"Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Ford Otosan da üretime ara verdi

Ford Otomotiv’in Kocaeli fabrikasında 6 bin 400 işçinin ücretli izne çıkarılarak, 20 Aralık-12 Ocak tarihlerinde üretime ara verildi.



BORÇLARIN ÇOĞU YABANCI BANKALARA

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, bankaların “çiftçiyi tefeciden kurtarıyoruz” diye açtıkları kredileri ödeyemeyenlerin “Doğrudan Gelir Desteği’ gelirleri ve tarlasına el koyduğunu” bildirdi. Günaydın, kullanılan tarım kredisinin çoğunun yabancı bankalara olduğunu söyledi.



Krizin çaresi Ahîlik’te

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, “Sosyal sorumluluk ‘yaptığın işi doğru yap’ anlamına geliyor. Bu Ahilik kültüründe var” dedi.



Kuveyt Türk’e kambiyo ödülü

ULUSLARARASI Ticaret Odası (ICC) tarafından “Akreditiflere” ilişkin düzenlenen uzmanlık sınavında Operasyon Merkezi Dış Ticaret Departmanı bilgi ve deneyimlerini uluslar arası düzeyde tescil ettirme başarısı gösterdi.



Müşteri memnuniyetinde Ülker imzası

KALDER’İN 2008 yılı 3. Çeyrek Müşteri Mennuniyeti endeksine göre, Yıldız Holding Ülker markasıyla margarin sektöründe birinci, süt ve sütlü ürünler sektöründe üçüncü olurken, Golf markasıyla da dondurma sektöründe ikinci sırada yer aldı.



Cezalar yüzde 12 arttı, TL olarak belirlendi

MALİYE Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu uyarınca uygulanmakta olan maktu hadler ve cezaları, yüzde 12 olan yeniden değerleme oranında artırarak, yılbaşında geçilecek TL’ye uygun olarak 2009 yılı için yeniden belirledi.



330 bin pazarcının 250 bini kayıt dışı

TÜRKİYE Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, 330 bin pazarcıdan 250 bininin kayıt dışı çalıştığını ifade ederek, belediyelerin işgaliye için kayıt dışı çalışmaya göz yumduğunu iddia etti.



Cari açık 38.2 milyar dolar

CARİ açık Ocak-Ekim döneminde yüzde 28.8 artışla 38 milyar 233 milyon dolara yükseldi.



Asgarî ücrette 3. oturum, Pazartesi

ASGARÎ Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009’ dan itibaren geçerli olacak yeni asgarî ücreti belirlemek üzere 22 Aralık Pazartesi günü üçüncü kez bir araya gelecek.



Otomotiv devlerine can simidi

KÜRESEL kriz sebebiyle zor durumdaki ABD’li otomotiv şirketleri General Motors ve Chrysler’e 17.4 milyar dolarlık kredi desteği verilecek.



Suriye’de, banka açılması için ilk adım atıldı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Halep Valiliği’nde düzenlenen toplantıda, Türk ve Suriyeli bürokrat ve işadamlarına hitap ederek, ‘’global krizin etkilerini en aza indirmek için bölgesel işbirliğinin çok önemli olduğunu’’ söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır