"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“EKONOMİ BELLİ BİR TOPARLANMA SÜRECİNE GİRECEKTİR”

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise Türkiye ekonomisini dünya ekonomisinden bağımsız değerlendirmemek gerektiğini, ekonomistlerin, dünya ekonomisinin 2009’da yüzde 1-2 arasında büyüyeceğini düşündüğünü, Batı ülkelerinde sıfır veya negatif, gelişmekte olan ekonomilerde ise yaklaşık yüzde 2 ile 3 arasında büyüme beklendiğini kaydetti.


DARALMA BEKLENİYOR

Türk iş dünyası, dünyayı saran küresel kriz yüzünden bazı ekonomik göstergelerde sapmaların yaşandığı 2008’i geride bırakırken, krizin etkilerinin önü

Memur kazandı, işçi kaybetti

Devlet Planlama Teşkilâtı tarafından hazırlanan rapora göre, maaş ve ücret artışları sebebiyle son 2 yılda işçiler reel olarak kayıp yaşarken, memurla


  IMF: Fazla harcayın krizi aşın

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyümeyi teşvik için hükümetleri daha fazla harcamaya yapmaya çağırdı.


  Bankalar krediyi kesti

AYDIN Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, bankaların son 1,5-2 aydır reel sektöre arz ettiği kredi miktarlarında büyük bir düşüş görüldüğünü bildirdi.


  200 TL ile tanışacağız

TÜRKİYE'DE 1 Ocak 2009 tarihinde tedavüle çıkacak Türk Lirası banknotlarla birlikte, 1 Ocak 2005 tarihinde paradan 6 sıfır atılması ve paranın önüne ‘’Yeni’’ kelimesinin eklenmesi ile başlayan süreç, bu ibarenin kaldırılması ile sonuçlanmış olacak.


  Yeni kömür rezervi müjdesi

MTA Genel Müdürlüğünün, bu yıl yaptığı arama çalışmalarında 3 yeni kömür sahasında ciddî bulgulara ulaşıldı. Eskişehir ve Afyon’da yer alan ve daha önce hiç arama yapılmayan sahalardaki rezervin 1 milyar ton olduğu tahmin ediliyor.


  Konut fiyatları düşecek

GEÇEN yıla göre maliyetlerin düşmesine rağmen yeterli talebin olmadığı konut sektöründe, yüzde 10-15 civarında gerileyen fiyatların, 2009’da da düşüşünü sürdüreceği tahmin ediliyor.


  Noel de kurtaramayacak

İNGİLTERE'DE Noel’den önceki bu son hafta sonunda yapılan satışların mağazalara getirisinin 6 milyar sterlin (yaklaşık 13,5 milyar YTL) olacağı tahmin ediliyor.


  GÜL: AİLEM, TÜRK VE MÜSLÜMAN

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Kayseri’nin yerlisi olan anne tarafından Satoğlu, baba tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailesinin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişinin Müslüman ve Türk olduğunu’’ bildirdi.


  Toptan: Arıtman’ın sözleri yakışıksız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik sözlerini kesinlikle onaylamadığını vurgulayarak, ‘’Fevkalade yakışıksız” dedi.


  Soylu: AKP iktidarına sarı kart göstereceğiz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Yerel seçimlerde AK Parti iktidarına sarı kart göstereceğiz’’ dedi.


  AKP'nin adayı Topbaş

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’dan Kadir Topbaş, İzmit’ten ise İbrahim Karaosmanoğlu’nun yeniden partisinin büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu bildirdi.


  Dinlenme konusunda toplumsal paranoya oluştu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Ahmet Pek, telefon dinlenmesi konusunda toplumsal paranoya oluştuğunu belirterek, ‘’Sokaktaki simitçi bile ‘telefonum dinleniyor, bu konuları telefonları konuşmayalım’ diyor’’ dedi.


  Gelecek sene gerçek sınav olacak

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin AB üyelik perspektifinde ‘’ciddi olup olmadığı’’ açısından, 2009 yılının ‘’gerçek bir sınav’’ olacağını belirtti.


  Soğuk ve yağışlı hafta

Türkiye’nin bugünden itibaren soğuk ve yağışlı bir havaya gireceği, yarından itibaren iç ve doğu kesimlerde yağışların kara dönüşeceği bildirildi. İstanbul’da kar beklentisinin olduğu Çarşamba günü yurt genelinde görülecek yağışlarla hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş olacak.


  Kore şehidinin fotoğrafı 55 yıl sonra teslim edildi

KORE Savaşı’nda şehit olan bir askerin Kore’den Malatya’daki yakınına gönderdiği fotoğrafı arşivde bulan bir gazeteci, fotoğrafı, askerin gönderdiği kişiye 55 yıl sonra teslim etti. Alınan bilgiye göre, Elbistanlı gazeteci Mehmet Göçer, ilçede 1957 yılında kurulan Elbistan Postası gazetesinin arşivini tararken eski bir fotoğraf buldu.


  Otoyol gelirleri köprüleri solladı

2008 yılı Kasım ayı sonu itibariyle İstanbul 1. Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve işletmedeki paralı otoyollardan elde edilen toplam gelir 464 milyon 214 bin 236 YTL olarak gerçekleşti.


  19 kişilik ailenin yeşilkart sevinci

KAHRAMANMARAŞ'TA 17 çocuğu bulunan ve geçim sıkıntısı çektiğini ifade eden bir vatandaşa, kendisi, eşi ve çocukları için yeşil kart verildi.


  SAMANDAĞ’DA ORMAN YANGINI

HATAY'IN Samandağ ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebepten yangın çıktı.


  Armut ağacı meyve verdi

ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde bu yıl ılık geçen kış sebebiyle armut ağacı ikinci kez meyve verdi.


  ÖRNEK BİR KAYMAKAM

almalarını istediğin şey ne olurdu’’ yazılı mektup gönderdi. Sonel, mektubunu cevaplandıran ilçedeki 212 yetim ve öksüz çocuğun isteklerini bir bir yerin getiriyor.


  ‘Baklava değil, sanat yapıyoruz’

ANTEP baklavasını, yapımında kullanılan boz iç Antep fıstığı, sade yağ, kaymak ve pişirildiği taş fırının yanı sıra verilen emeğin diğer baklavalardan ayırdığı kaydedildi.


  Direksiyon başında hasta olmayın

UZUN süre otomobil kullanmanın, sırt ve boyun ağrılarına, siyatik ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabildiği bildirildi.


  Millî mücadele çeşmesinden su akacak

MİLLÎ Mücadele yıllarında kağnılarla cepheye cephane taşıyanların su içip dinlendiği Kastamonu-Çankırı karayolunun Ilgaz Dağı geçidindeki Soğuksu Çeşmesi, Kastamonu Özel İdare Müdürlüğünce yeniden faaliyete geçirilecek.


  Bir uydu daha

AVRUPA telekom operatörü Eutelsat için iki haberleşme uydusu taşıyan Ariane-5 roketi Fransız Guyanası’ndaki Kourou uzay üssünden fırlatıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır