanbul'da 9 sayı farkla yenildiği Yunan rakibi BC Panionios on Telecoms'u, Atina'da 14 sayı farkla yenmeyi başardı. Böylece lacivert-beyazlılar hem 4. galibiyetini alırlarken, hem de rakibine sayı averajı üstünlüğü sağlayarak gruptan çıkma yolunda hayli umutlandılar.

F.BAHÇE'NİN HASRETİ BİTTİ

Fenerbahçe Ülker ise evinde İspanyol rakibi DKV Joventut Badalona önünde farklı skorla galip geldi ve 3 maçtır süren galibiyet hasretine son vererek, gruptan çıkma şansını sürdürdü. (B) Grubu'nun son sırasında yer alan Litvanya ekibi BC Zalgiris Kaunas'ın ilk galibiyetini almasıyla, ligde bu sezon galibiyetle tanışamayan tek ekip olarak (A) Grubu'nun son sırasında bulunan Fransız ekibi Le Mans Sarthe Basket kaldı. Ligin 8. hafta mücadeleleri sonunda, 15 puanla (B) Grubu'nda İspanya'nın Regal FC Barcelona, 14'er puan ve averajla da (A) Grubu'nda Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos, (C) Grubu'nda İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria ve (D) Grubu'nda da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımları lider durumda bulunuyorlar.

HAFTANIN MVP'Sİ BECİROVİÇ

Ligde 8. haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, İtalya'nın Lottomatica Roma takımının 27 yaşında ve 1.95 metre boyundaki Sloven oyuncusu Sani Beciroviç aldı. Sani Beciroviç, takımının evinde Slovenya'nın Union Olimpija Ljubljana takımını uzatmada 74-69 yendiği maçta 31.5 dakika sahada kaldı. Sloven oyuncu, bu sürede 23 sayı, 7 ribaunt (1 hücum-6 savunma), 5 asist, 2 top çalma ve 1 blokluk performansıyla 38 puan topladı ve haftanın ''MVP''si olmaya hak kazandı.

20.12.2008


 

Kutluay birkaç yıl içinde basketbolu bırakacak

TÜRKİYE Basketbol 2. Ligi takımlarından İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) tecrübeli oyuncusu İbrahim Kutluay, birkaç yıl içinde basketbolu bırakmayı düşündüğünü belirterek, Fenerbahçe'den spor yöneticiliği konusunda gelecek teklifleri kabul edeceğini söyledi

. İbrahim, (A) Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ve basketbol spikeri Murat Murathanoğlu ile Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Okulu'nda katıldığı söyleşide öğrencilerin sorularını cevapladı. Tecrübeli oyuncu, birkaç yıl içinde basketbolu bırakmayı düşündüğünü belirterek, ''Avrupa ve Türkiye'de edindiğim tecrübeleri değerlendirebileceğim bir iş ortamı yaratmak istiyorum. Antrenör olmayı düşünmüyorum. Basketbol ya da spor yöneticiliği olabilir. Yaptığım hizmetler, düşünce ve isteklerim doğrultusunda Fenerbahçe'den teklif gelirse seve seve kabul ederim'' diye konuştu.

20.12.2008


 

Hidayet 11 sayı attı, Magic Spurs'ü 90-78 yendi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında san Antonio Spurs'ü 90-78 yendi. Amyway Arena'da yapılan ve 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmada, Türkoğlu, 11 sayı attı, 4 savunma ribauntu aldı, 3 asist yaptı ve 1 de top çaldı. 2 sayılık atışlarda 8'de 5 ve serbest atışlarda 3'de 1 isabet bulan Türkoğlu, 4 kez denediği 3 sayılık atışlarda ise başarılı olamadı. Magic'de 24 sayıyla Jameer Nelson, 15 sayıyla Rashard Lewis, 14 sayıyla da Dwight Howard göz doldurdu.

20.12.2008


 

Ümit Özat'tan Şubat'ta futbola dönme sinyali

ALMANYA Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden 1. FC Köln'ün takım kaptanı Ümit Özat, gelecek yılın şubat ayında yeniden sahalara dönmek istediğini söyledi. Bir süre önce sahada maç sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve kalp rahatsızlığı tespit edilen Ümit, ''Kölner Express'' gazetesine yaptığı açıklamada, futbola döneceğine olan inancının yüksek olduğunu belirterek, ''Şubat ayında yeniden futbola dönmek istiyorum'' dedi. Ümit, İstanbul'da eşi Nurdan, çocukları Dilara ve Ali Ümit ile birlikte tatilde olduğunu ifade ederek, ''Eşim ve çocuklarım 9 Ocakta Köln'e dönecekler. Ben FC Köln'ün Belek'teki devre arası kampına katılıp arkadaşlarıma destek olacağım'' açıklamasını yaptı.

20.12.2008


 

Yaşlı yıldızlar boşta

Oynadıkları yıllarda dünya futboluna damgasını vuran, ülkelerinin mili takımlarında oynayan, tüm kamuoyu tarafında bilinen, birçok futbolcunun kendilerine örnek aldığı futbol cambazları şu anda yedek kulübelerinde oturuyorlar. Eski günlerini özlemle yâd ediyorlar. O eski şatafatlı günler onlar için uzakta kalmışa benziyor. El üstünde tutulan, kendileriyle milyar dolarlık anlaşma imzalayan reklâm şirketleri belki de onları artık maziye havale etmiştir. İşte onlardan birkaçını yazalım.

Andriy Shevchenko: Sezon başında büyük umutlarla yuvası Milan'a geri getirilen, kendisinden farklı bir performans beklenilen oyuncu, şu anki performansı eskiden göstermiş olduğu performanstan epey uzakta görünüyor. Şu anlık beklentileri boşa çıkarmışa benziyor. Chelsea'de çoğu maça yedek başlayan oyuncu bu geleneği şimdi Milan'da da tekrarlıyor. Sezon başında başı sakatlıkla dert olan oyuncu iyileştiğinde kendini kulübede buluyor. Ronaldinho'nun gelmesiyle taraftarın gözünde düşen oyuncu yine eski günlerine dönmek istiyorsa çok çalışmalıdır.

Hernan Crespo: İtalya'da İnter yedek kulübesinde oturuyor. Sezon başında Galatasaray'ın hararetli isteğine cevap vermeyip, İnter'de kalmıştı. Bir zaman Chelsea'de Morinho ile yıldızı barışmayan bu oyuncu, yeni takımında da aralarındaki buzlar erimemişe benziyor. Aynı kaderi mili takımında yaşamıyor değil. Anlaşılan Crespo artık emekliliğe ayrılıp evine gitmeli ya da inadı bırakıp küçük takımlarda oynamalı. Galatasaray'a gelmemesi ona yaramadı. İnter'de bu kadar genç oyuncu varken onun oynaması uzak ihtimaldi.

Luis Figo: Arap ülkelerine gideceği yönünde çok haber çıkmasına rağmen o İnter'de kalmayı tercih etti. Hayatı başarılarla dolu olan yıldız oyuncu tribünlerdeki 50 bin seyirci gibi sadece oyuna bakla yetiniyor. Genç yeteneklere sahip olan İnter'de artık bu oyuncuların sakat ya da ceza almasını bekliyor. Quaeresma, Mancini, Muntari gibi genç yıldızlar varken onun on bire girmesi beklenilmezdi. Futbolu bırakıp, tecrübelerini gençlere aktarmak için teknik direktör olması daha iyi olmaz mı?

Ayrıca Garry Neville, Alex, Francesca Toldo,J erzy Dudek, Michel Salgado, Luis Garcia, Javier Saviola gibi yaşlı yıldızlar da kendi kulüplerinde yedek kalıyorlar. Ara transfer dönemi yaklaşırken bu oyuncular üzerinde muhakkak ki çok transfer spekülasyonları yapılacak. Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u getirmekle, elde ettiği forma gelirlerinde artışı düşündüğümüzde bu yıldızların alınması pekala iyi olabilir. Hazır ekonomik kriz varken.

ÇETİN KASKA

20.12.2008


 

Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri

Chelsea (İngiltere) - Juventus (İtalya)

Villarreal (İspanya) - Panathinaikos (Yunanistan)

S. Lizbon (Portekiz) - Bayern Münih (Almanya)

Atletico Madrid (İspanya) - Porto (Portekiz)

Olympique Lyon (Fransa) - Barcelona (İspanya)

Real Madrid (İspanya) - Liverpool (İngiltere)

Arsenal (İngiltere) - Roma (İtalya)

İnter (İtalya) - Manchester United (İngiltere)

20.12.2008


 

TÜRKCELL SÜPER LİG

Bugün:

14.00 İstanbul B.Bld.-Kocaelispor Olimpiyat)

14.00 Hacettepe-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs)

19.00 Trabzonspor-Eskişehirspor (Avni Aker)

21 Aralık Pazar:

14.00 Denizlispor-Ankaragücü (Denizli Atatürk)

14.00 Gençlerbirliği-Sivasspor(Ankara 19 Mayıs)

14.00 Antalyaspor-Ankaraspor (Antalya Atatürk)

15.00 Gaziantepspor-Bursaspor (Kamil Ocak)

19.00 Galatasaray-Beşiktaş (Ali Sami Yen)

20.12.2008


 

BANK ASYA 1. LİG

Bugün:

13.00 Karşıyaka-Çaykur Rizespor (İzmir Atatürk)

14.00 Gaziantep B.Bld.-Diyarbakırspor (GASKİ)

21 Aralık Pazar:

13.00 Kayseri Erciyesspor-Altay (Atatürk)

14.00 Kartalspor-Kardemir Karabükspor (Kartal)

14.00 Sakaryaspor-Kasımpaşa (Sakarya Atatürk)

14.00 Güngören Belediyespor-Boluspor (Yahya Baş)

14.00 Giresunspor-Malatyaspor (Giresun Atatürk)

14.00 Adanaspor-Samsunspor (Adana 5 Ocak)

22 Aralık Pazartesi:

20.00 Manisaspor-Orduspor (Manisa 19 Mayıs)

20.12.2008


 

TFF 2. LİG 1. GRUP

21 Aralık Pazar:

13.30 Darıca Gençlerbirliği-Eyüpspor (Darıca İlçe)

13.30 Gebzespor-Pendikspor (Gebze İlçe)

13.30 Dardanelspor-BUGSAŞ Spor (18 Mart)

13.30 Beylerbeyi-Körfez Belediye (Beylerbeyi 75. Yıl)

13.30 Bozüyükspor-Sarıyer (Bozüyük İlçe)

20.12.2008


 

TFF 2. LİG 2. GRUP

21 Aralık Pazar: 13.30 Denizli Belediyespor-Bucaspor (Nazilli İlçe) 13.30 Marmaris Belediye-Tarsus İd.(Marmaris İlçe) 13.30 Turgutluspor-Akhisar Belediye (7 Eylül) 13.30 Alanyaspor-Fethiyespor (Milli Egemenlik) 13.30 Afyonkarahisarspor-Altınordu (Atatürk)

20.12.2008


 

TFF 2. LİG 3. GRUP

21 Aralık Pazar:

13.30 Zeytinburnuspor-Maltepespor (Zeytinburnu)

13.30 Konya Şekerspor-Kırşehirspor (Atatürk)

13.30 Etimesgut Şekerspor-Türk Telekom(OSTİM)

13.30 Mersin İd.-Kırıkkalespor (Tevfik Sırrı Gür)

13.30 Beykozspor 1908-Alibeyköyspor (Beykoz)

20.12.2008


 

TFF 2. LİG 4. GRUP

21 Aralık Pazar:

13.30 Akçaabat Sebatspor-Tokatspor (Fatih)

13.30 Ofspor-Çankırı Belediyespor (Of İlçe)

13.30 Karsspor-Erzurumspor (Kars Şehir)

13.30 Yimpaş Yozgatspor-Arsinspor (Yozgat Şehir)

13.30 Çorum-Trabzon Karadeniz (Turhan Kılıççıoğlu)

20.12.2008


 

TFF 2. LİG 5. GRUP

21 Aralık Pazar:

13.30 Şanlıurfaspor-GASKİ Spor (11 Nisan)

13.30 Belediye Van-İskenderun Demirçelik (Atatürk)

13.30 Adıyaman-Mardinspor (Adıyaman Atatürk)

13.30 Diyarbakır B.Bld. DİSKİ-Elazığspor (Atatürk)

13.30 Malatya Belediye-Şanlıurfa Belediye (İnönü)

20.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır