"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Soğuk ve yağışlı hafta

Türkiye’nin bugünden itibaren soğuk ve yağışlı bir havaya gireceği, yarından itibaren iç ve doğu kesimlerde yağışların kara dönüşeceği bildirildi. İstanbul’da kar beklentisinin olduğu Çarşamba günü yurt genelinde görülecek yağışlarla hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş olacak.

YURTTA gelecek haftanın soğuk ve yağışlı geçeceği, yarından itibaren de iç ve doğu kesimlerde yağışların kara dönüşeceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ‘’meteorolojik uyarı’’ya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisinde bulunan Türkiye, bu yağışlı hava kütlesine ilâve olarak, hafta başından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girecek. Bugün yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlara, gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın eklenmesiyle birlikte, yarın ve Çarşamba günü yurt genelinde görülecek yağışlarla hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş olacak.

Özellikle doğu bölgelerinde Perşembe günü kar yağışının etkisini sürdüreceği, Cuma günü sabah saatlerinden sonra yurdu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş sebebiyle buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Bütün yurtta 3 ila 5 derece azalacak hava sıcaklığının, özellikle yarın batı, Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde düşüşünü hızlandırması bekleniyor.

İSTANBUL’DA ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR

BEKLENİYOR

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, şehirde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, sağanak yağışla birlikte düşmeye başladığını söyledi. Yıldırım, hava sıcaklığının önümüzdeki hafta düşmeye devam ederek mevsim normallerinin altına ineceğini kaydetti. Yıldırım, bugün hava sıcaklığının sağanak yağışlı 8 derece, yarın sağanak yağışlı 6 ve Çarşamba karla karışık yağmurlu, yüksek yerlerde kar yağışlı 5 derece olarak bekleniyor’’ diye konuştu.

DOĞU’DA HAVA SICAKLIĞI 7-8 DERECE

ARTACAK

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Erzurum’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 18, Kars, Ardahan ve Ağrı’da 16, Iğdır’da 8 ve Erzincan’da 6 derece ölçüldü. Şehir merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre ise kar kalınlıkları Erzurum’da 15, Ağrı’da 14, Kars’ta 3 ve Ardahan’da 2 santimetre oldu. Bölgede etkili olan soğuk hava sebebiyle Erzurum, Ardahan ve Kars’ta birçok evin su şebekesi dondu. Ardahan’da, Aktaş ve Çıldır gölleri ile Kura Nehri’nin üzerinde buz tabakası oluştu. Meteoroloji yetkilileri, bölgede bugün akşam başlayacak olan kar yağışının 25 Aralıka kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Yağışlı hava ile birlikte bölgede hava sıcaklıklarının 7-8 derece artacağını kaydeden yetkililer, yollarda oluşacak kar ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

22.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “EKONOMİ BELLİ BİR TOPARLANMA SÜRECİNE GİRECEKTİR”

  DARALMA BEKLENİYOR

  Memur kazandı, işçi kaybetti

  Sınır ticareti kriz dinlemiyor

  IMF: Fazla harcayın krizi aşın

  Bankalar krediyi kesti

  200 TL ile tanışacağız

  Yeni kömür rezervi müjdesi

  Konut fiyatları düşecek

  Noel de kurtaramayacak

  GÜL: AİLEM, TÜRK VE MÜSLÜMAN

  Toptan: Arıtman’ın sözleri yakışıksız

  Soylu: AKP iktidarına sarı kart göstereceğiz

  AKP'nin adayı Topbaş

  Dinlenme konusunda toplumsal paranoya oluştu

  Gelecek sene gerçek sınav olacak

  Soğuk ve yağışlı hafta

  Kore şehidinin fotoğrafı 55 yıl sonra teslim edildi

  Otoyol gelirleri köprüleri solladı

  19 kişilik ailenin yeşilkart sevinci

  SAMANDAĞ’DA ORMAN YANGINI

  Armut ağacı meyve verdi

  ÖRNEK BİR KAYMAKAM

  ‘Baklava değil, sanat yapıyoruz’

  Direksiyon başında hasta olmayın

  Millî mücadele çeşmesinden su akacak

  Bir uydu daha

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır