"Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

BÖLGEDEKİ YABANCILAR TAHLİYE EDİLİYOR

Gazze Şeridi’nde, 6. günü geride bırakan İsrail’in ağır hava taarruzları ve bombardımanı sürerken, bölgede yaşayan, aralarında bir Türk ailenin de bulunduğu yabancılar tahliye ediliyor.

Çoğunluğu Rus ailelerden oluşan, sayıları 400 civarındaki yabancıların tahliyesinin İsrail makamları tarafından da onaylandığı, herhangi bir terslik olmazsa, çıkışlarının yarın Erez geçiş noktasından yapılacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, ailelerden sabah 06.30 civarında Erez’in Gazze tarafında bulunmaları istendi. Aileler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İsrail tarafına aktarılarak, Türk aile Türkiye’ye, diğerleri de kendi ülkelerine gönderilecekler.

Zakkut ailesi, Hamas’ın üst düzey siyasî ve askerî liderlerinden Nizar Rayyan’ın vurulan evinin yakınlarında yaşıyor. Öte yandan, yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Hamas liderlerinden Nizar Rayyan, evinin füze saldırısına hedef olması öncesi, birkaç kez İsrail ordusunca telefonla uyarılıp evini boşaltması istendi. Ancak Rayyan’ın bu uyarılara rağmen evini boşaltmadığı bildirildi.

‘GAZZE HİÇ BU KADAR KÖTÜ OLMAMIŞTI’

IşIl Zakkut, Gazze’deki durumu şöyle anlattı: ‘’Elektrik yok... Savaş başladığından bu yana kısıtlı olarak geliyor, bazen günde ancak 2 saat... Su yok, gaz yok, ekmek yok, fırınlar kapalı, burada bir kaşık un bulamıyoruz... Türkiye’nin yardımları geliyor, bir şey görmüyoruz, biz bu yardımlardan faydalanamıyoruz. Yardımlar pazarlarda satılıyor.’’ Bir çuval un daha önce 50 şekel iken 150 şekele çıktığını, yardım olarak gelen bu unlardan almak için bile önce başvurup para ödendiğini, ancak bir gün sonra, o da yardımın verilmesi onayı çıkarsa alınabildiğini kaydetti. “17 yıldır buradayım...Böylesini ilk kez gördüm” diyen Işıl Zakkut, son İsrail operasyonunun diğerlerinden çok daha ağır olduğunu vurgularken, Gazze Şeridi’nde durumun “ilk kez bu kadar kötü” olduğunu söyledi.

03.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BÖLGEDEKİ YABANCILAR TAHLİYE EDİLİYOR

  İsrail: Gazze’de insanî kriz yok!

  Obama’nın tatili bitti

  Fransa’da yılbaşı taşkınlıkları

  Küba’da devrimin 50. yılı kutlanıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır