"Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Dakar Rallisi'nde geri sayım

2009 yılı Ocak ayında, Güney Amerika'da ilk kez düzenlenecek efsane Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar'dan oluşan Jeam Beam Türk Takımı için geriye sayım başladı.

Afrika'da 29 kez düzenlenen, ancak terör gruplarının tehdidi nedeniyle 30'uncusu yapılamayan Dakar Rallisi, Güney Amerika'ya taşınırken, bu büyük organizasyona motosiklet kategorisinde katılacak olan ikili, büyük heyecan yaşıyor. Ekibin tecrübeli ismi Kemal Merkit, dünyanın en zor rallisinde mücadele edeceklerini ifade ederken, ''30. yarışı, diğerlerinden ayırt eden en büyük özellik, kıtasal değişiklik. Yoksa karakter olarak yarışın biçimi aynı. Hatta şüphe uyandırmasın diye daha zor organize edilen bir Dakar Rallisi bizi bekliyor'' dedi.

YOLCULUK YARIN BAŞLIYOR

Soruları cevaplayan Merkit, uzun yıllar Dakar Rallisi'nde tek başına yarıştığını dile getirerek, ''2007 yılında Kutlu Torunlar ile birlikte Türk Bayrağı'nı orada dalgalanmak amacıyla Türk takımını kurduk. Türk halkından bizi desteklemelerini bekliyoruz, çünkü orada Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bunu da çok renkli bir çizgide ve başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu sene de aynı şekilde finişte Türk bayrağı ile podyumda yer almayı planlıyoruz'' diye konuştu. Yarış için yarın Buenos Aires'e gidecek olan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, 3 Ocak Cumartesi günü başlayacak yarışta, Afrika şartlarını aratmayacak zorluktaki parkurda 15 gün boyunca, rakiplerinin yanı sıra doğa koşullarıyla mücadele edecek. 9.574 kilometrelik ralli, bu yıl Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek, Arjantin topraklarında, Buenos Aires'te son bulacak.

27.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş'ın üzerine oyunlar var

  Bursaspor'un başına Rıdvan Dilmen geliyor

  Mehmet Yıldız G.Saray yolunda

  Sivas hem lider, hem centilmen

  Hidayet NBA'de şov yaptı

  Erkan sigortadan tazminat aldı

  O'Neal tam 5 bin serbest atış kaçırdı

  Beşiktaş potada G.Saray'ı Akatlar'da konuk ediyor

  Voleybolda "All Star 2009" şöleni 3 Ocak'ta yapılacak

  Dakar Rallisi'nde geri sayım

  Hakkari'de modern spor salonu açıldı

  Tokatspor'u F.Bahçe maçı heyecanı sardı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır