"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Gökhan Ünal: Gerçek lider biziz

TRABZONSPOR'DA 6 hafta aradan sonra golle buluşan golcü futbolcu Gökhan Ünal, Eskişehirspor maçına çok iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Talihsiz bir gol yedik. Ama oyunu bırakmadık.

Penaltı kaçırdık. Üstün oyunumuzla ilerleyen dakikalarda kendimizi toparladık. Güzel bir galibiyet aldık. Biz buraya tesadüfen gelmedik. Belki zor maç kazanıyoruz ama bize karşı oynayan rakipler nedense bizden sonraki maçlarda böyle oynayamıyorlar'' dedi. İstedikleri zaman yenemeyecekleri takım olmadığını belirten Ünal, şunları kaydetti: 'Bunu ikinci devrede göstereceğiz. İkinci yarıya daha iyi hazırlanıp sezon sonunda daha iyi olmak istiyoruz. Şimdilik lideriz. Sivasspor maçını bekleyeceğiz. Sivasspor yense bile aynı puanda olduğumuz için kendimize lider gözüyle bakacağız. Amacımız sezonu mutlu sonla tamamlamak.'' Gökhan gollerden sonra 'sus' işareti yapmasıyla ilgili olarak ise ''Bana gelen eleştiriler vardı. Kafamın başka yerde olduğu ve Trabzon'u sevmediğim söyleniyordu. Ben Trabzon'u sevmesem buraya gelmezdim. Alışma dönemim oldu. Gelmeden 3 ay top oynamadım onun da verdiği hamlık vardı üzerimde. Eskişehir maçı benim başlangıcım oldu. Bundan sonra daha iyi bir Gökhan Ünal izleyeceksiniz'' diye konuştu.

SONG: TARİHİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Trabzonsporlu savunma oyuncusu Rigobert Song ise, ''Bu takımın mücadele azminin tarihi değiştirebileceğine inanıyorum'' dedi. Song, ligin ilk yarısını iyi şekilde tamamlayabilmek için Eskişehir maçından galip ayrılmaları gerektiğini belirterek, ''Öyle ya da böyle bunu başardık. İlk yarıyı olumlu geçirdik. Bir adımcık bile olsa rakiplerimizin önündeyiz. İkinci yarıda daha iyisini yapmak için çalışacağız'' diye konuştu. Song, şöyle devam etti: ''Bu sezon takım kurulmadan önce herkes büyük fedakarlıklar yaptı. Bunların başında da yönetim geliyor. Bizim iyi koşullarda çalışabilmemiz için her türlü imkanı sağladılar. Geriye dönüp baktığınızda bu durum sayesinde ligin ilk yarısını olumlu bir şekilde bitirdiğimizi görüyoruz. Bu sezonki görevimiz de bu tarihi değiştirmekti. Nedir bahsettiğim tarih. Hep Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tepede olduğu bir durum söz konusuydu. Ama gün gelecek bu tarih değişecek."

22.12.2008


 

Vural: Kocaeli'de bedavaya çalışıyorum

KOCAELİSPOR Teknik Direktörü Yılmaz Vural, camia olarak zor günler yaşadıklarını, bir çok futbolcusunun para alamadığı için kulübü terk ettiğini, kendisininde 3 aydır para alamadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 5-0 yenildikleri karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz Vural, takım olarak zor günler yaşadıklarını, para alamayan futbolcuların federasyona baş vurarak sözleşmelerinin feshini istediklerini açıkladı. Yılmaz Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

KOCAELİ'NİN 60 TRİLYON BORCU VAR

"Şu anda 10'dan fazla futbolcumuz alacaklarını alamadıkları için federasyona başvurmuş ve sözleşmesini fesh etme hakkına sahipler. Bu tarz oyuncu grubuyla çıkıp, puan mücadelesi nasıl vereceksiniz? Değerli taraftarımız dışardan bağırmasını biliyor, ama konuları takip edemediği zaman hep adres yanlış olur, insanların emeğine karşı saygısızlık olur. Aynı taraftar bana 'İmparator' da demişti. Onlara hiç kırılmıyorum, ama kırıldığım bir şey var; takımda geldiğim günden beri bir Türk Lirası almadık. Oysa peşin paraya anlaşmıştık. Yönetimimize, Kocaelispor'a saygımızdan devam ettik. Böyle zor durumda bize burada çalışmak nasip oldu, ama 'Bu sorunların üstesinden gelebiliriz' diye yönetimimize tam destek verdik. Bedava çalıştığınız bir yerde böyle tepkilerle de karşılaşıyorsunuz. İnsani boyutu yok. Yönetime çok kapsamlı bir rapor verdik ve ikinci yarıdaki rotamızı çizdik. Yeterli kadroya sahip değiliz. 60 trilyona yakın borcu olan bir caminanın yeniden ayağa kalması için çok akıllı bir çalışma yapılması lazım. Paranız yoksa böyle ezik büzük konuşmak zorunda kalırsınız. Kol kırılır yen içinde kalır; ama o yenin içinde sadece biz kalıyoruz. Eğer bu takımın sorunlarını çözerlerse bu takım kesinlikle ligde kalır. Teknik anlamda biz kendimizi yeterli görüyoruz.

YABANCI FUTBOLCULAR BİR BİR KAÇTI

Turkcell Süper Lig bana göre büyük bir kısımda iflas etmiştir. İflasının nedeni kulüpler borç altında olmasıdır. Biz de bir tek yabancı yok. Hepsi kaçtı, gitti. Kulüpler oyuncuların parasını veremeyecekse niye alırlar? Bir yanlışlık var burada. Tamam federasyon olarak kulübe gelir veriyorsun ama denetleme getir. Yokluklar içinde mahalle maçı oynamıyoruz ki."

22.12.2008


 

Özgener: Sadri Şener'den özür dilediğim gerçek değil

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i arayarak özür dilediği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Bazı yayın organlarında yer alan 'Özgener özür diledi' başlıklı haberde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i arayarak özür dilediği ifadeleri yer almaktadır. Söz konusu haberde yer alan 'Başkan Mahmut Özgener'in özür dilediği' iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır. Her iki başkan arasında yapılan görüşmede hafta içinde yaşananlarla ilgili görüş alışverişi, medeni bir ortamda gerçekleşmiştir. Nitekim Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de kulübünün olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada bu konuda net ifadeler kullanmıştır. Başkan Şener'in konuşmasında yer almayan bir ifadenin çarpıtılarak yayınlanması üzüntü vericidir.''

22.12.2008


 

Özgener: Sadri Şener'den özür dilediğim gerçek değil

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i arayarak özür dilediği yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Bazı yayın organlarında yer alan 'Özgener özür diledi' başlıklı haberde, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'i arayarak özür dilediği ifadeleri yer almaktadır. Söz konusu haberde yer alan 'Başkan Mahmut Özgener'in özür dilediği' iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır. Her iki başkan arasında yapılan görüşmede hafta içinde yaşananlarla ilgili görüş alışverişi, medeni bir ortamda gerçekleşmiştir. Nitekim Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de kulübünün olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada bu konuda net ifadeler kullanmıştır. Başkan Şener'in konuşmasında yer almayan bir ifadenin çarpıtılarak yayınlanması üzüntü vericidir.''

22.12.2008


 

Yanal: Bursaspor'lu Yusuf'la konuştum

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bursasporlu Yusuf ile herhangi bir profesyonel görüşmelerinin olmadığını ama konuştuklarını belirtti.

Yanal, yaptığı açıklamada, Eskişehirspor maçı öncesindeki bir ha1ftalık sürede camia olarak gergin bir ruh hali içinde olduklarını ifade etti. Hakemlerin bu kadar konuşulmasına gerek olmadığını belirtenn Yanal, ''Hakemler hata yapar. Ama birisine yapılan hatada birinin canı 10 yanıyorsa, diğerinin 5 yanmayacak. Hepsinin canı aynı oranda yanmalı'' dedi. Yanal, Ocak ayındaki transferin zorlukları olduğunu, gelen oyuncunun takıma uyum sağlaması, o takım içerisinde bir takım oyuncusu olarak devam etmesinin çok zor olduğunu belirtti.

22.12.2008


 

Eskişehirspor'da hakem Fırat Aydınus'a tepki var

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçının gergin bir havada oynanacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, ''Bir haftadan bu yana hakemlerin üzerinde yoğun baskı vardı.

Bunun neticesinde maç gergin devam etti. Hakemin yanlış kararları çok oldu. Tayfun'u attıysa Cale'yi de atması lazımdı. Hakemin yönetimini eleştirmek istemiyorum, ama daha cesaretli yönetebilirdi'' diye konuştu. Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ama bizim sesimiz çıkmadı. Türkiye'nin en iyi hakemlerden biriydi Fırat Aydınus, ama maçı cesaretli yönetemedi. Trabzon'a bayağı eksik geldik. Önemli 5 oyuncumuz yoktu. Galip duruma geçince de önemli oyuncularımızdan biri sakatlandı. Son paslarımızda biraz daha dikkatli olsaydık istediğimiz sonuçla buradan ayrılabilirdik.''

22.12.2008


 

Süper Ligde sonuçlar

Trabzonspor-Eskişehirspor....................................2-1

İstanbul Büyükşehir Belediye-Kocaelispor.........5-0

Hacettepe-Kayserispor............................................0-3

22.12.2008


 

F.Bahçe'den Mehmet Topuz'a teklif yok

KAYSERİSPOR Başkanvekili Türker Horoz, Hacettepe maçı ile yakaladıkları galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirtti.

Horoz, son iki haftada aldıkları galibiyetler ile şanssızlığa son verdiklerini ifade etti. Horoz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından Hacettepe'yi deplasmanda yenerek iyi bir çıkış yakaladıklarını kaydetti. Ara transfer döneminde iyi bir forvet takviyesi yapmak istediklerini bildiren Horoz, yabancı bir futbolcu ile görüştüklerini, ancak ismini açıklamak istemediklerini söyledi. Horoz, yabancı oyuncu transferi için kontenjanlarını boşaltmaları gerektiğini hatırlattı. Mehmet Topuz ile ilgili transfer haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Horoz, ''Bazı internet sitelerinde Hacettepe maçı için gittiğimiz Ankara'da Fenerbahçe yöneticileri ile görüştüğümüz yazıldı. Ankara'da hiçbir kulüp yöneticisi ile görüşmedik" dedi.

22.12.2008


 

Voleybolda tartışılan hakem kararı

VOLEYBOLDA Aroma 1. Erkekler Gençler Ligi'nde dün yapılan Halkbank-Galatasaray maçında ilginç bir olay yaşandı.

Halkbank'ın 2-1 üstünlüğüyle biten karşılaşmanın baş hakemi Sevgi Görgülü, takımlar soyunma odalarına gittikten ve bir sonraki maçın oyuncuları ısınmak için sahaya çıktıktan sonra, oyuncuları geri çağırdı. Hakemin isteği üzerine tekrar oynanan son seti kazanan Galatasaray, karşılaşmadan da 2-1 galip ayrıldı. Halkbank Alt Yapı Koordinatörü Salih Yergin, Voleybol Federasyonu'na itiraz dilekçesi verdiklerini bildirdi. Uluslararası hakemlerden Ümit Sokullu ise prensip olarak böyle bir kararın alınamayacağını ve hakemlik kariyeri boyunca böyle bir olaya rastlamadığını kaydederek, ''Ancak yine de Sevgi Görgülü'nün raporunu görmek gerek. Hangi gerekçeyle böyle bir karar aldı bilmiyorum'' dedi.

22.12.2008


 

Necati Ateş İspanya'da hâlâ golle tanışamadı

İSPANYA 2. Lig takımlarından olan ve Türk futbolcu Necati Ateş'in de forma giydiği Real Sociedad'da, kulüp başkanı İnaki Badiola, genel kurulda güvenoyu alamayınca istifa etmek zorunda kalırken, yerine başkan olarak Jokin Aperribay seçildi.

Bu arada, kulüp içindeki kargaşaya rağmen, Real Sociedad 2. ligin 17. haftasında sahasında oynadığı maçta lider Salamanca'yı maçın son saniyelerinde attığı golle 1-0 yenmeyi başardı. Türk futbolcu Necati, ilk 11'de sahaya çıkıp, 90 dakika forma giyerken, henüz İspanyol liginde golle buluşamadı. Real Sociedad 26 puanla 5. sırada yer alıyor.

22.12.2008


 

Voleybolda ‘Aroma All Star’ kadroları belli oldu

VOLEYBOL Federasyonu (TVF) tarafından 2009 yılı için gerçekleştirilen ''Aroma All Star'' kadroları belli oldu.

TVF'nin resmi internet sitesi aracılığıyla voleybolseverler, antrenörler ve basın mensuplarının oylarına sunularak yapılan anket sonucu, All Star kadroları belirlendi. Ayrıca açıklamada, Bayan Aroma All Star Antrenör seçiminde halk oyları ile önde olan Türk Telekom Antrenörü Lang Ping'in, antrenör ve basın oyları ile 2. sıraya düştüğü, aynı durumun sporcu seçimlerinde de yaşandığı vurgulandı.

22.12.2008


 

Hidayet'li Magic Lakers'ı zor geçti

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Kobe Bryant'ın 41 sayısına rağmen, sahasında Los Angeles Lakers'ı 106-103 geçti.

Amway Arena'da 17 bin 461 kişinin izlediği maçta, Magic formasını giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 14 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla oynarken, Jameer Nelson 27 sayı, 5 asist ve 4 ribauntla takımın yıldızı oldu. Rashard Lewis de 22 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle takımına destek verdi. Lakers'da Kobe Bryant 41 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistle gecenin yıldızı olsa da takımı Magic'e boyun eğdi. Bryant'ı, 27 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle Derek Fisher takip etti. Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk çeyreği, Lakers'ın 24-23 üstünlüğüyle sona erdi, devre de bu takımın 58-49 lehine tamamlandı. Maçın 3. periyodunda farkı kapatarak 85-84 öne geçen Magic, sahadan da 106-103 galip ayrılmayı başardı.

MEHMET OKUR'UN 23 SAYISI YETMEDİ

Milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz ise Chicago Bulls deplasmanından eli boş döndü: 106-98. United Center'da yapılan ve 22 bin 46 kişinin izlediği maça ilk 5'te başlayıp, 41 dakikada sahada kalan Okur, 3 kez denediği 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 17 kez denediği 2 sayılık atışların ise 7'sini sayıya çevirdi. 10 kez geldiği faul çizgisinden de 9 isabetle ayrılan Okur, 23 sayı, 13 ribaunt ve 2 asistle takımının en skoreri oldu. Okur'u, 22 sayı, 10 ribaunt ve 3 asistle izleyen Paul Millsap ve 19 sayı, 6 asist ve 2 ribauntla oynayan Deron Williams'ın çabaları da yenilgiye engel olamadı. Bulls'da etkili olan isimler ise 26 sayıyla Ben Gordon, 24 sayıyla da Derrick Rose oldu. Ligde alınan diğer sonuçlar şöyle: Charlotte Bobcats - Golden State Warriors: 103-110, Philadelphia 76ers - Indiana Pacers: 94-95, Minnesota Timberwolves - Houston Rockets: 102-109, New Jersey Nets - Miami Heat: 103-106, New Orleans Hornets - Sacramento: 99-90, Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers: 119-85, San Antonio Spurs - Toronto Raptors: 107-97, Phoenix Suns - Denver Nuggets: 108-101.

22.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır