"Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

“Hükümet, IMF ile anlaşma yapmasın”

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapmaması gerektiğini savundu.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin IMF ile anlaşmaya zorlandığını, hükümetin baskı altına alınmak istendiğini öne sürdü.

Türkiye ekonomisinin şu anda ve öncesinde de dünyanın en güvenilir kazanç bölgesi olduğunu ifade eden Özgenç, Türkiye’de yatırım yapan yabancı sermaye sahiplerinin yaşanan küresel krizden mümkün olduğu kadar ‘’iyi’’ korunduğunu, bu durumun yabancı sermaye akışının sürmesinde etkili olacağını herkesin bildiğini kaydetti. çÖzgenç, IMF ile yapılacak bir anlaşmanın piyasalara ilişkin belirsizliği ortadan kaldırmayacağını, sadece özel sektörün 104 milyar dolara yakın dış borcunun 48 milyar dolarlık kısmının vadesinin gelmesi nedeniyle ‘’mutlu’’ azınlığın menfaatine olacağını ifade etti. Özel sektörün borçlarının, Türkiye’nin borcuymuş gibi gösterilmek istenilmesinin halkın kafasını karıştırmaktan başka bir şey olmadığını belirten Özgenç, ülke menfaatlerinin, kurum ve kuruluşlardan önce geldiği düşünüldüğünde hükümetin IMF ile anlaşma yapmaması gerektiğini kaydetti.

28.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Otomotiv sektörü küçülecek

  Yılın zam şampiyonu mercimek

  Borçlar taksitlendirildi sıra ödemede

  “Hükümet, IMF ile anlaşma yapmasın”

  İşçiler yürüdü

  Sun Express filosunu büyütüyor

  TSK, ihtiyacının yarısını iç piyasadantemin edecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır