"Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Beşiktaş hakem hatalarını da yenmek zorunda

FİFA Hakem Komitesi 2010 Dünya kupasında görev yapacak 38 hakemden oluşan ön listeyi açıkladığında, S.Arabistan, Özbekistan, Malezya ve Benin’den hakem vardı ama Türkiye’den hakem yoktu. Nasıl olabilirdi ki? Büyük takım lehine elle atılan golü veren, rakibine yumruk atan futbolcuyu görmeyen, kabadayı tavırlı futbolcuların el kol hareketlerine seyirci kalan, ama kötü niyetten uzak vücut diliyle yumuşak itirazları şiddetle cezalandıran Türk hakemler dünyanın neresinde var?

Çifte standart (Nobre atınca kurallara aykırı deyip iptal, aynı pozisyonda Servet atınca gol) şiddetli itirazla üzerine yürüyen futbolcuların tehditkâr tenkitlerini sineye çek, sonra en ufak bir serzenişte “küçük” gördüğün takımın futbolcusunu ihraç et. “Hakemdir, insandır hata yapar, Avrupada da hakem hataları var” diye diye Beşiktaş aleyhine hata yapmak kural haline geldi. Federasyonlar değişiyor, MHK'lar değişiyor, hakemler değişiyor ama bu kural değişmiyor. Bir ara bazı hakemlerden ümitleniyorsunuz diğerlerine göre daha adil ve cesur olduklarına inanmak istiyorsunuz ama çok geçmeden anlıyorsunuz ki birbirlerinden farkı yok.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısı bir maç dışında bitti. Artık değerlendirmeler yapılacak, transferler konuşulacak fakat bence boşuna. Aynı hakemler aynı hataları belli takımlar hakkında yapmaya devam edeceklerse, transfere de taktiğe de mücadeleye de gerek yok. Bir düdükle akıtılan terler yok sayılıp maçın sonucu tayin edilecekse ve bu vahim sonuç küçük eleştirilerle geçiştirilip unutturulacaksa oynanan futbolun ne önemi var?

G.Saray ve Beşiktaş arasındaki derbi mücadelesinde G.saray favoriydi. İyi de oynadı. Beşiktaş’a oranla her yönüyle daha iyi hazırlanmışlardı. Beşiktaş iyi mücadele etti, çok güzel ve “temiz” goller attı, ama zaman zaman konsantrasyonunu kaybetti. Rüştü ve Delgado ne yazık ki hakem takdirlerinin Beşiktaş aleyhine olacağı kuralını unuttular ve yenilgi geldi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Beşiktaş’ın mücadeleci futbolu ümit vericidir. Mustafa Denizli bu takımı şampiyon yapacaksa hakem hatalarından kaybedilecek puanları da hesaba katıp, gerekirse onların hatalı kararlarını da yenmek zorunda.

NADİ AKSOY

23.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'ın 40 yıllık özlemi bitti

  Sivas, Türk futbol tarihine geçti

  İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

  İstanbul Beşiktaş'a kâbus oldu

  Delgado dil kurbanı

  Beşiktaş hakem hatalarını da yenmek zorunda

  F.Bahçe ve Real Madrid Diego için yarışıyor

  Sivas ve Trabzon ilk yarıyı önde bitirdi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN MAÇLARI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır