"Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

G.Saray'ın 40 yıllık özlemi bitti

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008'in son derbisinde Beşiktaş'ı 4-2 yenen Galatasaray, ezeli rakibine lig maçlarında tam 40 yıl sonra 4 gol birden attı.

Sarı-kırmızılı ekip, 26 Mayıs 1968 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda 4-4 biten lig maçının ardından, 40 yılı aşkın süre sonra bir lig müsabakasında daha Beşiktaş'a 4 gol birden kaydetti. Beşiktaş'a karşı 321 maçın sığdığı 84 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetini 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme maçında 9-2'lik skorla elde eden ''Cim Bom' ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı. Öte yandan Galatasaray ile Beşiktaş arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltı golleri damgasını vuruyor. Galatasaray, Pazar akşamki derbide ezeli rakibini 4-2 yenerken, Baros, 3 golünden 2'sini penaltıdan kaydetti. Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan son 10 maçtan 5'inde penaltı golleri sonuç üzerinde belirleyici etki yaptı. Derbide sahaya kaptan olarak çıkan Ayhan Akman, derbi karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ayhan, sezonun ilk haftalarında yoğun maç trafiği nedeniyle istedikleri gibi oynayamadıklarını ifade ederek, ''Sakat futbolcularımızın iyileşerek, takıma katılmasıyla gerçek performansımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum'' dedi.

SKİBBE ARA TRANSFER İSTEMİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 2008 yılının son derbi maçında Beşiktaş'ı hak ederek yendiklerini söyledi. Skibbe, ''Çok ofansif iki takım, iyi bir maç izletti herkese. Bu maçta daha çok gol pozisyonuna giren, atıp kaçıran biziz ve bu galibiyeti hak ettik'' dedi. Gelecek yıl daha az sakatlık yaşamalarını dileyen Alman çalıştırıcı, ''İnşallah, sakatsız bir ikinci devre yaşarız. Kewell ve Linderoth da döndüğünde takımda daha iyi rekabet olacak ve bu bizim performansımızı yükseltecektir'' ifadesini kullandı. Skibbe, bir soru üzerine devre arasında transfer istemediğini kaydetti. Sakatlığı bulunan Emre Güngör ve Linderoth gibi uluslararası standartta iki oyuncunun takıma döneceğini belirten Skibbe, onları yeni transfer gibi görebileceklerini kaydetti.

23.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'ın 40 yıllık özlemi bitti

  Sivas, Türk futbol tarihine geçti

  İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

  İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

  Delgado dil kurbanı

  Beşiktaş hakem hatalarını da yenmek zorunda

  F.Bahçe ve Real Madrid Diego için yarışıyor

  Sivas ve Trabzon ilk yarıyı önde bitirdi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN MAÇLARI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır